想生BB

跳至

複式洋房

Veronuu 發表於 19-1-20 00:32
我也是超超高齡,剛剛45,上年台灣做ivf,放day3,3粒鮮胎,失敗了。現在食營養品,3月再重新來過! ...

請問你去台灣邊間做?

複式洋房

2019新春慶豚圓

MMK2046 發表於 19-1-17 11:45
我都係上星期六再開針。
第一次結果 day 3 丶grade 4,陳醫生已經話要再抽第二次。而我自己又問咗中醫師, ...
我其實亦抽到好少,得三粒,兩粒受精分別grade 2+同2(12個同10個細胞)。我連續食左四個月Co Q10, 維化命D3, 葉酸同日日一包滴雞精加一隻雞蛋,我覺得對卵子質素有幫助

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
我都係高0,在台灣做,少卵,有3粒得2粒CA grade 可值入,失敗咗。醫生說卵子質素唔好,究竟IVF是不是真的可以幫到高齡同埋卵子差人仕。唔知應唔應該繼續做,有冇差唔多情況,成功例子人士可以分享下要做幾多次先得

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
sosovivian 發表於 19-3-16 12:57
我都係高0,在台灣做,少卵,有3粒得2粒CA grade 可值入,失敗咗。醫生說卵子質素唔好,究竟IVF是不是真的可 ...

我睇書,書話,年紀大,卵子有基因問題多,但未必完全無好卵子,只是比例會低。所以先會生仔比較難

所以點解33歲做一次成功。35以上要多次才成功。也有人可能40以上一次成功。因為呢d 係by luck 睇下抽唔抽到好的那顆卵子。

洋房

發表於 昨天 11:31 |顯示全部帖子
sosovivian 發表於 19-3-16 12:57
我都係高0,在台灣做,少卵,有3粒得2粒CA grade 可值入,失敗咗。醫生說卵子質素唔好,究竟IVF是不是真的可 ...

食肌醇會提髙到卵子質量,我第一次IVF都係失敗咗,原因係卵子差

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊