自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請教,報機係點用法?

侯爵府

mercurycc 發表於 19-1-13 08:45
除左鼾聲外,影響心臟的,有舊同事就係無去睇醫生,
佢係連開開都訓著 有次出trip 就係酒店訓覺走左,當時 ...

水晶宮

babycat9001 發表於 19-1-13 07:28
c6都係好大聲鼻鼾聲, 我同佢講好嘈但佢鬧返我, 佢話從來都冇人同佢講過佢有鼻鼾聲 ,唔信我講 ,一意孤行 ...

但係你咁樣遲早老公有外遇喎

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

bobo05 發表於 19-1-13 10:51
可否詳細講下去邊間醫院和檢查情況?大約費用?

不用去醫院做,可以在自己屋企或去那些呼吸機公司,租自已拿回家做測試,平好多的他們也會出報告, 拿給醫生看便可以了~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

熊貓小姐 發表於 19-1-13 12:14
睇普通科醫生轉介去養和做測試,訓一晚,之後走得,醫生會再約你傾報告,大約萬幾蚊,不過保險claim到的, ...

叫人上門做,好似千零蚊 ,去呼吸機公司租用,只是幾百蚊,根本不需要在醫院做~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

布丁Purin 發表於 19-1-13 13:40
請教,報機係點用法?

其實用法好簡單,買機嗰度會同你set好晒氣壓,之後你只係需要戴上個面罩,開着部機,原理就係打啲空氣入去

水晶宮

babycat9001 發表於 19-1-13 07:28
c6都係好大聲鼻鼾聲, 我同佢講好嘈但佢鬧返我, 佢話從來都冇人同佢講過佢有鼻鼾聲 ,唔信我講 ,一意孤行 ...

我用電話錄音比返佢聽
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

大力大力 發表於 19-1-13 14:18
叫人上門做,好似千零蚊 ,去呼吸機公司租用,只是幾百蚊,根本不需要在醫院做~
...

我冇話一定要係醫院做,我只係將我嘅經驗無私分享出嚟,我嘅經驗就係我哋喺醫院做囉我地有保險cover, 一蚊都唔駛俾,所以就係醫院做了

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

熊貓小姐 發表於 19-1-13 14:22

我冇話一定要係醫院做,我只係將我嘅經驗無私分享出嚟,我 ...

明白~

買基金真係好傷

子爵府

大力大力 發表於 19-1-13 14:18
...

請問邊到可以租機呢?

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

李家承 發表於 19-1-13 15:23
請問邊到可以租機呢?

我都想知,可否介紹下

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

fionacat 發表於 19-1-13 09:52
拍低佢,畀佢睇,有證有據,唔到佢唔認。

好提議

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

熊貓小姐 發表於 19-1-13 07:22
我老公鼻鼾聲好勁,同佢訓好辛苦,最後去左醫院做測試,醫生話有睡眠窒息,早個星期租左部呼吸機來試用,無 ...

你部機咩牌子 ?

幾多錢 ?

我老公第一部用咁十年,

第二部都有 5~6 年。

我想搵吓有冇平D嘅機。

佢用開果部折實約 $18,000。

男爵府

ian723 發表於 19-1-13 15:51
你部機咩牌子 ?

幾多錢 ?

Pm 個website俾你參考,醫生介紹2間醫療用品公司,一間賣Philips機, 一間賣澳洲,澳洲就平d, 老公部萬3,老公幫佢set機都set左一個鐘,試平訓,則訓,所以佢覺得買行貨都值得,有服務,有保用!我無陪老公去試機,所以實際情況都係佢復述

男爵府

回覆樓主:

以前老公訓教個衰樣,我覺得好黑人憎,依家覺得訓好似隻小綿羊咁,好可愛!所以希望多點人認識呼吸機,改善健康,同夫妻感情!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

熊貓小姐 發表於 19-1-13 16:06
以前老公訓教個衰樣,我覺得好黑人憎,依家覺得愣好似隻小綿羊咁,好可愛!所以希望多點人認識呼吸機,改善 ...

唉,我處理完佢鼻鼾後,發現

原來仲有磨牙同咀嚼症,

是旦一樣都會嘈我

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

熊貓小姐 發表於 19-1-13 16:06
以前老公訓教個衰樣,我覺得好黑人憎,依家覺得訓好似隻小綿羊咁,好可愛!所以希望多點人認識呼吸機,改善 ...

謝謝你! 迫下老公正視問題先
放下自在

大宅

鼻鼾聲真係好嘈,我老公都唔信我話佢有,試過錄過佢睇,佢睇完剩係笑咩都冇講,仲要佢d 鼻鼾聲係一陣陣,有時突然係耳邊(咕)一聲,真係咩都醒晒冇覺好訓

男爵府

香印提子 發表於 19-1-13 17:10
鼻鼾聲真係好嘈,我老公都唔信我話佢有,試過錄過佢睇,佢睇完剩係笑咩都冇講,仲要佢d 鼻鼾聲係一陣陣,有 ...

我老公都係咁,應該係窒息完閉氣,一扯氣,呼氣嗰啲聲

子爵府

麻煩有睡眠窒息嘅人點都要搵醫生check下先
因為每人用嘅度數都不同
有自動機同定壓機之分
仲有睡眠窒息都有高中低三種程度之分
如果不太嚴重
其實可以靠做運動、減肥或戴牙膠都可以改善
千祈唔好上網見人用得好就去跟住買
點都要搵醫生check
Check到有問題會轉介你去搵睡眠科醫生處理的

首頁