家庭理財

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆 chunheimama 的帖子

最少要100000?
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

子爵府

好媽媽勳章

green1apple 發表於 19-1-24 00:33

最少要100000?
新資金, 5萬起。 宜家半年得2%

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

anababy 發表於 19-1-17 16:35
***收到下星期減RATE 喇...今明快D 做
ICBC理財金賬戶HK$10萬 / $80萬 / $300萬 (21JAN 後)
(188日定期) LE ...

請問referral code, 怎樣取得? 我有興趣開戶做6個月,謝謝。

複式洋房

chunheimama 發表於 19-1-10 13:30
中銀做緊 Happy 2019, 身份証有以上任何數字或英文字, 半年有2.08%

我岩岩都睇到呢個,想問下見到港幣半年係2%,如10萬蚊,即係有$2,000息嗎?謝謝

大宅

菠蘿腸 發表於 19-1-24 21:15
我岩岩都睇到呢個,想問下見到港幣半年係2%,如10萬蚊,即係有$2,000息嗎?謝謝
...
$1000

複式洋房

持之以恆 發表於 19-1-24 21:27
$1000

謝謝回覆,係咪因為佢2%係年利率?感謝

大宅

菠蘿腸 發表於 19-1-24 21:52
謝謝回覆,係咪因為佢2%係年利率?感謝
是,全年才有$2000,半年是$1000

複式洋房

持之以恆 發表於 19-1-24 21:54
是,全年才有$2000,半年是$1000

感謝回覆,多問一句,大家定期通常係3個月定半年?

大宅

菠蘿腸 發表於 19-1-24 21:56
感謝回覆,多問一句,大家定期通常係3個月定半年?
我定一年的

複式洋房

持之以恆 發表於 19-1-24 21:56
我定一年的

請問jm最近定邊一個定期一年?

大宅

菠蘿腸 發表於 19-1-24 21:58
請問jm最近定邊一個定期一年?
南洋

複式洋房

持之以恆 發表於 19-1-24 21:59
南洋

感謝

伯爵府

想請教,其實做定期,有無話乜%叫好好價,一d係麻麻地最少應該如果100000要有多%
或者50000有几多%
先叫做得過呀?

男爵府

中銀定期存款優惠

中銀6個月

推廣期內,全新選用或提升至「中銀理財」/「智盈理財」,可享以下定期存款優惠:

以新資金或兌換資金開立港元5萬元或以上的「特優港元靈活高息定期存款」即可獲享高達2.388%年利率,隨時提款,讓您盡享高息回報!

伯爵府

永隆銀行 近來有沒有定期優惠呢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

purple_b 發表於 19-1-26 12:49
永隆銀行 近來有沒有定期優惠呢

永隆上周港幣低,做樓上介紹中銀的仲好。
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

持之以恆 發表於 19-1-24 21:59
南洋

請問有無人做南商
「新春月月發定期存款」,港元優惠年利率:6個月2.30%、12個月2.60%、24個月2.70%,起存金額低至等值港幣10萬元,每月派息呢?

子爵府

好媽媽勳章

green1apple 發表於 19-1-25 21:58

想請教,其實做定期,有無話乜%叫好好價,一d係麻麻地最少應該如果100000要有多% ...
吾好客氣。 其實我本身在三間銀行有固定户口, 我每次定期到期就比較三間邊度最高。 就去個度做, 所以我做的未必是全城最高, 只是我三間中最高。

侯爵府

green1apple 發表於 19-1-25 21:58

想請教,其實做定期,有無話乜%叫好好價,一d係麻麻地最少應該如果100000要有多% ...

如果講做少額港元定期、半年至一年的話、以往1% 都無、前2 年加至1.3到已經好高、而家有2%已經好好、有2.3%以上更加好。
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

伯爵府

明白,長知識,感謝你

首頁

尾頁

跳至