懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我昨晚用預約通申請了做產檢,請問你地預約果陣等左幾耐先會覆個檢查日期比你們,謝謝

別墅

2019勳章

星期日預約星期二下午收到sms通知

大宅

[email protected] 發表於 19-1-11 16:08
星期日預約星期二下午收到sms通知

謝謝
咁我再等下

別墅

2019新春慶豚圓

manman1026 發表於 19-1-11 15:58
我昨晚用預約通申請了做產檢,請問你地預約果陣等左幾耐先會覆個檢查日期比你們,謝謝
...

威爾斯 朝早登記 下就比期 大部分醫院第二日就收到~

大宅

chanlazy 發表於 19-1-11 17:07
威爾斯 朝早登記 下就比期 大部分醫院第二日就收到~

我登記瑪嘉烈,今日都未收到msg,因為我已屬高齡,所以好心急想知排唔排得切比我check唐氏

別墅

2019新春慶豚圓

manman1026 發表於 19-1-11 17:14
我登記瑪嘉烈,今日都未收到msg,因為我已屬高齡,所以好心急想知排唔排得切比我check唐氏
...

你幾多週啊?我嗰時7w排 都排到12w做

別墅

2019勳章

我16w先比我見-聯合

複式洋房

2019勳章

...

唔知佢點安排日期,事原我3/1(5W3)去威院登記,佢俾27/2(到時應該12W6)我做唐氏,我開post問點解咁耐,d人話正常,仲有個準媽媽話佢遲我5,6日去登記,佢都係27/2

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Kinkikuk 發表於 19-1-11 18:38
唔知佢點安排日期,事原我3/1(5W3)去威院登記,佢俾27/2(到時應該12W6)我做唐氏,我開post問點解咁耐,d人 ...

JM你記錯左,個期係25/2唔係27
其實我覺得唔係先到先得,我同你相差幾日預產期
所以佢個期咪俾番咁上下時間生既人囉(12-13weeks)
我上網睇有d人7wk8wk照到閃閃先去排公立,一樣有位

複式洋房

2019勳章

fungenergy 發表於 19-1-11 21:08
所以佢個期咪俾番咁上下時 ...

係喎,27係去王少清

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

...

我都係瑪嘉烈31號登記,3號就收到SMS俾期我

男爵府

2019新春慶豚圓

Kinkikuk 發表於 19-1-11 18:38
唔知佢點安排日期,事原我3/1(5W3)去威院登記,佢俾27/2(到時應該12W6)我做唐氏,我開post問點解咁耐,d人 ...

13w內都可以做, 都預到好忟水俾你

大宅

PCB777 發表於 19-1-11 22:33
我都係瑪嘉烈31號登記,3號就收到SMS俾期我

我爬文睇番如果用家計會果張懷孕證明可能申請唔到,因為上面冇寫預產期同最後一次經期日子,我係用家計會果張申請的

大宅

chanlazy 發表於 19-1-11 18:27
你幾多週啊?我嗰時7w排 都排到12w做

我差不多6週,但我用家計會果張懷孕證明,上面冇寫資料,只證明已懷孕,咁醫院應該唔會知道我係幾多週

別墅

2019新春慶豚圓

manman1026 發表於 19-1-12 13:19
我差不多6週,但我用家計會果張懷孕證明,上面冇寫資料,只證明已懷孕,咁醫院應該唔會知道我係幾多週:sur ...

應該都會計LMP 或者睇你私家有無照過 會排到唐氏放心

洋房

回覆 manman1026 的帖子

我都係家計會之前約 預約通有短訊叫我打上去嗰位職員叫我寫返最後黎經日期上去 再交過 就約到
一至兩日就有醫院姑娘打嚟喇

複式洋房

2019勳章

fungenergy 發表於 19-1-11 21:08
所以佢個期咪俾番咁上下時 ...

想問下你係咪都係8:30?

大宅

mimi18 發表於 19-1-12 15:34
回覆 manman1026 的帖子

我都係家計會之前約 預約通有短訊叫我打上去嗰位職員叫我寫返最後黎經日期上去 再 ...

今朝收到msg叫我聯絡佢地,都係叫我加番個日期上去,剛剛收到了兩個日期,一個三月頭去做唐氏,另外一個期係三月中,請問知唔知第二個期係check 咩架?

大宅

chanlazy 發表於 19-1-12 14:34
應該都會計LMP 或者睇你私家有無照過 會排到唐氏放心

剛收到日期三月頭去驗了

大宅

cavy0511 發表於 19-1-12 00:45
13w內都可以做, 都預到好忟水俾你

都真係幾恔水,排到12週多d先去

首頁

尾頁