懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我未有bb前都叫有運動嘅習慣,本身諗住有左之後都要keep返一定運動啦,點知到左而家成7個幾月都好懶 。。成身啲muscle 變返哂脂肪 (emoji)
好驚生左之後繼續懶,修唔返身....
大家陀B 時有無做運動㗎?

別墅

misslittleeye 發表於 19-1-13 21:06
我未有bb前都叫有運動嘅習慣,本身諗住有左之後都要keep返一定運動啦,點知到左而家成7個幾月都好懶 。。成 ...

Pole dance 跳到個肚頂住就有再跳(當然一知有左已經冇再做太高危嘅動作)
做gym train lower back, thighs 等等嘅肌肉(個肚愈重愈有需要呢啲肌肉。其實咩都要train,例如背躐胸呀,等自己冇咁易寒背
Pre-natal yoga都有去做

而家生左52日左右
等bb3-4個月我就會慢慢做返運動⋯而家湊佢已經令自己冇晒時間

別墅

bunny_sze 發表於 19-1-13 21:30

Pole dance 跳到個肚頂住就有再跳(當然一知有左已經冇再做太高危嘅動作)
做gym train lower back, th ...

你好有毅力呀!我真係懶到一個點。。。個gym membership 荒廢哂 (emoji)‍♀️
我都怕到bb出世後想做都無時間做,但唔想比藉口自己做左肥師奶!!

別墅

misslittleeye 發表於 19-1-13 21:33
你好有毅力呀!我真係懶到一個點。。。個gym membership 荒廢哂 (emoji)‍♀️
我都怕到bb出世後想做都無 ...

一來我個肚細,二來有做開運動
生左到而家已經收得7788
加埋餵人奶真係瘦快啲

但盤骨仲係大(emoji)

別墅

bunny_sze 發表於 19-1-13 21:46
一來我個肚細,二來有做開運動
生左到而家已經收得7788
加埋餵人奶真係瘦快啲

嘩2個月唔夠已經收得7788,好羨慕呀!

盤骨可能要紥肚先得?

大宅

不嬲都有做開運動, 有咗之後都仲keep住一個禮拜去到五日gym, 30 mins - 40 mins cardio 做 elliptical, 攰啲嗰日就行inclined. 係屋企就早啲workout video tone 下手腳同pat pat

別墅

misslittleeye 發表於 19-1-13 23:37
嘩2個月唔夠已經收得7788,好羨慕呀!

盤骨可能要紥肚先得?

如果未有bb之前有做開運動
最好繼續做下

生完到而家冇咩時間做運動,咩肌肉都冇晒⋯好想快啲做返運動呀⋯

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我未陀B都好懶,平時返工,做家務就當系運動。陀B之後就散步當運動。

別墅

bonbon926 發表於 19-1-14 01:42
不嬲都有做開運動, 有咗之後都仲keep住一個禮拜去到五日gym, 30 mins - 40 mins cardio 做 elliptical, 攰 ...

好勁呀!

別墅

haha748494 發表於 19-1-14 08:03
我未陀B都好懶,平時返工,做家務就當系運動。陀B之後就散步當運動。

我嘅體質係易肥,如果少運動就好易肥。。

別墅

bunny_sze 發表於 19-1-14 03:55
如果未有bb之前有做開運動
最好繼續做下

我打算初頭都係屋企做啲 home workout 先咋.. 或者遲啲要再join一間近屋企嘅gym

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 misslittleeye 的帖子

如果唔會太肥,就等生完BB再減,到時湊BB都幾辛苦下。加油吖。

別墅

haha748494 發表於 19-1-14 08:52
回覆 misslittleeye 的帖子

如果唔會太肥,就等生完BB再減,到時湊BB都幾辛苦下。加油吖。 ...

thanks!

洋房

haha748494 發表於 19-1-14 08:03

我都係啊

男爵府

本身做開運動好難停,我16w開始都有係gym keep住行下slope同靠背單車,宜家31w未停,打算做到34w就停(當然28w後個量同intensity有慢慢減少/低)

大宅

bunny_sze 發表於 19-1-13 21:30

做gym train lower back, th ...

之前一個星期會4/5 workout, 我由week5開始停左aerial hoop/ silk/ pole 同 gym.....因為流血, 而家13weeks先開始返 prenatal yoga 同light TRX,初初停左運動好depress 唔開心, 而家終於可以郁下啦

別墅

angelkk 發表於 19-1-15 18:01
之前一個星期會4/5 workout, 我由week5開始停左aerial hoop/ silk/ pole 同 gym.....因為流血, 而家13wee ...

而家呢刻諗起自己冇晒肌肉,要由0開始就覺得痛苦⋯

大宅

bunny_sze 發表於 19-1-15 23:59

我感覺到肌肉嘅流失....之前辛苦得來嘅腹肌已經慢慢消失(emoji)

別墅

angelkk 發表於 19-1-16 00:10
我感覺到肌肉嘅流失....之前辛苦得來嘅腹肌已經慢慢消失(emoji)

嘩大家個個都咁勁!

我只想手腳有返線條同個肚唔好咁鬆 (emoji) 見到 coffee 個啲咁快有返腹肌真係超羨慕

別墅

bunny_sze 發表於 19-1-15 23:59

我打算開刀,更加recover 得慢,同唔可以心急做運動。。

首頁

尾頁

跳至