意見反饋
義工

3歲或以上 今日: 7|主題: 5962

借位呻: 一啲專業都無!

大宅

國民生產總值:1436

谷鬼氣!
新年放假個時諗住同小朋友去配副新眼鏡,去到舖頭唔洗五分鐘就話驗好左,兒戲到死!
我話小朋友近視好似加深得好快,聽講有鏡片可以配黎幫小朋友控制近視,想了解下,點知個視光師講到一舊舊,鏡片咩原理都講唔好!
聽完佢咁既講法對佢同間舖完全無晒信心,拉小朋友走,萬一俾佢配副唔知乜眼鏡戴壞小朋友隻眼佢點賠!?
呻完

王國熱話
湯種粒粒芝士軟包
打邊爐
JM們平均每日用幾錢買餸?
今日吃...

珍珠宮

國民生產總值:41581

你去邊間亞?好似一D都唔認真嘅

複式洋房

國民生產總值:456

回覆樓主:

請pm係邊間

珍珠宮

國民生產總值:43120

BB防敏心得分享勳章

其實你想比較專業既話,我建議你都係睇眼科醫生喇

大宅

國民生產總值:1167

你去邊度配呀...
我知視光師配眼鏡唔會配足度數俾你, 因為足度數對眼會好辛苦

男爵府

國民生產總值:8107

joybbi 發表於 19-1-10 15:36
谷鬼氣!
新年放假個時諗住同小朋友去配副新眼鏡,去到舖頭唔洗五分鐘就話驗好左,兒戲到死!
我話小朋友近 ...

你走係正確嘅 係我都走啦 咁兒戲

珍珠宮

bchuma 發表於 19-1-11 23:15
你走係正確嘅 係我都走啦 咁兒戲

就係囉,搵專業眼科醫生

男爵府

國民生產總值:8107

GCHK 發表於 19-1-12 20:26
就係囉,搵專業眼科醫生

太可怕

珍珠宮

bchuma 發表於 19-1-12 22:03
太可怕

係亞,真係難以相信而家仲有咁嘅服務態度

大宅

國民生產總值:1747

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
依家減慢近視既方法都幾多, 通常都係ok con, 眼藥水或者矯視眼鏡
不過頭兩隻直接接觸隻眼, 對小朋友未必係好...

大宅

國民生產總值:1063

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
yettapopo 發表於 19-1-14 15:24
依家減慢近視既方法都幾多, 通常都係ok con, 眼藥水或者矯視眼鏡
不過頭兩隻直接接觸隻眼, 對小朋友未必係 ...
我都覺得帶眼鏡最簡單同安全
不過年年要換眼鏡比較麻煩同嘥錢

大宅

國民生產總值:1747

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
回覆 addoilcc 的帖子

你配myosmxxt或者菜c咪得lo, 不過myosmxxt好似有效d, 版上都幾多jm話揀呢隻畀仔女...

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.