1-3歲

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章

真係好心d同學仔們有病就吾好返學,惹到全班同學病哂,仲要惹病埋各自屋企人!

公爵府

hunterml 發表於 19-1-11 08:07
真係好心d同學仔們有病就吾好返學,惹到全班同學病哂,仲要惹病埋各自屋企人!
...

主要係一個集體,係容易病嘅,啱開始係咁,習慣咗就冇咁多架喇

男爵府

我個女返N,返左三個月見過幾次校車內其他學生咳到肺都甩,見過一次同班女同學唔舒服到要老師打電話叫學生家長提早接走小朋友,剛巧幾次阿女第二日都病…

雖然小朋友病家長可能返工難抽身,但方便自己去累其他人既行為係好不負責任好冇公德心,我阿女一病我都會請假好返先返學,依家我直頭要阿女搭校車要帶口罩,書包亦袋定一個

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

其實突然間接觸咁多小朋友,多多少少都會架

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

又好難避免嘅。 自己盡量留意多啲, 如果發現他們同學有病,要提醒帶口罩了。

珍珠宮

一開始係會經常病亞,正常

大宅

回覆樓主

大把流住鼻水既小朋友返學.. 病又唔帶返個口罩... 自私家長

男爵府

...

我個仔都係!一個月一次 煩死人

大宅

...

我果個一歲多啲未返學

但有一個唐姐返K3 個個月病左都要走來我屋企惹病我個女

囡囡個個月病,搞到醫生係咁問我係咪返playgroup, 冇返學正常唔會咁

冇辦法

要父母識做先得(佢發燒感冒都照返學補習游水,來左我屋企我發現佢患重感冒佢屋企人都話乜佢唔係好返咩,又唔帶口罩,又狂錫囡囡,次次都跟住⋯⋯)

我唯有當係提早俾我個女習慣下細菌嘅世界,提高免疫力

首頁

尾頁

跳至