懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

你地其實好堅強,由媽媽一懷孕就發現左有子宮積血,不斷流血,你地都痴實媽媽。有幾次突然大量流鮮血,媽媽以為你地要離開我了,但好好彩去到醫,聽到你地既心跳,見到你地你我肚裡面郁來去,你地冇事,我就放心了。

媽媽懷的是孖寶bb,所懷著你們的日子,媽媽的孕反應非。媽媽經常沒胃口,食乜飲乜嘔乜。流血、入醫、沒胃口、嘔就是媽媽懷前期的日子。

有一天,醫在產檢時告訴我子宮積血已經消失,每天也在流的血也沒有了。
我非常高興! 因為你地同媽媽又闖了一關,而我的胃口開始返返黎,可以食多d野比營養你地。但同時檢查發現細佬的生長情況不太樂觀,我和爸爸都好擔心,醫生說只好觀察。

有一晚,媽媽突然穿了羊水! 我立即入院檢查,醫生說是哥哥穿了羊水。我聽到後接受唔到,哭了,點解今次哥哥都有事?係咪媽媽之前有野做得唔好保護唔到你地?係咪媽媽之前冇胃口搞到你地冇營?係咪你地唔要媽媽了??媽媽好難得先有左你地,我點捨得唔要你地??

在醫院的2星期,婆婆每天都煲湯水給媽媽,希望羊水會多返,會有奇出現。但媽媽發每天也不斷流胎水,後來醫生再照超聲波,話胎水不但沒有增加,反而減少到危險水平。好幾個醫生和爸爸媽媽討了你的情,說羊水穿了會引申一連串的問題。爸爸媽媽想了很久,不想你再痛下去,最後作出終的沈決定。

你們出生的那天,是201911日,是元旦孖寶。你們也很愛錫媽媽,也沒有讓媽媽痛得太久便出來了。由於剛好是探病時,爸爸和婆婆也可入病房見到你地最後一面,抱下你地,同你地say goodbye。見到哥哥同細佬身體都有缺憾,媽媽知道可能你們都不想讓大家痛苦,所以自己選擇了告訴媽媽不要再繼續下去了

回到家中,乳房漲痛又漏奶了,我立即大哭! BB不在了,點解仲要比人奶我?心很疼

我的孖寶,將來在天家見。

別墅

babymama2 發表於 19-1-12 12:40
你地其實好堅強,由媽媽一懷孕就發現左有子宮積血,不斷流血,你地都痴實媽媽。有幾次突然大量流鮮血,媽媽 ...

保重身體

洋房

你地其實好堅強,由媽媽一懷孕就發現左有子宮積血,不斷流血,你地都痴實媽媽。有幾次突然大量流鮮血,媽媽 ...

加油吖媽媽養好身子吖!我相信緣份的

複式洋房

我下週要引產了,同心痛

複式洋房

很心痛,你們都已經很努力了,
請媽媽要堅強,好好休息保重身體~!我下星期都要做人工流產,
我都好唔捨得..

複式洋房

BB而家上了天家,天父會好好照顧他們,
媽媽要好好照顧好自己,有咩事記得到身邊既親人講
Take care ar

別墅

加油!養好身體!小天使好快會再返嚟!

水晶宮

回覆樓主:

stay strong

複式洋房

fengslee 發表於 19-1-12 13:06
我下週要引產了,同心痛

引產前食多啲野,生完身體好虛。。。大家加油!

複式洋房

.Maymay. 發表於 19-1-12 13:11
很心痛,你們都已經很努力了,
請媽媽要堅強,好好休息保重身體~!我下星期都要做人工流產,
我都好唔捨得..

你都要堅強,好好坐小月,加油!

別墅

Take care

複式洋房

回覆樓主:

謝謝各位鼓勵

複式洋房

好好養好身體,BB好快會返到你身邊

別墅

加油,我同樣經歷過先會明白果種心痛,每流一滴眼淚個心就痛到好似撕裂開咁,再難捱都要捱過,養好身體再帶健康寶寶回來,我地一齊堅強

複式洋房

babymama2 發表於 19-1-12 14:50
引產前食多啲野,生完身體好虛。。。大家加油!

好怕塞藥排唔清,打算買余仁生的生化湯和喝炒米茶

複式洋房

Please take care

複式洋房

kayi1030 發表於 19-1-12 17:55
加油,我同樣經歷過先會明白果種心痛,每流一滴眼淚個心就痛到好似撕裂開咁,再難捱都要捱過,養好身體再帶 ...

上次13週流產+刮宮,今次再經歷多次引產+刮宮,果種傷痛係不能用言語形容。。。

心中都好想再試生bb,但又好怕。。。

複式洋房

fengslee 發表於 19-1-12 17:59
好怕塞藥排唔清,打算買余仁生的生化湯和喝炒米茶

我今次孖胎,所以塞完藥有好多野唔清要刮宮。。。

上網睇如果西醫開左子宮收縮藥就唔洗飲生化湯

我係醫院吊左2日子宮收縮藥,之後都冇飲生化湯

大宅

保重,養好身體,小寶寶會回來的,祝福樓主,加油!

複式洋房

babymama2 發表於 19-1-12 18:06
我今次孖胎,所以塞完藥有好多野唔清要刮宮。。。

上網睇如果西醫開左子宮收縮藥就唔洗飲生化湯

係當天發現排唔清 還是過幾日才發現?刮宮痛嗎?

首頁
12345...6

尾頁

跳至