意見反饋
義工

0-6個月 今日: 7|主題: 28744

塊面愈黎愈多粒粒

複式洋房

國民生產總值:297

2019勳章

出左世第十二日,塊面前兩日突然生粒粒,仲愈黎愈多,應該要點處理

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
求中醫推介
台灣 IVF 又邊幾間選擇?
有左4w5d,但剛同老公炒大獲喊完又激動
見到人地一擊即中,自己好努力個人都好...

FB體驗帳戶

國民生產總值:30

2019勳章

w12365489700 發表於 19-1-12 00:02
出左世第十二日,塊面前兩日突然生粒粒,仲愈黎愈多,應該要點處理

...

我呀B而家差不多兩個月,由出生第三星期開始出粒粒,情況同你B差唔多,都好多,一粒粒,紅紅地,有d有燶tim,滿月之後開始慢慢退緊,但到而家都仲有少少,健康院姑娘話係新生兒痤瘡,會慢慢退的。。。我都期待緊呀B快d白淨番唔再出粒粒皮膚滑嘟嘟(emoji)

複式洋房

2019勳章

gretashadow 發表於 19-1-12 00:13
我呀B而家差不多兩個月,由出生第三星期開始出粒粒,情況同你B差唔多,都好多,一粒粒,紅紅地,有d有燶tim,滿月 ...

好丫唔該曬以為佢生疹

別墅

國民生產總值:596

回覆樓主

我囡十幾日人仔都開始出,當時早晚用熟水洗面,之後搽cream,朋友介紹搽加洲寶寶,個幾星期有好轉,到兩個幾月差不多,無晒無再出。如媽媽餵人奶都無食咁燥

別墅

國民生產總值:563

2019勳章

w12365489700 發表於 19-1-12 00:02

...

唔洗擔心,我女而家兩個幾月都仲有少少
用清水洗多啲面 又或者用金銀花都得

大宅

國民生產總值:1018

anaannie 發表於 19-1-12 08:32
我囡十幾日人仔都開始出,當時早晚用熟水洗面,之後搽cream,朋友介紹搽加洲寶寶,個幾星期有好轉,到兩個幾 ...

我用完金銀花水成個星期都係退咗一半,但一茶加洲寶寶cream..2-3日就滑翻晒。。

洋房

國民生產總值:34

2019勳章

lovelyfreda 發表於 19-1-12 12:48
我用完金銀花水成個星期都係退咗一半,但一茶加洲寶寶cream..2-3日就滑翻晒。。
...

我想請問我應該買邊隻?同埋一日搽幾次?因為我BB都有生粒粒 Thx

大宅

國民生產總值:1018

kingdomoli 發表於 19-1-12 13:04
我想請問我應該買邊隻?同埋一日搽幾次?因為我BB都有生粒粒 Thx

早午晚茶一次

洋房

國民生產總值:34

2019勳章

lovelyfreda 發表於 19-1-12 13:06
早午晚茶一次

Ok Thx 我試下先

珍珠宮

國民生產總值:43306

BB防敏心得分享勳章

好多初生bb都會出架,的確系大大下就唔無既。不過都要注意清潔

大宅

國民生產總值:2049

2019勳章

我仔初生都好多,無專登搽嘢,照樣沖涼時熟水洗面,大大下會慢慢少

翡翠宮

國民生產總值:89593

BB防敏心得分享勳章

我細B都會生幾粒呢D粒粒,會慢慢消退。

複式洋房

國民生產總值:139

...

我BB出世十幾日手腳都起好多呢D,然後去健康檢查黃時順便問過醫生,佢話注意衛生就可以,然後我買左隻滋潤點的沐浴露佢用,就慢慢散。

複式洋房

2019勳章

鄺春梅 發表於 19-1-13 15:25
我BB出世十幾日手腳都起好多呢D,然後去健康檢查黃時順便問過醫生,佢話注意衛生就可以,然後我買左隻滋 ...

沐浴露有無牌子介紹?

複式洋房

國民生產總值:139

w12365489700 發表於 19-1-13 15:29
沐浴露有無牌子介紹?

呢隻!我係一田買!

禁止訪問

國民生產總值:255

2019勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.