3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

fibe0313 發表於 19-2-19 17:16
我妹。會控制唔到自己隻手,摸人手肘同耳珠。
佢仔。停唔到口。
佢女。見到圓洞,椅子,柱狀物體,會不停 ...

其實呢樣野一直存在,不過而家食藥好似變左係大勢。

我真係唔會比仔食因為仔本身有cancer醫返好1年到,但要諗下唔食藥的話條路點走。同最怕佢到小學課堂上影響到其他人。

大宅

Ccccccc 發表於 19-2-20 04:28
其實呢樣野一直存在,不過而家食藥好似變左係大勢。

我真係唔會比仔食因為仔本身有cancer醫返好1 ...

唔係個個case都需要食藥架。我姨甥仔15歲定16歲就停藥。我姨甥女今年8歲,都無食藥,但定時覆診

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bosch 發表於 19-2-10 01:41
唔知森美有冇資優?

我見仔女d 同學,有資優同adhd 既係全班最top。只有adhd 既同學係中下游,不過佢地父 ...

唔一定,我仔都係ADHD,唔係資優,今年6年級,唔係最TOP果堆,但仍屬BAND 1生

複式洋房

COE1205 發表於 19-2-20 15:51
唔一定,我仔都係ADHD,唔係資優,今年6年級,唔係最TOP果堆,但仍屬BAND 1生
...

我仔都有呢個問題,想知你仔仔有食藥嗎?我個仔社交會差啲,大家有咩方法幫佢哋?

[url=http://www.baby-kingdom.com/static/image/smil

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

RNS 發表於 19-2-21 09:51
我仔都有呢個問題,想知你仔仔有食藥嗎?我個仔社交會差啲,大家有咩方法幫佢哋?
...

我仔有食藥,主要係因為社交出問題,但我覺得食藥只係幫忙到少少

禁止訪問

大宅

IloveJJ 發表於 19-2-24 12:02
咁你妹又細個到而家,生活有無問題呢?返工又有無問題呢?

佢又無野喎,但成績唔好。成日唔做功課。d暑期作業都係比哂錢箱d零用錢我,叫我幫佢做。。。。

禁止訪問

大宅

IloveJJ 發表於 19-2-24 16:00
咁成績唔好,出來工作都唔好吧?現在生活都不好嗎?

佢無咩做野喎,返左幾年工,就結婚生仔,做full time mum

禁止訪問

大宅

IloveJJ 發表於 19-2-24 16:13
咁其實做ftm都要好有條理架喎,佢唔會覺得吃力嗎?
因為我仔都類似Adhd嗰啲,有啲野好叻,有啲野好差,難 ...

隨遇而安啦。我妹雖然宜家對住3個仔女日日吼哮。17歲,9歲同8歲。但2個細女年年全級考3名之內。家務又整整齊齊

禁止訪問

洋房

siuchubaby 發表於 19-1-18 10:51
係,所以要chur住醫生,係咁同佢講話試過i r l a既藥都唔得,係咁叫佢開就應該ok
...

你好!我女懷疑是ADHD .我想知多小小,如果食藥,會有副作用?

已刪除用户

首頁

尾頁

跳至