意見反饋
義工

懷孕前後 今日: 216|主題: 66949

跳至
食藥流產一問!急!有冇人可以解答下!而家好矛盾

FB體驗帳戶

國民生產總值:38

我有左BB!11/12照時已經5週幾!但重未照到心跳!所以我再等8/1再照!諗住遲d照應該會照到心跳!點知8/1再照!醫生話BB已經停止發育!話個size同上一次照既size差不多!冇長大過!已寫紙叫我去政府確實一下!好啦!咁醫生寫紙比我,我就即日入左瑪嘉烈醫院到住左一晚醫院!瑪嘉烈當時再幫我照已經都是確實沒有心跳!所以我選擇左食藥!第二日12:00早上就比左3粒藥丸比我含起個口到等佢溶!3-4點開始有小量血流出!但量唔多!一張m巾既3分之一既量!但到左第二日流量都是唔多!也是一張m巾既3分之一!甚至去廁所小便完搽出來也是沒有血!咁是否正常還是失敗?有冇人可以話到比我知!

王國熱話
馬鞍山恆安邨 已補地價出租
荃灣海濱花園 三房兩廳中層 業主自讓 免...
急售_按8成_屯門龍珠島花園(3房2厠+車位)_...
馬鞍山居屋放租

FB體驗帳戶

國民生產總值:89

Ting_lht 發表於 19-1-10 15:54
我有左BB!11/12照時已經5週幾!但重未照到心跳!所以我再等8/1再照!諗住遲d照應該會照到心跳!點知8/1再照 ...

我之前試過都係停止發育,塞藥流產。不過塞藥之前已經大出血,自然流左2/3,塞藥後m都唔多,要隔一段時間又照陰道超聲波先會真係知道排乾淨沒。

FB體驗帳戶

我有左BB!11/12照時已經5週幾!但重未照到心跳!所以我再等8/1再照!諗住遲d照應該會照到心跳!點知8/1再照 ...

我塞藥住院一晚後回家,幾日後又有小小組織排出,再自己出去私家照陰道超聲波,之後再等公立醫院複診照陰道超聲波,不停照,最後確認已經排清。

FB體驗帳戶

BB豬—果果 發表於 19-1-10 19:11
我塞藥住院一晚後回家,幾日後又有小小組織排出,再自己出去私家照陰道超聲波,之後再等公立醫院複診照陰 ...

但我BB冇心跳時!我是不知道的!身體完全冇任何反應!冇流血冇流啡!一切正常的感覺!只是過多一至二星期去照!諗住睇下有冇心跳!因上次照只得5週!點知一照!醫生話佢size唔正常加上沒有心跳!現在我食完藥流血很小!有點擔心流不到出來!去廁所搽只搽到血絲!

FB體驗帳戶

Ting_lht 發表於 19-1-10 19:23
但我BB冇心跳時!我是不知道的!身體完全冇任何反應!冇流血冇流啡!一切正常的感覺!只是過多一至二星期 ...

我之前都係唔知(emoji)(emoji)係突然大出血先知好早就冇發育喇。如果藥流排唔到,可能會要做手術,因為越早排清越好

FB體驗帳戶

國民生產總值:21

你的情況與我上胎小産與之後去公立含脷底藥的經過都是一模一樣的。我出院後去九龍城一個中醫到睇,開左幾劑可以幫你流多d的中藥。等左一個禮拜多d 突然有一晚個肚好痛,之後就排左d組織出來拉。

FB體驗帳戶

Harbo 發表於 19-1-10 19:42
你的情況與我上胎小産與之後去公立含脷底藥的經過都是一模一樣的。我出院後去九龍城一個中醫到睇,開左幾 ...

你也是沒有什麼血流?為什麼會咁的?中醫有冇講原因?你是一出院就睇中醫定過多一至兩日先去睇?可否比中醫個地址比我(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

國民生產總值:43120

BB防敏心得分享勳章

如果仲細冇咩血既話,你幾時可以返醫院照陰超

FB體驗帳戶

我要做媽媽 發表於 19-1-10 20:40
如果仲細冇咩血既話,你幾時可以返醫院照陰超

政府開左29號先返去再照

FB體驗帳戶

國民生產總值:21

Ting_lht 發表於 19-1-10 19:50
你也是沒有什麼血流?為什麼會咁的?中醫有冇講原因?你是一出院就睇中醫定過多一至兩日先去睇?可否比中 ...

對 我從來都無流過啡或流過紅 只是5w時第一次照醫生話太細未照到心跳 7w再照話長大左但都未有心跳 8w照都無 然後醫生叫我去準備流產 我唔信再等多幾日去另一個醫生都係咁講 跟住就去公立然後入院食藥 出院一兩日後去睇中醫的 日安新城門 要排起碼個幾鐘的
早期小產比你想像中常見 5個裏面有一個 最common 係bb dna 有問題 自己會停止生長
加油 好快會有過的 我今胎好早期已同醫生講我小產過同我嘔得好嚴重 醫生今次開左安胎藥同止嘔藥我 同埋我勁小心 唔舒服就請假唔會好似上次咁死頂 現在17w touch wood 平平安安

FB體驗帳戶

Harbo 發表於 19-1-11 09:26
對 我從來都無流過啡或流過紅 只是5w時第一次照醫生話太細未照到心跳 7w再照話長大左但都未有心跳 8w照都 ...

多謝你的意見對我來講好有用,我今日都會去睇下中醫!因為我今日第三日已經冇乜血流!我諗可能真係睇下中醫食下中醫!希望血量會多d!等佢快d排出來!謝謝你我都恭喜你!祝你寶寶健康成長!快高長大!

翡翠宮

國民生產總值:89395

BB防敏心得分享勳章

回覆 Ting_lht 的帖子

好好休養,小天使會返黎。

複式洋房

國民生產總值:151

我約了下週政府醫院的,但是塞藥,不是吃藥
,好心痛

珍珠宮

國民生產總值:43120

BB防敏心得分享勳章

29號都幾遲,你如果仲系冇咩排出既話,不如去私家照照

男爵府

國民生產總值:8107

你唔係住院中咩?

FB體驗帳戶

haha748494 發表於 19-1-11 21:25

好好休養,小天使會返黎。

謝謝你

FB體驗帳戶

fengslee 發表於 19-1-11 22:52

政府冇同我講有得塞藥!只講食藥或做手術!我也好心痛!一心諗住充滿希望照下佢有冇心跳!點知。。。知道咁既消息!傷心(emoji)

複式洋房

國民生產總值:339

fengslee 發表於 19-1-11 22:52

我都琴日照冇了心跳停左9wz醫生比藥我自己返屋企食或者入醫院食我都準備呢兩日食但係仲未接受到好唔捨得好心痛,請問你做了嗎?情況如何,一起加油等小天使回來(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

FB體驗帳戶

我要做媽媽 發表於 19-1-11 23:22

29號都幾遲,你如果仲系冇咩排出既話,不如去私家照照 ...

係啊!我都諗住食完中藥都冇咩血流既話就星期一去私傢照照!希望排左出來啦!

FB體驗帳戶

kching0830 發表於 19-1-11 23:41
我都琴日照冇了心跳停左9wz醫生比藥我自己返屋企食或者入醫院食我都準備呢兩日食但係仲未接受到好唔捨得好 ...

我去私傢照私傢話我bb冇心跳!個日即刻入院住左一晚醫院!第二日醫生開左藥比我食!之後觀察我5-6小時睇下我有冇嚴重出血或發燒!如果冇就比我出院!之後我都冇事就出左院返屋企等流!點知第二日重小血!今日直情冇血!所以去睇中醫食下中藥可否流多d量!如果冇流量我應該星期一會去私傢再照下睇下排左出來未!如果未我應該會入院做手術!因為唔可以放自己身體咁耐!希望順利流左出黎自己都唔知啦!

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.