意見反饋
義工

1-3歲 今日: 36|主題: 13757

就快歲半,可唔可以餵鮮奶比仔仔飲

別墅

國民生產總值:597

仔仔而家都歲半,有時餵奶粉俾佢唔係好肯飲,要叫多佢幾聲先肯,如果俾鮮奶飲又得唔得?

王國熱話
開心傾~~Part 131
70後中産ftm入來傾下
開開心心做個friend~Part 28
甚麼驅使大家去轉工?

洋房

國民生產總值:94

可以,1歲後已經可以飲鮮奶,但要全脂,如果未飲過,最初可以早餐整麥皮時加入去,初初試少少,慢慢可以飲一杯,約120ml左右

水晶宮

國民生產總值:51883

1歲已經可以

珍珠宮

國民生產總值:43120

BB防敏心得分享勳章

佢飲既話可以俾佢飲架

大宅

國民生產總值:1070

2019勳章

係全脂就可以,主要都係睇佢肯唔肯飲

珍珠宮

國民生產總值:41581

如果佢飲,就可以喂呀

別墅

國民生產總值:849

2019勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
其實都OK嘅!不過奶粉方便好多囉!鮮奶下下要整番暖,比較麻煩

水晶宮

國民生產總值:51883

tsellen 發表於 19-1-14 11:44
其實都OK嘅!不過奶粉方便好多囉!鮮奶下下要整番暖,比較麻煩

我鮮奶係凍咁比

公爵府

國民生產總值:29618

tsellen 發表於 19-1-14 11:44

我就覺得全脂奶方便啲喎,一開倒出嚟即飲!我都冇整返暖㗎。

大宅

國民生產總值:1604

Poo得好勳章 狗年勳章 笑得好勳章

我都有比阿女飲鮮奶, 15個月時試幾啖, 18個月去茶餐廳時會比鮮奶佢飲, 不過要座返暖比較麻煩。

別墅

國民生產總值:870

2019勳章

如果屋企無人飲開鮮奶要特登出街買係比較麻煩既

公爵府

國民生產總值:27116

eso502 發表於 19-1-11 12:24
仔仔而家都歲半,有時餵奶粉俾佢唔係好肯飲,要叫多佢幾聲先肯,如果俾鮮奶飲又得唔得? ...

可以俾佢試下

大宅

國民生產總值:1393

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我個仔飲緊illuma organic ,我覺得都ok,起碼無影響正餐食慾

公爵府

國民生產總值:29618

hotarufuu 發表於 19-1-14 16:11
我都有比阿女飲鮮奶, 15個月時試幾啖, 18個月去茶餐廳時會比鮮奶佢飲, 不過要座返暖比較麻煩。 ...

如果買常溫保存全脂奶,未開封係室溫的。有細盒大盒選擇。怕小朋友飲凍又懶整熱嘅可以考慮呢種,即開即飲。我小朋友就凍都照飲。

別墅

國民生產總值:960

2019勳章

都係跟小朋友既意願,佢地想飲奶粉就沖奶粉,最方便架啦

大宅

國民生產總值:1077

2019勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
食開就最好唔好轉,我個仔就對鮮奶比較敏感,飲親都痾,奶粉就ok

別墅

國民生產總值:835

2019勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

得呀,佢肯飲就得架啦,我就會揀返奶粉,一黎唔洗出街買,二黎一沖就飲得

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.