自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

上個月試過一次同老公仔仔一齊去放狗
回程個仔要抱, 抱起佢時feel到好似有野跌左, 望一望又唔覺, 行過左馬路10幾米左右發現跌左個扣o係袋o既細袋仔, 叫老公返轉頭搵下
已經搵唔到... 個細袋仔入面咩都無, 2分鐘就俾人執左, 心諗d人駛唔駛咁貪心...
都唔知執黎做咩

男爵府

會~ 我個女前排跌咗個銀包,我同佢響商場由十幾樓沿路行過嘅都再行多一次,結果都搵唔到

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

呃自己搵呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我會

大事化小, 小事化毛.........

子爵府

如果重要嘅/唔捨得嘅,會搵。如唔係嘅,我同你媽嘅心態一樣~

男爵府

阿韻BB 發表於 19-1-9 23:05
我會.. 有次我同個女上左火車即刻發現佢甩左一隻鞋仔.. 仲過左一個站.. 我都落車坐返調頭車返去月台搵.. 都 ...
鞋仔我都試過都係搵唔返,另我見過一次輕鐵售票機上有隻鞋仔,一次路邊欄杆有張學生證,相信係好心人放既,但心急搵野都係望地下啦!

子爵府

Newtown123 發表於 19-1-9 22:45
我自己會… 即使我覺得搵到機會微… 搵唔到就死心。

我媽唔會,佢話實俾人執咗,所以唔會嘗試返轉頭搵… : ...

今日到我 漏咗一袋喺月台,行行下發現少咗,即刻返轉頭,好彩仲喺原位。

珍珠宮

環保接龍勳章

4ponymum 發表於 19-1-9 23:25
今日搭輕鐵轉西鐵,幾十人一齊出車轉車,有個女人執到銀包,因有點花巧就直接向人群問有無女仔跌銀包,有無 ...

認真抵讚
好人好事

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

lumfamily 發表於 19-1-9 22:48
我會!不過次次揾唔返,但唔試過唔甘心

複式洋房

我媽唔會,佢話實俾人執咗,所以唔會嘗試返轉頭搵… : ...

我會
好記得初中時期,自己用新年錢買左條幼金手錬,行行下發現無左,沿路回頭好彩執得番,果陣自己錢買好珍惜。

而家人大左,通常係小朋友跌野 都習慣會回頭搵下,唔搵過唔心息

侯爵府

我會

首頁

尾頁

跳至