想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Veronuu 發表於 19-1-20 00:32
我也是超超高齡,剛剛45,上年台灣做ivf,放day3,3粒鮮胎,失敗了。現在食營養品,3月再重新來過! ...

請問你去台灣邊間做?

大宅

MMK2046 發表於 19-1-17 11:45
我都係上星期六再開針。
第一次結果 day 3 丶grade 4,陳醫生已經話要再抽第二次。而我自己又問咗中醫師, ...
我其實亦抽到好少,得三粒,兩粒受精分別grade 2+同2(12個同10個細胞)。我連續食左四個月Co Q10, 維化命D3, 葉酸同日日一包滴雞精加一隻雞蛋,我覺得對卵子質素有幫助

複式洋房

我都係高0,在台灣做,少卵,有3粒得2粒CA grade 可值入,失敗咗。醫生說卵子質素唔好,究竟IVF是不是真的可以幫到高齡同埋卵子差人仕。唔知應唔應該繼續做,有冇差唔多情況,成功例子人士可以分享下要做幾多次先得

大宅

sosovivian 發表於 19-3-16 12:57
我都係高0,在台灣做,少卵,有3粒得2粒CA grade 可值入,失敗咗。醫生說卵子質素唔好,究竟IVF是不是真的可 ...

我睇書,書話,年紀大,卵子有基因問題多,但未必完全無好卵子,只是比例會低。所以先會生仔比較難

所以點解33歲做一次成功。35以上要多次才成功。也有人可能40以上一次成功。因為呢d 係by luck 睇下抽唔抽到好的那顆卵子。

複式洋房

sosovivian 發表於 19-3-16 12:57
我都係高0,在台灣做,少卵,有3粒得2粒CA grade 可值入,失敗咗。醫生說卵子質素唔好,究竟IVF是不是真的可 ...

食肌醇會提髙到卵子質量,我第一次IVF都係失敗咗,原因係卵子差

大宅

回覆 sosovivian 的帖子

台灣王家瑋。3月中抽完卵,5月中植入,終於成功!剛驗過T21, 一切正常

大宅

Veronuu 發表於 19-7-19 09:44

台灣王家瑋。3月中抽完卵,5月中植入,終於成功!剛驗過T21, 一切正常 ...

恭喜祝繼續順順利利我都喺王家瑋ivf,8號放咗雪胎,啱啱去咗化驗所抽血驗結果,希望會同你一樣有好消息

大宅

Veronuu 發表於 19-7-19 09:44

台灣王家瑋。3月中抽完卵,5月中植入,終於成功!剛驗過T21, 一切正常 ...

請問你開針前會食d咩同做d咩會增加成功機會?

大宅

回覆 bluesky903 的帖子

因為我超高齡,卵泡少,上兩次照也只得3-4卵泡,為了増加數量,我3月抽卵前食左Dhea。提高卵子質素,食了Q10, 魚油、鈣、葡麗㳍、維生素D3, 精胺酸。
子宮內膜方面我也多吃牛油果、西柚。平日也會吃水煮蛋、每晚睡覺前喝一杯牛奶。

到3月抽卵時,照時有5粒,結果抽到6粒。有4粒受精,另一粒一星期後也ok, 結果雪了5粒。王醫師講4粒也是一級、無碎片。

大宅

回覆 Veronuu 的帖子

另外,我也飲滴雞精、間中食花膠。
我植入day3 雪胎,聽講day5-8日會著床,所以有請假臥床(我上幾次植入後照常返工)。

大宅

Veronuu 發表於 19-7-19 20:00

因為我超高齡,卵泡少,上兩次照也只得3-4卵泡,為了増加數量,我3月抽卵前食左Dh ...

謝話妳,另想請問Dhea請問你一日食幾多gm?

大宅

DHEA (50mg), 早晚各一粒。

複式洋房

回覆 Lovesweetbaby 的帖子

請問你知唔知, 如果做PSG 係咪一定要雪胎, 要等多個月先可以植入架?

大宅

cccc923 發表於 19-7-22 16:45

請問你知唔知, 如果做PSG 係咪一定要雪胎, 要等多個月先可以植入架? ...

呢個我唔清楚,因為我無做PGS,可能要等其他姊妹答你

複式洋房

OH 感謝你

首頁

尾頁

跳至