自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

食左特敏福會累嗎?我女中左甲流,次次食完特敏福15分鐘就訓著,正常嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

monchhichijoyce 發表於 19-1-12 12:20
食左特敏福會累嗎?我女中左甲流,次次食完特敏福15分鐘就訓著,正常嗎?
...

係好攰架! 幾乎要痴住張床!
放下自在

公爵府

回覆樓主:

多休息

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

男爵府

我都中過甲流,係訓六日架

大宅

cattz288 發表於 19-1-12 12:21
係好攰架! 幾乎要痴住張床!

因為已經唔敢再比止咳,化痰嗰啲藥佢食,淨係食特敏福都咁攰?

大宅

cskclare 發表於 19-1-12 12:31
我都中過甲流,係訓六日架

我都比個女傳染左,我都食緊特敏福同其他傷風感冒藥,好慘

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

monchhichijoyce 發表於 19-1-12 12:20
...

本身中流感,又發燒又攰,食完藥即睡都好正常。仔仔上年中了甲流都係咁,不過好快好返,別擔心。
Childhood is journey, not a race.

子爵府

回覆樓主:

我小朋友康復中。不過不是甲流。普通流感啫。頭2日燒38.6。食左退燒藥。攰到唔落床。食也是一啖起兩啖止。燒到發哂脾氣。
同佢抹身先舒服。次次抹到佢瞓著我先抖下。
醫生話一定要瞓要休息。
雖然退哂燒。人也吽吽豆豆。
今日特登出去比佢曬下出下汗。活動下

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

monchhichijoyce 發表於 19-1-12 12:33

其實都係休息先快好! 我仔當年都唔知係流感, 食普通感冒葯! 真係食葯同瞓覺, 胃口都無乜!搞左兩星期先好轉
放下自在

象牙宮

monchhichijoyce 發表於 19-1-12 12:34
我都比個女傳染左,我都食緊特敏福同其他傷風感冒藥,好慘

保重!!
放下自在

用戶要求終止服務

monchhichijoyce 發表於 19-1-12 12:33

病本身就攰
多休息係好事
止咳化痰可以令佢舒服d。

祝早日康復

用戶要求終止服務

上年我仔中乙流食特敏福
因打左流感針所以只發燒半日之後冇咩唔唔舒服好精神
(希望冇人仲會問打左針都病咁做咩仲要打呢個不死的問題)
我想佢訓下休息下佢都唔肯

所以攰就訓多d啦!好快冇事

大宅

是是但但 發表於 19-1-12 12:37
本身中流感,又發燒又攰,食完藥即睡都好正常。仔仔上年中了甲流都係咁,不過好快好返,別擔心。
...

我個女都退左燒,食埋今晚特敏福就食晒,但見佢都係成日要訓咁,有啲擔心

大宅

回覆樓主:

早日康復

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

monchhichijoyce 發表於 19-1-12 13:20
我個女都退左燒,食埋今晚特敏福就食晒,但見佢都係成日要訓咁,有啲擔心
...

咁醒了後精神嗎?係會好攰架,我自己中過,就算退哂燒都一樣勁攰。
Childhood is journey, not a race.

珍珠宮

回覆樓主:

我仔都高燒,都像流感!

珍珠宮

回覆樓主:

祝樓主女女快點退燒!
是否看急症?

子爵府

我仔都中左,星期三開始食特敏福,頭兩日真係攰,尋日已經正常作息,今日好精神但都係keep住咳,我想佢訓多d...

首頁

尾頁

跳至