意見反饋
義工

懷孕前後 今日: 215|主題: 66951

跳至
11週.岩岩小便有留啡..點算.好擔心..

複式洋房

國民生產總值:339

我而家11週..頭先去小便有留小小啡.但冇痛..而家應該點做..同老公唸緊入唔入醫院~
定係留意一下.明天再搵醫生^^
有冇人解答一下~十分感謝~

王國熱話
最好用的b5是那一款?
為什麼每次瘦,都是面部先瘦
敷檸檬可以去疤?
Hifu係咪下下都要買package,效果先會keep到?

大宅

國民生產總值:3260

kching0830 發表於 19-1-10 01:24
我而家11週..頭先去小便有留小小啡.但冇痛..而家應該點做..同老公唸緊入唔入醫院~
定係留意一下.明天再搵醫 ...

我試過3次流啡同流紅+小小肚痛
公立: 去到急症你話懷孕流血(記得死都話肚痛同流血),佢會盡快安排入院,然後會照下個bb仲係咪度,間唔中有人會問你有無肚痛有無更多血/組織流出泥 ,然後休息無特別。。。我第1次留左院最後無事出院,第2次入院照到閃閃就同醫生講唔想留院就出院,番屋企休息喇
私家醫院 : 照下bb係咪度,開安胎藥/打針,番屋企休息

所以我建議唔洗入院,搵私家診所check下仲好,最緊要休息

複式洋房

kissapplegirl 發表於 19-1-10 07:33
公立: 去到急症你話懷孕流血(記得死都話肚痛同流血),佢會盡快安排入院, ...

謝謝你吖..我琴晚留左小小之後...c6想即刻同我入急症,最後唸住都係睇多幾次小便冇事..另外冇感覺其他唔舒服.所以冇去到..到今朝暫時都冇其他晤舒服,同岩岩小便都冇,我應該今曰去私家睇或打去問下醫生定再留意一下好呢(emoji)(emoji)另外請問果種痛係咪都特別明顯好痛既感覺架,謝謝妳分享解答吖(emoji)❣️

大宅

kching0830 發表於 19-1-10 08:40
謝謝你吖..我琴晚留左小小之後...c6想即刻同我入急症,最後唸住都係睇多幾次小便冇事..另外冇感覺其他唔舒 ...

我其中一次流啡係小小m痛+有小量血(多過一塊護墊),無肚痛就只會得小量啡,幾滴咁

複式洋房

kissapplegirl 發表於 19-1-10 08:43
我其中一次流啡係小小m痛+有小量血(多過一塊護墊),無肚痛就只會得小量啡,幾滴咁
...

明白啦,我一陣打去醫生問問,去照下安心D,謝謝你(emoji)(emoji)

複式洋房

kching0830 發表於 19-1-10 08:46
明白啦,我一陣打去醫生問問,去照下安心D,謝謝你(emoji)(emoji)

-

複式洋房

kissapplegirl 發表於 19-1-10 08:43
...

請問你幾週有依個情況吖?

洋房

國民生產總值:72

回覆樓主:

其實初期留啡好普遍,你咁少量寧願訓床休息,唔適合走黎走去,因為醫院診所多菌,又要等又頻撲,醫生都唔會開藥,只會叫你訓床

大宅

kching0830 發表於 19-1-10 08:50
請問你幾週有依個情況吖?

7W前既事 10w都有試過流1滴

複式洋房

貝貝大人 發表於 19-1-10 08:52
其實初期留啡好普遍,你咁少量寧願訓床休息,唔適合走黎走去,因為醫院診所多菌,又要等又頻撲,醫生都唔會 ...

明白.❣️我係好小囉,一次之後冇.我都怕去到醫院診所D菌,而家流感高峰期,都特別緊張,而家盡量休息同留意小便同其他不適,謝謝你吖(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

國民生產總值:7422

2019勳章 DHA勳章

10w6時我去小便抹到少少血絲 冇痛
去返自己產檢醫生開安胎藥
食完冇再抹到
不過前日開始去大時又抹到少少.....
不過冇睇醫生丫 因為上次睇醫生
照到bb好活躍冇事 所以唔諗住睇
除非持續有同流量多左先睇

複式洋房

kissapplegirl 發表於 19-1-10 08:54
7W前既事 10w都有試過流1滴

原來一般依情況都16週內有,唔知係咪真,我上罁睇D資料.希望同你一樣冇事la(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

lolitaloves 發表於 19-1-10 09:01
食完冇再抹到

希望冇事la..(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)成晚都一直留意住,希望同你BB一樣活躍冇事吧(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

lolitaloves 發表於 19-1-10 09:01
食完冇再抹到

安胎藥如果冇事keep住食係咪好D

男爵府

kching0830 發表於 19-1-10 09:05
希望冇事la..(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)成晚都一直留意住,希望同你BB一樣活躍冇事吧(emoji)(emoji)(em ...

一定冇事既

男爵府

kching0830 發表於 19-1-10 09:06
安胎藥如果冇事keep住食係咪好D

我當時食左兩次安胎藥
兩間唔同既婦科醫生開
食完2盒藥後我冇再覆診...
我覺得係 但會有啲副作用....
會作嘔同眼訓

複式洋房

kissapplegirl 發表於 19-1-10 07:33
公立: 去到急症你話懷孕流血(記得死都話肚痛同流血),佢會盡快安排入院, ...

我只琴晚留左一次,今晚唔太放心,入左公立照,冇閃閃,之後安排入院做陰道,都話冇,(emoji)(emoji)(emoji)明天去私家照,希望會係度,

複式洋房

lolitaloves 發表於 19-1-10 13:09
我當時食左兩次安胎藥
兩間唔同既婦科醫生開
食完2盒藥後我冇再覆診...

我只琴晚留左一次,今晚唔太放心,入左公立照,冇閃閃,之後安排入院做陰道,都話冇,(emoji)(emoji)(emoji)明天去私家照,希望會係度,

男爵府

kching0830 發表於 19-1-11 03:23
我只琴晚留左一次,今晚唔太放心,入左公立照,冇閃閃,之後安排入院做陰道,都話冇,(emoji)(emoji)(emoj ...

但之前照過係有閃閃?

複式洋房

國民生產總值:386

kching0830 發表於 19-1-11 03:23
我只琴晚留左一次,今晚唔太放心,入左公立照,冇閃閃,之後安排入院做陰道,都話冇,(emoji)(emoji)(emoj ...

之前照過未?如果11週冇錯一定會照到

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.