婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Wyukying 發表於 19-1-18 23:59
有時99做埋d小動作,我都寧願佢叫個仔同我離婚,小朋友我自己要翻。唔洗聽到佢哋d對話,唔洗好似嫁佢屋企 ...

真係好明白

大宅

如果我離婚,一半都因為99,99次次無理,基本我做乜都會比佢話,就算我喺自己屋企放個紙袋在牆邊地下,都話我亂放,扑親人。我去周xx買禮物比佢,佢都話假,佢敏感。我買餸都話我買大陸貨/cheap野,我都只係去佢去左幾十年個街市買餸,佢都食左幾十年,佢買就上菜,真係好怒氣。而我老公永遠唔會覺得99有問題,反為將問題話係我。傾又傾過,講又講過,因為99,我同老公長期唔開心,如果我離婚,99應該最開心。

琥珀宮

Gonnafy 發表於 19-1-12 10:29
生細仔前一,兩個月請左姐姐 已經成日鬧話死肥婆。細佬出世後,感冒,話姐姐傳染,。有一日早上佢幫我湊, ...

其實唔係個個99都想湊孫

公爵府

kmbe 發表於 19-2-3 02:32
如果我離婚,一半都因為99,99次次無理,基本我做乜都會比佢話,就算我喺自己屋企放個紙袋在牆邊地下,都話 ...

很同情你,女人嫁錯人比死更可怕!

大宅

kmbe 發表於 19-2-3 02:32
如果我離婚,一半都因為99,99次次無理,基本我做乜都會比佢話,就算我喺自己屋企放個紙袋在牆邊地下,都話 ...

我都一樣,同住3年幾無一日開心過,我做乜佢都唔順眼,成日搵野黎話,個洗衣機用左十幾年,佢話我用就壞,部機舊左漏水又關我事
煮飯俾佢個仔食,佢無份食都過黎睇我煮乜,彈一大餐,佢自己煮飯又唔係勁
我老公成日話佢阿媽係咁,講野係咁無得變,仲要加上佢唔識專重人,唔理人感受
最近一次我因爲99既事同老公嘈,我老公突然嗌離婚,唔想再煩~~~有一日我真要離婚既話,都一半原因因爲佢

水晶宮

Gonnafy 發表於 19-1-12 10:29
生細仔前一,兩個月請左姐姐 已經成日鬧話死肥婆。細佬出世後,感冒,話姐姐傳染,。有一日早上佢幫我湊, ...

小事化大,無日安寧

大宅

99又沒理話我,今次係外人都睇唔過眼,不過C6呢個廢人都沒出聲,返來解釋話講左叫99唔好再講。無言,其實因為99,我同老公感情已轉淡,再係咁,好怕一日大家心情唔好就爆離婚。

別墅

回覆樓主:

你叫你C6同佢斷絕返母子關係.

洋房

我想講, 當年我媽咪又係咁對我呀嫂, 我同佢講, 如果一日我嫁左人我99叫我同我老公離婚點算,到而家我嫁左人, 99對我又係唔好, 其實係咪個個99都係咁
你要加油, 可以扮聽唔到就由佢講

首頁

尾頁

跳至