懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

2019勳章

第一胎,係GP睇完醫生,checked到有5w,個醫生問我去邊間醫院生,我隨口答左應該係瑪嘉烈,跟住醫生就幫我寫信去瑪嘉烈。想問下各位jm知唔知瑪嘉烈好唔好?定係QE好D?

民房

Demicmama 發表於 19-1-11 15:40
第一胎,係GP睇完醫生,checked到有5w,個醫生問我去邊間醫院生,我隨口答左應該係瑪嘉烈,跟住醫生就幫我寫 ...

我全家加埋我都係瑪嘉烈生,姑娘好好會教你所有野,生果陣佢地會喺你身邊嗌加油!順產住咗一日院就出咗院,醫生都幾好。

洋房

2019勳章

Crystallam00 發表於 19-1-12 03:51
我全家加埋我都係瑪嘉烈生,姑娘好好會教你所有野,生果陣佢地會喺你身邊嗌加油!順產住咗一日院就出咗院 ...

謝謝你詳細的答覆呀,感激不盡,祝你和家人一切安好(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Crystallam00 發表於 19-1-12 03:51
我全家加埋我都係瑪嘉烈生,姑娘好好會教你所有野,生果陣佢地會喺你身邊嗌加油!順產住咗一日院就出咗院 ...

咁快可以出院真好

大宅

Demicmama 發表於 19-1-11 15:40
第一胎,係GP睇完醫生,checked到有5w,個醫生問我去邊間醫院生,我隨口答左應該係瑪嘉烈,跟住醫生就幫我寫 ...

去年七月我係瑪嘉烈做左幾次產檢,有次係星期六去做,係樓下排左一個鐘隊先上到去,個時我得兩三個月左右,真係企到腰勁痛,因為咁我轉左去QE。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

QE之前好似有媽媽講過話服務態度唔係幾好,你可以search下相關嘅帖子既

洋房

2019勳章

我要做媽媽 發表於 19-1-13 15:21
QE之前好似有媽媽講過話服務態度唔係幾好,你可以search下相關嘅帖子既

QE 好似仲多人(emoji)

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

回覆 Demicmama 的帖子

好多時候,一多人既話,真係保證唔到服務質量架

洋房

2019勳章

我要做媽媽 發表於 19-1-13 17:26
回覆 Demicmama 的帖子

好多時候,一多人既話,真係保證唔到服務質量架

好呀,多謝各位jm的意見(emoji)(emoji)

大宅

2019新春慶豚圓

我係瑪嘉烈生 但產檢係仁濟健康院 所以唔使點排隊 但大檢查 唐氏同驗血就要返瑪嘉烈 等(emoji)真係好耐好耐
生既過程好順利 助產士係有d惡 但會幫你打氣 同埋佢地接生手勢好純熟 我聯針都冇問題
產前產後姑娘都幾好 我同BB冇乜問題 36個鐘就出院 住左一晚

洋房

2019勳章

hoimin 發表於 19-1-13 19:26
我係瑪嘉烈生 但產檢係仁濟健康院 所以唔使點排隊 但大檢查 唐氏同驗血就要返瑪嘉烈 等(emoji)真係好耐好耐 ...

Congratulations,你同bb都無事真好!! 我想問瑪嘉烈的病房有幾多張床? 10幾張定係6張?

別墅

2019新春慶豚圓

Demicmama 發表於 19-1-13 19:39
Congratulations,你同bb都無事真好!! 我想問瑪嘉烈的病房有幾多張床? 10幾張定係6張?

...

上星期入過去產前房,見到每間大房有10張床,但病人不多,我那房只有6人(到了晚上走了3個,得返3人)。

洋房

2019勳章

Rabbit_cat 發表於 19-1-15 12:00
上星期入過去產前房,見到每間大房有10張床,但病人不多,我那房只有6人(到了晚上走了3個,得返3人)。
...

如果6人都ok,太多人驚d姑娘會好忙,態度會好差>.<

別墅

2019新春慶豚圓

Demicmama 發表於 19-1-15 20:49
如果6人都ok,太多人驚d姑娘會好忙,態度會好差>.<

咁啱我那天好彩遇到的都是好的姑娘和姐姐,又唔覺她們好忙,不過我只留了一天觀察,唔知其他時間怎樣。

大宅

2019勳章

回覆樓主:

QE就比較忙, 我上一胎喺qe生, 但產房好full, 我上吾切產房就咁喺醫院走廊生左喇

洋房

2019勳章

tammylo88 發表於 19-1-15 22:21
QE就比較忙, 我上一胎喺qe生, 但產房好full, 我上吾切產房就咁喺醫院走廊生左喇
...

OMG,好彩媽媽同BB都無事(emoji)(emoji)

大宅

2019勳章

Demicmama 發表於 19-1-15 22:22
OMG,好彩媽媽同BB都無事(emoji)(emoji)

我而家諗番起先識驚, 好在bb真係無事咋...
但我今胎都打算喺qe生

洋房

2019勳章

tammylo88 發表於 19-1-15 22:27
我而家諗番起先識驚, 好在bb真係無事咋...
但我今胎都打算喺qe生
...

吉人自有天相^.^...我同老公相量過,會係瑪嘉烈生,因為近好多,而且聽聞都唔錯。謝謝你的分亨呀(emoji)
今胎bb依家幾大呀?我剛剛5w3日

大宅

2019勳章

Demicmama 發表於 19-1-15 22:33
吉人自有天相^.^...我同老公相量過,會係瑪嘉烈生,因為近好多,而且聽聞都唔錯。謝謝你的分亨呀(emoji)
...

係呀 最緊要近醫院, 因為一有動靜就要衝入醫院!
我而家已經26w2d啦~
你而家5w開始有妊娠反應未吖?

洋房

2019勳章

tammylo88 發表於 19-1-15 22:43
係呀 最緊要近醫院, 因為一有動靜就要衝入醫院!
我而家已經26w2d啦~
你而家5w開始有妊娠反應未吖?

我成日覺得眼瞓同肚餓。前日尋日有小小流啡,今日睇左中醫安胎,佢叫我瞓床3日,有小小擔心..

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊