自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我記得以前想睇下一樣嘢淘寶有冇得賣,就咁去 search 就得,而家每次入關鍵字 search,就彈返我去登錄嘅版面,而家係唔係一定要登錄做左會員先可以 search 嘢?

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mugtaitai 發表於 19-1-14 10:07
我記得以前想睇下一樣嘢淘寶有冇得賣,就咁去 search 就得,而家每次入關鍵字 search,就彈返我去登錄嘅版 ...

你係用網頁定APP 架? 網頁唔洗 LOGIN 都SEARCH 到架。APP 就好似要LOGIN。

公爵府

Kiko仔 發表於 19-1-14 10:26
你係用網頁定APP 架? 網頁唔洗 LOGIN 都SEARCH 到架。APP 就好似要LOGIN。

網頁呀,我用屋企電腦上,都唔得喎,次次一㩒放大鏡就即刻彈我去登錄嗰頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mugtaitai 發表於 19-1-14 10:31
網頁呀,我用屋企電腦上,都唔得喎,次次一㩒放大鏡就即刻彈我去登錄嗰頁
...

即係本身已login, 搵野時迫你再login?

放下自在

公爵府

cattz288 發表於 19-1-14 10:33
即係本身已login, 搵野時迫你再login?

唔係,我本身唔係會員,平時只係上去睇下有咩啱買,然後搵淘寶叻嘅朋友搭單買

而家係唔係非會員連睇下有咩都唔可以?一定要註冊做左會員先可以?如果係,咁我登記做會員啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mugtaitai 發表於 19-1-14 10:36
唔係,我本身唔係會員,平時只係上去睇下有咩啱買,然後搵淘寶叻嘅朋友搭單買

而家係唔係非會員連睇下有 ...

應該唔會喎!我同事個ac 比佢lock左都仲可以send link比我買野
放下自在

公爵府

cattz288 發表於 19-1-14 10:40
應該唔會喎!我同事個ac 比佢lock左都仲可以send link比我買野

我都覺得奇怪呀,以前一路都係咁隨便 browse,唔使會員,最近唔得,我先上來請教一下專家是否有新規定

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mugtaitai 發表於 19-1-14 10:31
...

啱啱試左,唔洗LOGIN 都得喎。

你試下清左個BROWER 既 RECORD。再正式打 https://www.taobao.com 黎去淘寶網睇下得唔得。

wcpcelia    發表於 19-1-14 16:43

珍珠宮

回覆樓主:

係呀以前唔洗登錄,而家要了

象牙宮

mugtaitai 發表於 19-1-14 10:43
我都覺得奇怪呀,以前一路都係咁隨便 browse,唔使會員,最近唔得,我先上來請教一下專家是否有新規定
...

啱啱問左同事! 佢都呱呱嘈! 因為佢個ac locked! 又無得del ac
放下自在

公爵府

Kiko仔 發表於 19-1-14 11:26
啱啱試左,唔洗LOGIN 都得喎。

你試下清左個BROWER 既 RECORD。再正式打 https://www.taobao.com 黎去淘 ...

用你提議的方法試左了,都係唔得,也試過用另一部電腦同 iPad,都係唔得

唔緊要啦,我登記做會員啦,麻煩晒大家

公爵府

yeemeif 發表於 19-1-14 11:29
係呀以前唔洗登錄,而家要了

咁好啦,唯有登記做會員啦。唔該晒

琥珀宮

最近試咗,係要LOGIN先可以SERCH呀,唔LOGIN唔俾SAERCH,一SEARCH就彈去LOGIN版面,最後用手機APP算

Poyau    發表於 19-1-14 14:39

公爵府

tansyneko 發表於 19-1-14 13:39
最近試咗,係要LOGIN先可以SERCH呀,唔LOGIN唔俾SAERCH,一SEARCH就彈去LOGIN版面,最後用手機APP算 ...

APP 也是要 login 才可以 search 嗎?

子爵府

mugtaitai 發表於 19-1-14 13:08
用你提議的方法試左了,都係唔得,也試過用另一部電腦同 iPad,都係唔得

唔緊要啦,我登記做會員啦,麻煩 ...

再試左,用 IE 就要LOGIN,用CHROME 唔洗。 好奇怪。

公爵府

Kiko仔 發表於 19-1-14 14:12
再試左,用 IE 就要LOGIN,用CHROME 唔洗。 好奇怪。

我用 safari 都要

等我試下 Chrome 先

公爵府

啱啱試左 Chrome,都唔得喎

琥珀宮

mugtaitai 發表於 19-1-14 14:10
APP 也是要 login 才可以 search 嗎?
唔駛

琥珀宮

firefox都要

珍珠宮

tansyneko 發表於 19-1-14 14:19
唔駛

好似要

首頁

尾頁

跳至