自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

建築工人涉嫌半夜強闖家傭臥室,強姦到職不足一星期的印尼籍家庭傭工。27歲被告馮海洋否認一項強姦罪,指他涉2017年10月21日,於其天水圍天慈邨住所內,強姦當時25歲的印尼籍女子X,今(9日)在高院原訟庭受審。

控方開案陳詞表示,X已婚,2017年10月13日抵港,是她首度出國打工,同月16日到被告家履新。被告與父母、4個姊妹和1個案發時2歲的女兒,同住天慈邨兩個相連單位,被告與女兒和X住在其中一個單位。21日凌晨約2時,X哄了被告女兒入睡後,便將她交給被告,然後回房睡覺。至凌晨3時許,被告敲X房門將X吵醒。X開門後,被告說一些她聽不懂的廣東話,然後把她推入其房間床上,並強行性交。

控方表示,X雖有極力掙扎反抗,但二人體形懸殊,X身高148公分、重48公斤,被告則高180公分、重76公斤,X最終還是遭被告侵犯,她下體更在過程中擦傷流血。被告完事後離房,X立刻反鎖房門,用手機傳送文字及語音訊息給僱傭公司負責人求救。主控官讀出相關訊息的英文譯文,顯示X有說不能再待在單位,請求對方立即回應,並表示擔心會懷孕和在印尼的丈夫會知道此事。

控方指僱傭公司的東主翌日早上收到下屬報告,決定立刻報警。據X稱她在上午約7時聽到被告離開單位,但因被告的女兒要她照顧,故她沒外出求助。警察約在中午到達單位時,將X的衣物和床單檢走化驗,其後證實均沾染了X的血液和被告的精液。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190109/bkn-20190109133656465-0109_00822_001.html

伯爵府

咁衰格,拉佢去坐啦

子爵府

小源 發表於 19-1-10 10:16
建築工人涉嫌半夜強闖家傭臥室,強姦到職不足一星期的印尼籍家庭傭工。27歲被告馮海 ...

咁蠢。。。

連物証都有,有咩可能甩身。

wcpcelia    發表於 19-1-10 15:36

伯爵府

mykate 發表於 19-1-10 10:30
咁蠢。。。

連物証都有,有咩可能甩身。
條友搏食免費飯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

正禽獸
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

賤人,博個工人啞忍唔出聲,仲要有個2歲女,個小朋友真慘呀

珍珠宮

正人渣

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

賤男人,影衰香港,希望坐監,入去慢慢響受

侯爵府

2024年龍年勳章

賤 x 無限

用戶要求終止服務

翡翠宮

畀面勳章

個工人都算係咁,為左照顧佢個女而唔離開,等警察黎,好多人會一早逃離單位。
日日是好日

伯爵府

賤人

男爵府

我錯重點 x 2....... 完全冇提過個太太

水晶宮

請工人,不宜請個太後生./

男爵府

回覆樓主:

個男人入房之後說了些什麽呢?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

cinda72. 發表於 19-1-10 10:55
我知我可能錯重點
天慈村係咪公屋黎架?

我都有呢個疑惑,公屋都有相連單位?

子爵府

李露眉 發表於 19-1-10 11:07
請工人,不宜請個太後生./

幾靚幾後生都唔係犯罪嘅理由

首頁
12345...8

尾頁

跳至