意見反饋
義工

懷孕前後 今日: 22|主題: 66922

跳至
樓主: nalinacc
懷孕老公仲同我吵交喊

公爵府

國民生產總值:27084

nalinacc 發表於 19-1-10 21:21
我有時心情唔好,可能會講左野話或罵佢,知道佢在我懷孕時有做好多野,家頭細務,但每次吵交都係咁,佢亦唔 ...

有咗係會容易有情緒,比較需要人地體諒嘅,有時男人真係好衰,陀住個bb仲要嘈,下次冇理佢,或者平時大家坐落傾下

大宅

國民生產總值:1139

2019勳章

我有時心情唔好,可能會講左野話或罵佢,知道佢在我懷孕時有做好多野,家頭細務,但每次吵交都係咁,佢亦唔 ...

我三個月嘅時候,一氣之下,拿一套衣服去深圳住了二天酒店呢!一個人哭了二天,沒衣服換了。又死死咁返回

珍珠宮

國民生產總值:37566

我有左bb時都大喊過一次,之後好驚影響bb

大宅

國民生產總值:1550

2019勳章

Shinglo2018 發表於 19-1-11 12:38
我明吖,我老公除左成日同我鬧交,所有BB傢俱/用品、坐月,全部都係我自己買晒 (佢日日OT),我叫佢幫手買奶 ...

我就是因爲奶奶既事同佢嘈交,好多次都係因為佢媽嘈,成日都是為佢屋企人果邊同我吵交。因為煮野食既問題,之前傾好話兩邊媽媽幫手拎飯餸過黎俾我,因為我返到屋企夜,佢媽話一星期黎兩次,但因為佢有返兼職,之後又話就唔到,變左一星期黎1次,我媽黎多左,我有時問老公可否叫奶奶煮好少少給我,佢吵交時就話我要求佢媽煮呢樣果樣,話我唔感恩,但事實我每次都會send信息話多謝奶奶,佢好偏幫佢媽,其實佢奶奶黎講,佢算幸福。我地結婚時佢咩都無幫手出過,就算知老公唔夠錢都要我地搬出去住。但出黎食飯叫埋弟婦又經常叫貴既野食,但我地俾錢。仲有好多好多..

大宅

2019勳章

hoganbaby 發表於 19-1-11 13:09
有咗係會容易有情緒,比較需要人地體諒嘅,有時男人真係好衰,陀住個bb仲要嘈,下次冇理佢,或者平時大家 ...

佢整喊我,我話佢無良心,佢仲要背住個人同我講野

大宅

2019勳章

Cindy曾 發表於 19-1-11 13:27
我三個月嘅時候,一氣之下,拿一套衣服去深圳住了二天酒店呢!一個人哭了二天,沒衣服換了。又死死咁返回
...

最後有無好返?

大宅

2019勳章

RubyYu07 發表於 19-1-11 13:41

我尋日都喊得好犀利,對佢好心酸

大宅

2019勳章

RubyYu07 發表於 19-1-11 13:41

記住之後要笑返,對BB健康啲,老一輩話喊得多,第時BB出黎又係成日喊,或難湊

珍珠宮

國民生產總值:43120

BB防敏心得分享勳章

應該系你懷孕既荷爾蒙影響亞,你都咪經常鬧你老公喇,有咩就系BK呻喇。其實你老公已經唔錯喇肯做家頭細務,好多JM既老公,咩都唔肯做,依然系度打機玩遊戲

大宅

國民生產總值:1075

2019勳章

回覆樓主:

我有咗後情緒都一路好差,d人話有咗娘家支持係最大,反而有咗後令我睇清楚現實,唔求佢地會因為我有bb而對我好咗,但求唔好講狠話
我現在都時自己燉野俾自己食,無咁累就自己煮飯,唔好諗住2邊家人會對你好,有自己家庭,心就可能會好過啲
我依家灰到諗住3月生bb都唔會通知娘家,生後先同佢地講聲吧,反前我陀緊bb他們也沒支持我,之後盡量都不要上來我家見bb,有需要就滿月/100日食餐飯算

大宅

2019勳章

我要做媽媽 發表於 19-1-11 14:28
應該系你懷孕既荷爾蒙影響亞,你都咪經常鬧你老公喇,有咩就系BK呻喇。其實你老公已經唔錯喇肯做家頭細務, ...

好啦

大宅

2019勳章

moomooo 發表於 19-1-11 14:40
我有咗後情緒都一路好差,d人話有咗娘家支持係最大,反而有咗後令我睇清楚現實,唔求佢地會因為我有bb而對 ...

你有BB你媽不知嗎?

大宅

2019勳章

nalinacc 發表於 19-1-11 14:42
你有BB你媽不知嗎?

我娘家的人都知道

大宅

2019勳章

nalinacc 發表於 19-1-11 14:41
好啦

所以你情緒唔要太差
我情緒太差嗰排每日哭幾次,然後狂嘔,中醫話我動左胎氣,所以你都要小心一點

翡翠宮

國民生產總值:89333

BB防敏心得分享勳章

明白,大肚婆好容易情緒激動。該發泄就發泄出黎。

複式洋房

國民生產總值:288

大肚婆情緒係咁,我都成日鬧我老公,好似做咩都唔啱

大宅

2019勳章

haha748494 發表於 19-1-11 15:05
明白,大肚婆好容易情緒激動。該發泄就發泄出黎。

嗯嗯

大宅

2019勳章

carson1128 發表於 19-1-11 15:13
大肚婆情緒係咁,我都成日鬧我老公,好似做咩都唔啱

佢起碼唔會頂返你嘴啦

大宅

國民生產總值:1139

2019勳章

nalinacc 發表於 19-1-11 15:15
佢起碼唔會頂返你嘴啦

我老公唔鬧得,所以我只有忍……唔開心就走遠滴

大宅

2019勳章

Cindy曾 發表於 19-1-11 15:53
我老公唔鬧得,所以我只有忍……唔開心就走遠滴

好叻啊你有唔開心可同我分享,我果個都係,自尊心好強

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.