自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我訂咗間酒店,搭車有啲唔明,想打過去,唔知點打好?除咗漫遊仲有無辦法?

謝謝大家

伯爵府

回覆樓主:

send email, 或酒店有冇 facebook, whatsapp?

睇吓有冇 friend 有免費 idd,我 family 1010 plan, 登記人每月有 100 分鐘 idd,但我唔肯定包唔包括韓國

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

只要有酒店名和地址, 口在路邊, 問下人, 自然有人教你搭地鐵或搭的士.

wcpcelia    發表於 19-1-12 17:43

伯爵府

你住咩酒店?
寫出黎睇下幫唔幫到你

子爵府

住邊間?

男爵府

taiwoon 發表於 19-1-11 21:42
你住咩酒店?
寫出黎睇下幫唔幫到你

感謝大家,我想知有冇巴士由這間酒店直接出仁川機場呀!
上佢酒店網睇網站,睇整唔明白,又話有中文,但又無去機場時間表。

男爵府

Rilakkuma12 發表於 19-1-11 21:45
住邊間?

你哋太好了!我唔係好熟路,又唔係好睇得明佢哋嘅時間表講乜。

男爵府

回覆樓主:

http://www.pineresort.com/

有冇叻叻 jm 睇得明點樣去機場?

男爵府

回覆樓主:

http://www.pineresort.com/yangji_eng/html/trans/public/public.asp

有冇人會睇得明講乜呀?

男爵府

回覆樓主:

我係想酒店,去仁川機場
唔係好明佢個表

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

你要係酒店,坐的士先去yongin bus terminal, 再搭巴士去機場,可睇時間表搭幾點班車。

公爵府

asd456 發表於 19-1-11 22:50
我係想酒店,去仁川機場
唔係好明佢個表

https://www.koreaplaza.hk/index.php?route=post/post/single&post_id=7598

睇下呢個啱唔啱

男爵府

雪菜肉c 發表於 19-1-11 23:02
你要係酒店,坐的士先去yongin bus terminal, 再搭巴士去機場,可睇時間表搭幾點班車。
...

終於明白了!謝謝大家

wcpcelia    發表於 19-1-12 17:43

男爵府

siuying705 發表於 19-1-11 23:02
https://www.koreaplaza.hk/index.php?route=post/post/single&post_id=7598

睇下呢個啱唔啱

男爵府

雪菜肉c 發表於 19-1-11 23:02
...

唔好意思,我理解能力差,想問多句,佢意思係唔係我要坐的士($12美金)先去 Yong in bus terminal 龍仁巴士站,然後換大巴去機場呀?

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

asd456 發表於 19-1-11 23:19
唔好意思,我理解能力差,想問多句,佢意思係唔係我要坐的士($12美金)先去 Yong in bus terminal 龍仁巴士 ...

由Yongin 巴士總站坐的士去酒店大概$12美金。

相反方向都應該差不多吧

其實你唔使擔心,去到酒店問concierge會幫到你,因為會好多人用呢個方法去yongin 巴士總站。

Concierge 會幫你叫的士。

子爵府

asd456 發表於 19-1-11 23:19
唔好意思,我理解能力差,想問多句,佢意思係唔係我要坐的士($12美金)先去 Yong in bus terminal 龍仁巴士 ...

是,來回都係巴士不能到酒店或離開酒店,要搭的士接駁

男爵府

雪菜肉c 發表於 19-1-11 23:39
由Yongin 巴士總站坐的士去酒店大概$12美金。

相反方向都應該差不多吧

謝謝你,真好人

男爵府

Rilakkuma12 發表於 19-1-11 23:43
是,來回都係巴士不能到酒店或離開酒店,要搭的士接駁

Thank you

首頁

尾頁

跳至