懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

想請問大家有左bb,玩唔玩手機呢?係咪機不離手,輻射問題會唔會影響肚中小朋友呢?

別墅

HowingWong 發表於 19-1-14 14:45
想請問大家有左bb,玩唔玩手機呢?係咪機不離手,輻射問題會唔會影響肚中小朋友呢?

有輻射嘅不單單手機啦,風筒 微波爐輻射仲高!不過我奶奶強迫我著 防輻射衣,我著左一個星期,宜家生個bb都正常啊!

水晶宮

下。
咁直頭唔可以出街啦。

我直頭long個電話係肚倒。

我孖寶好正常

水晶宮

回覆樓主:

唔好搞笑

洋房

puppydingo 發表於 19-1-14 17:21
下。
咁直頭唔可以出街啦。

我奶奶話唔準呢樣個樣,玩耐少少手機都唔得,我真係O曬嘴,連放嘢係床低都話唔可以,咁有咩可以做呢

洋房

Kakababeeeee 發表於 19-1-14 15:29
有輻射嘅不單單手機啦,風筒 微波爐輻射仲高!不過我奶奶強迫我著 防輻射衣,我著左一個星期,宜家生個bb ...

我都有咁答佢呀,我奶奶成日聽埋佢d大陸親戚講,我都唔知佢做咩咁迷信囉

水晶宮

HowingWong 發表於 19-1-14 18:24
我奶奶話唔準呢樣個樣,玩耐少少手機都唔得,我真係O曬嘴,連放嘢係床低都話唔可以,咁有咩可以做呢
...

生左仲煩

珍珠宮

處處都有輻射喇,不過應該唔使擔心

水晶宮

玩手機太多,最大問題係影響視力(尤其如在黑暗環境如睡房玩)、如姿勢唔好就手指痛、肩頸痛等等。媽媽自己要注意。

別墅

HowingWong 發表於 19-1-14 18:24
...

佢無知姐,你唔係丫嘛

公爵府

咁輻射就緊係有架喇,不過你話宜家咁完全唔玩手機,又好難,咁就適當咁玩囉,多啲休息

珍珠宮

手機輻射係直情可以忽略架,好細

別墅

HowingWong 發表於 19-1-14 18:25
我都有咁答佢呀,我奶奶成日聽埋佢d大陸親戚講,我都唔知佢做咩咁迷信囉
...

甘唯有叫佢五好開電視啦,五好用微波爐啊,微波爐輻射勁勁大!五好用風筒啦,所有電器都有輻射ga,佢自己都五好用手機啊,輻射到你個肚啊,認真mode!

公爵府

Kakababeeeee 發表於 19-1-14 15:29
有輻射嘅不單單手機啦,風筒 微波爐輻射仲高!不過我奶奶強迫我著 防輻射衣,我著左一個星期,宜家生個bb ...

咁有得著,就覺得安落啲,我冇著,不過都bb都好健康,平時自己注意下囉

大宅

呢個POST太好笑!!我上胎由朝到晚玩住2部電話再唔係就LAPTOP/IPAD!成個香港都有輻射。Don't worry Be Happy!

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

儘量少玩,輻射應該唔大,周團環境都有輻射。

複式洋房

回覆 HowingWong 的帖子

其實所有電器都有副射,但我朋友幫我買左防副射貼

大宅

我想起之前有個媽媽, 投訴診所內其他父母在等候時狂玩手機,責怪他們唔想自己個 b 好,都唔好幅射佢個 b (emoji)(emoji)

洋房

babybreadmama 發表於 19-1-15 09:24
呢個POST太好笑!!我上胎由朝到晚玩住2部電話再唔係就LAPTOP/IPAD!成個香港都有輻射。Don't worry Be Ha ...

我都覺得冇問題呀,係我99覺得有問題囉,佢更年期囉,下下發癲

珍珠宮

回覆樓主:

如果係咁,應該無一個bb會正常~

首頁

尾頁

跳至