自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

虎到金來勳章 牛年勳章

有香港仔網民在Facebook發貼詳述母親被「呃錢」經過,並附上周日(6日)的一張收據,埋單總計18,050港元。收費項目頗為駭人,除了「有機染髮」一項收費398港元之外,其餘幾乎都是焗油產品,無論甚麼牌子的焗油產品都是每2盒收費2776港元,貴過染髮幾倍。

發貼者表示,母親染髮當日「過程中一直唔比(畀)我媽咪走」,當得知母親被碌卡18,000港元後,她昨(11日)到髮型屋了解,對方聲稱這價錢是「package」,樓主質疑收費過高,欲與對方理論,但「問佢就話咩都要打上寫字樓問,想搵番當日嗰個人又話收咗工。」發貼者又斥該髮型屋做生意不老實,「門口張poster(海報)仲好笑,寫住$99有機染髮。仲有幾隻髮色嘅相,但原來$99有機染髮只限染黑色不包括其他顏色!」她指寫字樓聲稱今日(12日)會聯絡她,若事情得不到解決會報警處理。

不少網民留言直指該店有「前科」,紛紛講述自身被騙經過,指染髮過程中會不斷硬銷其他產品,有人指「佢sell過我十幾萬嘢,最後只幫襯咗幾千蚊package,佢哋好興叫你買多幾支洗頭水放喺salon(髮型屋)度用,博你package用完唔記得,唔好怕唔好意思最後點都要拎走呀!」有網民就叫發貼者向海關及消委會舉報,以免更多街坊中招。

香港仔邊間髮廊咁狠死?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

萬八真係太過份

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

咁狼死

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

邊間黎嫁,好驚喎
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

101mm 發表於 19-1-12 14:02
有香港仔網民在Facebook發貼詳述母親被「呃錢」經過,並附上周日(6日)的一張收據,埋單總計18,050港元。收 ...

而家連salon 都叫人買package ? 即開course ?
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

子爵府

買洗頭水擺係salon 用⋯ 不如我次次拎去

大宅

虎到金來勳章 牛年勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

擺明昆人,狼死得佢丫!

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

貴過kim xxxxxson

Poyau    發表於 19-1-12 16:59

珍珠宮

回覆樓主:

好奇!如刻時報警有用?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

即係邊間
開名好
等大家可預防

男爵府

回覆樓主:

痴根,直頭要報警,同上次$30,000賣黑鬼油一樣咁痴,有冇名,開名等小啲受害者

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

染個頭都咁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

101mm 發表於 19-1-12 14:02
有香港仔網民在Facebook發貼詳述母親被「呃錢」經過,並附上周日(6日)的一張收據,埋單總計18,050港元。收 ...
吓............同有間做手甲,都.................一樣

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

收到咁貴!應該說清楚邊間,

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

其實有幾多個頭?
點解咁多項目收2支或4支,仲要500ML
MASK⋯⋯共12次

學會放下    發表於 19-1-12 16:01

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

from: 苦主