夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

之前在這裡也分享過。。。
我有兩個小朋友,上年3月知道c6有外遇,關係仲已差不多兩年,有相有片有message.... 比死更難受! 我和c6拍拖連結婚已有18年,我非常信任佢,俾極多自由佢,但佢竟然背叛我!
之後佢跟那女人斷咗,有努力改變,對我對小朋友都比以前更上心,亦有做嘢去俾信心我,所以我俾一次機會。
之後曾經俾我發現佢7月去外地時竟然同個女人坐飛機去,佢解釋因為朋友托佢送那女人到當地,去到那女人亦由新男友接走了,沒有再聯絡。我曾經message那女人,她說跟我老公已沒有任何關係。我又信多我老公一次,原諒佢。。。

洋房

回覆樓主:

之後大家關係一路有改善,比以前sweet咗,佢有努力返工,對小朋友好咗,小朋友亦多咗鍾意爸爸。
前兩日下午,我喺老公的位置分享 (之前我偷偷做佢唔知),見佢唔喺公司,又唔覆我WhatsApp ,好奇怪。我WhatsApp 問佢你喺邊,佢話喺公司,我就知有古怪。我趕去他的地方,果然見到佢同那個女人在喝咖啡傾計! 我當時好掙扎,最後我走去佢哋面前問佢哋做乜嘢,我老公只不停問我點解會喺度。我問那女人你說沒有任何關係,那現在呢? 佢話朋友,仲跟我說他已有男友。 佢問我老公我係邊個我老公都冇答佢我係佢老婆, 只不停拉走我。 最後我和老公在街嘈了幾句然後自己上的士走了。。。

子爵府

所以你決意放手

洋房

回覆樓主:

我老公之後解釋那女人來香港,然後微信加佢話想做返朋友,我老公話有工作嘅嘢問佢, 所以約佢出嚟飲嘢。

我心真的很痛! 心淡了! 佢連跟那女人說我是他的老婆的意欲也沒有, 只不停拉走我。我老公不停解釋因為工作問題才聯絡,但我覺得無論乜嘢原因都好,根本就不應該再見再聯絡,那是他的承諾!
我真的死心了! 我畀機會佢,我自己都好難受,但佢竟然冇好好珍惜機會,去再見一個傷害他老婆傷害大家婚姻的女人。 我決定離婚了,真係冇諗到最後的結局會是這樣, 要自己親手割斷段婚姻, 心好痛。。。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

機會已俾左,佢唔珍惜,
俾人呃完一次又一次,
當你儍仔,
你有能力離開的話,
就離開吧。

大宅

小飛亞 發表於 19-1-12 16:53
所以你決意放手

唉!真的睇了也心痛,放手係你明智何必一次又一次比人當傻瓜?我成日重覆一句:男人信一成都雙目失明!樓主不過你要好好打算因有2个小孩!計劃清楚將來條路不易行保重。

洋房

回覆樓主:

其實我絕對有條件離婚,屋企和小朋友所有 開支,現在都是我負責。
我心好痛,為何我已盡力做好老婆這個角色,他還是這樣不珍惜我,不珍惜這個家。
那女人既然說自己有男友,點解仲要主動搵我老公,仲要明知人哋老婆都已經知道佢嘅存在, 係乜嘢居心? 原來這個世界上真的有這樣不知廉恥的女人! 她當時跟我說話的表情和眼神,我真的覺得很侮辱! 自己很傻很蠢!
佢話佢已經有男朋友,但我本來都有一個老公, 有一段美滿婚姻,有一個完整嘅家,佢破壞咗, 而家我乜嘢都冇啦,有邊個可以畀番我?

瑪瑙宮

機會已比左, 自己同小朋友好好生活下去.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

sad54321 發表於 19-1-12 17:10
其實我絕對有條件離婚,屋企和小朋友所有 開支,現在都是我負責。
我心好痛,為何我已盡力做好老婆這個角色 ...

家庭丶小朋友開支都係你俾哂,
你老公零成本擁有個家,
所以佢咁唔珍惜,
連在個賤女人面前都唔肯正名你老婆嘅地位,
可以死心,
今晩就踢佢走啦,
如果你錢多,
大把慈善機構等你捐款。

珍珠宮

減齡達人勳章

連喺個女人面前都唔講你係佢老婆,你老公連最基本尊重都冇。
你老公一定對個女人有意思,嗰個女人都係。姣婆遇著狗公。
你值得有個好男人珍惜你,或是放手,對你來說是解脫

男爵府

加油。呢類賤男同佢講bye bye 最喏。

男爵府

加油。呢類賤男同佢講bye bye 最喏。

大宅

事到如今冇彎轉了,妳要堅強,冷靜,加油!會過去的!慢慢由時間沖淡傷痛!!

男爵府

加油,起碼你有走既資本,咁就果斷d走啦。長痛不如短痛。
做人,5好難为自己

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

一次又一次咁當你冇到,
根本佢就唔捨得個女人
登你傷心…
俾個機會自己離開個賤人,
佢要去死就由佢,
好好生活下去!

大宅

sad54321 發表於 19-1-12 16:39
之前在這裡也分享過。。。
我有兩個小朋友,上年3月知道c6有外遇,關係仲已差不多兩年,有相有片有message. ...

如果自己有能力,我都建議你離婚,找個珍惜你的人

大宅

你唔應該怪個女人
最應該怪嘅係你老公
同你有婚姻承諾嘅係你老公
係你老公不忠
就算唔係呢個女人都會有其他人
好好處理離婚後嘅生活
祝你盡快重拾正軌

洋房

回覆樓主:

剛剛的聖誕才一家人去旅行,轉眼一星期就家不成家,真的很傷心很難受

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

sad54321 發表於 19-1-13 00:21
剛剛的聖誕才一家人去旅行,轉眼一星期就家不成家,真的很傷心很難受
...

你趕左C6走未?
唔好心軟,
上次你太快原諒佢,
佢未有教訓,
如果佢有心挽回,
都要佢先離開再觀察佢一年半載。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

sad54321 發表於 19-1-13 00:21
...

唔係你錯。睇得出你已經盡力為個家。
趕佢出去受下,
佢才知有你和有個家的好。

首頁

尾頁

跳至