意見反饋
義工

懷孕前後 今日: 159|主題: 67002

跳至
懷孕老公仲同我吵交喊

大宅

國民生產總值:1562

2019勳章

我有時心情唔好,可能會講左野話或罵佢,知道佢在我懷孕時有做好多野,家頭細務,但每次吵交都係咁,佢亦唔會體諒我懷孕辛苦,我喊,佢都會覺得我唔體諒佢,次次在佢媽面前對我講野啲態度都唔好,我今日終於喊左出黎,我好唔想喊的,驚影響BB,但佢咁樣,好傷心

王國熱話
人奶媽要食咩營養補充品?
長文,喜勿插。有奶卻不能喂。訴苦篇…
收奶後縮胸
病後奶量少得可憐

大宅

國民生產總值:2120

2019勳章

nalinacc 發表於 19-1-10 21:21
我有時心情唔好,可能會講左野話佢,知道佢在我懷孕時有做好多野,但每次吵交都係咁,佢亦唔會體諒我懷孕辛 ...

應該盡情咁喊 谷住仲辛苦 我陀仔嗰陣時人好容易想喊架

別墅

國民生產總值:632

2019勳章

我都經常鬧交

民房

國民生產總值:18

我有時心情唔好,可能會講左野話佢,知道佢在我懷孕時有做好多野,但每次吵交都係咁,佢亦唔會體諒我懷孕辛 ...

我都試過,但一切終會雨過天清。大家加油(emoji)(emoji)

大宅

2019勳章

Carmen8080 發表於 19-1-10 21:51
應該盡情咁喊 谷住仲辛苦 我陀仔嗰陣時人好容易想喊架

有啊喊晒出黎

大宅

2019勳章

kewpie160523 發表於 19-1-10 22:07
我都經常鬧交

都唔明點解可以咁對我,其實而家仲有返工都辛苦,諗野諗多左,訓有時又訓唔到,啲男人好似覺得女人大肚唔辛苦架

大宅

2019勳章

Kristy_22 發表於 19-1-10 22:13
我都試過,但一切終會雨過天清。大家加油(emoji)(emoji)

我好脆弱

大宅

2019勳章

我每次喊完都會自拍一張相 過一排睇返會覺得自己好低能 咁都喊一餐

不過孕婦情緒係好波動 所以想喊就喊

同埋我會同我老公講明我生仔情緒會好激動 喊又由得我喊 比定心理準備佢

別墅

國民生產總值:887

2019勳章

。。。。。。妳咁似我既。。。。。。。。。

我呢排成日同佢嘈

別墅

國民生產總值:887

2019勳章

nalinacc 發表於 19-1-10 22:15
都唔明點解可以咁對我,其實而家仲有返工都辛苦,諗野諗多左,訓有時又訓唔到,啲男人好似覺得女人大肚唔 ...

係。。。。。。。。

大宅

2019勳章

生完仲容易喊 更加要喊出黎 如果唔係會抑鬱 同埋喊都係排毒嘅一種方法 喊都係一件好事

我生完係醫院都喊幾次 真係好難解釋點解咁波動

別墅

國民生產總值:632

2019勳章

nalinacc 發表於 19-1-10 22:15
都唔明點解可以咁對我,其實而家仲有返工都辛苦,諗野諗多左,訓有時又訓唔到,啲男人好似覺得女人大肚唔 ...

係呀~我都要返工,d家務9成都係我做,星期六日都冇得抖洗衫煮飯清潔屋企~我都好想放假咩都唔理~有時真係頂唔順大家鬥過咁咩都放係度唔做~算啦~諗下bb係肚入面就覺得好開心加油呀~

別墅

國民生產總值:747

2019勳章

回覆樓主

孕婦情緒係會波動啲 試下搵朋友傾訴

大宅

2019勳章

Carmen8080 發表於 19-1-10 22:26
我每次喊完都會自拍一張相 過一排睇返會覺得自己好低能 咁都喊一餐

好可愛耶,自拍一張,加油要堅強起來

大宅

2019勳章

kewpie160523 發表於 19-1-10 22:40
係呀~我都要返工,d家務9成都係我做,星期六日都冇得抖洗衫煮飯清潔屋企~我都好想放假咩都唔理~有時真 ...

係啊BB一郁我就好開心

大宅

2019勳章

Carmen8080 發表於 19-1-10 22:30
生完仲容易喊 更加要喊出黎 如果唔係會抑鬱 同埋喊都係排毒嘅一種方法 喊都係一件好事

我生完係醫院都喊幾 ...

你都已經捱過左,好叻叻

大宅

2019勳章

Jessicakyy 發表於 19-1-10 22:29
。。。。。。妳咁似我既。。。。。。。。。

我呢排成日同佢嘈

係啊,有次嘈完第2日就流啡,肚又痛都唔諒解下我地孕婦,覺得我地同普通人無分別

大宅

2019勳章

Cinder_ella 發表於 19-1-10 22:42
孕婦情緒係會波動啲 試下搵朋友傾訴

都係同屋企人講

大宅

2019勳章

kewpie160523 發表於 19-1-10 22:07
我都經常鬧交

複式洋房

國民生產總值:451

2019勳章

我明吖,我老公除左成日同我鬧交,所有BB傢俱/用品、坐月,全部都係我自己買晒 (佢日日OT),我叫佢幫手買奶粉(間藥房佢放工必經) 都拖左幾個月,最後都係我買埋,同62 99既問題梗加唔洗講 (已經好幾次吵到想離婚)。

不過男人唔係陀住個B,未必立即感受到,初期佢地對BB既感覺好抽象 (好似唔關自己事咁),到後期比老公感受多D胎動、叫佢幫手改名、同埋等到BB出世識叫爸爸,就會好啲嫁啦,加油!!!

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.