想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

DD 6 Jan , Dec 22 排卵。只在21Dec 號交了一次功課!Hcg 是否太低?應該化學!擔心中!

大宅

macymacy2016 發表於 19-1-11 18:36
DD 6 Jan , Dec 22 排卵。只在21Dec 號交了一次功課!Hcg 是否太低?應該化學!擔心中!
唔低呀,正常範圍內,不過抽一次血睇唔出喺咪化學,想確定要隔日抽多一次,到時應該有double or more than double,就可以排除化學、宮外孕。

別墅

麻辣媽咪 發表於 19-1-11 21:43
唔低呀,正常範圍內,不過抽一次血睇唔出喺咪化學,想確定要隔日抽多一次,到時應該有double or more than ...

多謝你解答。
因為我今次只是在红D 21 dec深粗交了1次功課'
Dec 22轉淺的。6Jan DD. 照計已排卵後21 天了,綠D只有30%色。而且體温同平時差多,直到排後15 天開始才有36.6 以上。和身體上下都無怎樣感覺。
十分擔心會否空心或宫外孕!

大宅

macymacy2016 發表於 19-1-11 22:46
多謝你解答。
因為我今次只是在红D 21 dec深粗交了1次功課'
Dec 22轉淺的。6Jan DD. 照計已排卵後21 天了 ...
明白你的擔心。
單獨抽一次血冇實際意義,因為係要比較兩次驗血結果先可以排除化學、宮外孕,要睇2日內有冇double。睇綠d、驗孕棒顏色亦未必準,我化學嗰次,試紙都去到100%深,不過check到bingo後十幾日就流血,醫生話係化學,因為胎囊未出現過,之後試紙就變淡咗。

如果你擔心就抽多次血,計返條數都知有冇每2日double,到時就安落晒,忍到嘅就等多陣去照閃閃,6w尾7w頭應該見到。

別墅

麻辣媽咪 發表於 19-1-12 09:51
明白你的擔心。
單獨抽一次血冇實際意義,因為係要比較兩次驗血結果先可以排除化學、宮外孕,要睇2日內有冇 ...

是否綠D去到100%也會化學?? 這次你有驗血嗎?
我綠D今天有加深。星期一會驗多次。

大宅

macymacy2016 發表於 19-1-12 12:49
是否綠D去到100%也會化學?? 這次你有驗血嗎?
我綠D今天有加深。星期一會驗多次。
...
我已經生咗2個,宜家等緊第三胎,未bingo,第二胎之前有一次化學。醫生冇叫我驗血,話直接照閃閃就得,除非有出血肚痛呢啲異常情況。

別墅

麻辣媽咪 發表於 19-1-12 15:24
我已經生咗2個,宜家等緊第三胎,未bingo,第二胎之前有一次化學。醫生冇叫我驗血,話直接照閃閃就得,除非 ...

明白,也祝你快些bingo.

用戶要求終止服務

HCG 超過100巳是懷孕指數
但要隔日抽血追蹤有無翻倍1.66以上,如有才叫成功
開頭要隔日查血查兩三次追蹤指數

別墅

plng1215 發表於 19-1-13 01:11
HCG 超過100巳是懷孕指數
但要隔日抽血追蹤有無翻倍1.66以上,如有才叫成功
開頭要隔日查血查兩三次追蹤指 ...

今天Dd+8 有加深,明天會再去驗血。

首頁

尾頁

跳至