親子旅遊

跳至

首頁
12345...13

尾頁

珍珠宮

大肉兒 發表於 19-1-24 12:17
oic, tks a lot
how abt compare city hall to somerset?

I prefer City Hall as it is the centre of Singapore and there are a lot of shopping centres.

男爵府

BK Milk勳章

上年住city hall 樓上嘅Swissotel The Stamford,好方便,MRT 樓上, 樓下係大商場,行去摩天輪都近,房大好舒服

伯爵府

2018復活節勳章

kmpurin 發表於 19-1-24 13:10
上年住city hall 樓上嘅Swissotel The Stamford,好方便,MRT 樓上, 樓下係大商場,行去摩天輪都近,房大好 ...

tks a lot

大宅

回覆樓主:

我去年聖誕都去了新加坡,住了三天hard rock 和兩天city hall站的fairmont。 如果你會在sentosa玩,我建議住在裡面方面些,hardrock我覺得算方便,泳池大和漂亮。如果你會去巿中心,我覺得近mrt都好重要,而cityhall站去其他地方都好方便,你可參考下。

伯爵府

2018復活節勳章

mikau 發表於 19-1-24 23:03
我去年聖誕都去了新加坡,住了三天hard rock 和兩天city hall站的fairmont。 如果你會在sentosa玩,我建議 ...

多謝建議

大宅

minghui 發表於 19-1-19 08:47
我都有plan暑假去,剛剛睇機票,好抵,新加坡航空,2大2小都係7000左右

請問你睇邊間airline?

伯爵府

2018復活節勳章

我去年聖誕都去了新加坡,住了三天hard rock 和兩天city hall站的fairmont。 如果你會在sentosa玩,我建議 ...

how abt festive hotel?

伯爵府

2018復活節勳章

另外如果由city hall去bugis近唔近?係搭地鐵定的士?又或者可唔可以行到去?定還是bugis都有酒店?

大宅

大肉兒 發表於 19-1-29 12:42
how abt festive hotel?

我幾年前住過,房間我覺得比hardrock大,佢地是family room,除一張大張,還有一張高架床,如果大少少的小朋友會好喜歡,可以爬上爬落。但佢地泳池就沒有hardrock咁靚,兩間酒店好近,其實和Michael hotel一齊。

伯爵府

2018復活節勳章

mikau 發表於 19-1-29 18:56
我幾年前住過,房間我覺得比hardrock大,佢地是family room,除一張大張,還有一張高架床,如果大少少的小 ...

tks
I finally chose hard rock coz my kids still small I am afraid they will climb up the beds

大宅

大肉兒 發表於 19-1-29 13:17
另外如果由city hall去bugis近唔近?係搭地鐵定的士?又或者可唔可以行到去?定還是bugis都有酒店?
...

我沒有去bugis,所以唔知搭mrt到唔到,你可以上Google map check 下。不過,我覺得住近mrt重要,除非你搭的士,如果唔係行去mrt都有些辛苦,因為我聖誕去時,真是很熱和曬。

伯爵府

2018復活節勳章

mikau 發表於 19-1-29 19:00
我沒有去bugis,所以唔知搭mrt到唔到,你可以上Google map check 下。不過,我覺得住近mrt重要,除非你搭的 ...

我最終選了兩晚住Bugis Andaz Hyatt, 近shopping.mall, tks a lot for ur help

伯爵府

2018復活節勳章

vanvan1999 發表於 19-1-28 15:00
請問你睇邊間airline?

我也選了星航

大宅

開心吸收勳章

大肉兒 發表於 19-1-29 19:03
我也選了星航

如果我有一天去環球影城 其他時間也是在市中心活動,咁住hardrock方便嗎?

伯爵府

2018復活節勳章

keikolau 發表於 19-1-29 20:13
如果我有一天去環球影城 其他時間也是在市中心活動,咁住hardrock方便嗎?

I think singapore not too big, taxi is ok
but I prefer move to the hotel in city

大宅

MommyPanel勳章

我都兩大兩細七月中出發去Singapore,今次主力響聖淘沙入邊玩,所以book左四晚都響入邊酒店住。

我簡左Village Hotel Sentosa by Far East, 因為佢今年先開張,所以哩排有promotion,我住四晚total SGD1350 (響official website book), 勁平!

Family room有兩張雙人床,應該都夠大,睇comment話行去universal,S.E.A同美食街都係5-10分鐘,我覺得都ok.

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ikus903 發表於 19-2-19 16:41
我都兩大兩細七月中出發去Singapore,今次主力響聖淘沙入邊玩,所以book左四晚都響入邊酒店住。

我簡左Vill ...

呢間好正喎!

大宅

MommyPanel勳章

Koala_Chu 發表於 19-2-19 17:56
呢間好正喎!

係呀,哩間新開,我諗都ok掛,原先諗過住w hotel,但見哩到d jm話好隔涉所以放棄左。帶住小朋友都係住返間方便啲嘅酒店。

複式洋房

我簡左Vill ...

我都hold左哩間同hardrock!哩

大宅

我簡左Vill ...

請問點搵到呢口價?我見而家要$392一晚未連稅

首頁
12345...13

尾頁

跳至