夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

我真係頂唔順,連戴住耳塞我都俾佢啲鼻鼾嘈醒,開頭都會拍一拍佢等佢醒下停下個鼻鼾,後尾佢就開始怪我成日拍佢搞到佢訓唔冧,但係我連訓都訓唔到呀依家晚晚無覺好訓,好想分床訓,但係我C6又唔俾

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

為左避左c6D鼻寒聲
我每晚向床打機上網到天光
直打佢起身番工我先訓

侯爵府

為左避左c6D鼻寒聲
直打佢起身番工我先訓

男爵府

Wing03yan18 發表於 19-1-15 03:30
為左避左c6D鼻寒聲
直打佢起身番工我先訓

你唔洗番工?

男爵府

芝士王 發表於 19-1-15 00:55
我真係頂唔順,連戴住耳塞我都俾佢啲鼻鼾嘈醒,開頭都會拍一拍佢等佢醒下停下個鼻鼾,後尾佢就開始怪我成日 ...

我c6都係勁大鼻寒聲,我有時嬲到打佢,佢會同我嘈幾句
其實我都好想自已安靜訓教,平時湊住bb已經好攰

侯爵府

kissapplegirl 發表於 19-1-15 03:33
你唔洗番工?

吾洗呀
所以每朝叫完D女起身番學就訓到佢地差吾多放學先起身

大宅

我真係頂唔順,連戴住耳塞我都俾佢啲鼻鼾嘈醒,開頭都會拍一拍佢等佢醒下停下個鼻鼾,後尾佢就開始怪我成日 ...

我C6都係有鼻鼾, 不過唔係晚晚有, 如果俾佢嘈醒左, 我會拍一拍佢, 叫佢打側瞓。 其實佢都唔想有鼻鼾的, 大家忍讓吓就得。

曾經有同事話俾我知, 佢C6又係有鼻鼾, 同事試過大力一拍佢C6, 跟住咋瞓唔郁, 佢C6嚇醒左望來望去見到老婆瞓緊覺以為自己發夢繼續瞓番。

kekka    發表於 19-1-24 11:07
LeBlue    發表於 19-1-22 21:50

大宅

帶c6睇醫生睇吓洗唔洗入院做睡眠測試啦!其實佢地有鼻鼾都好辛苦㗎!其實係抖唔到氣而用好大力去吸氣, 可能因為肥或條脷後部份放鬆弛後塞住氣道, 快叫他問醫生為上策, 他們的睡眠質素很差的, 不要怪c6們.

大宅

不如關心吓老公係咪睡眠窒息症先啦!如果睇完醫生,做完測試係有嘅話,到時有需要配返部氧氣機嚟訓覺,就會慢慢改善到鼻鼾個問題,最緊要對症下藥!

子爵府

極有可能係睡眠窒息証,我老公之從用呼吸機就無聲了!
除了有鼻鼾其實對於你老公精神同身體都有影響!最好叫他去做睡眠檢查

水晶宮

畀面勳章

我帶耳塞,雖隔唔晒音但都ok訓到嘅

大宅

moon7632 發表於 19-1-15 01:41
一早分開訓好耐,自己又訓得舒服,又唔會嘈到自己,想交功課都會問你先,都唔錯
問下佢係咪有睡眠窒息症, ...

我老公就係有嚴重睡眠窒息,頂咗佢7年(唔知當初咁勁頂到)佢有長期病,我同醫生講,醫院就轉介佢,要入醫院瞓一晚,之後隔一星期再入一晚,醫生睇數據分析佢有呢個病,之後寫醫生紙去一啲復康用品店買,我老公用完第一日,佢同我講呢七年無瞓過覺

禁止訪問

伯爵府

有呀!我C6已經要帶機瞓,但係成日半夜就除左個罩,我夜夜要拍佢要佢轉身,但係佢發我脾氣話我心地吾好,攪到佢無覺好瞓。其實我覺得係佢心地吾好,慢性謀殺梗我

大宅

先尋求解決鼻鼾的方法

大宅

morikawa 發表於 19-1-15 15:48
我老公就係有嚴重睡眠窒息,頂咗佢7年(唔知當初咁勁頂到)佢有長期病,我同醫生講,醫院就轉介佢,要入醫院 ...

同我c6差不多, 又係睇專科入院睡一晚,証實有,醫生寫紙自己去買呼吸機. 睇醫生前我有幫c6影咗段睡著的video比醫生睇. c6都帶了機睡了好多年,佢會少了夜尿又可睡得長些, 雖然而家冇勁鼻鼾聲但就多了風聲(因好多時佢睡著了嗰mask會有少少移位便有風聲及出風吹到隔離嗰個

別墅

kissapplegirl 發表於 19-1-15 03:36
我c6都係勁大鼻寒聲,我有時嬲到打佢,佢會同我嘈幾句
其實我都好想自已安靜訓教,平時湊住bb已 ...

我有朋友都係咁結果視力剩返一成

http://bit.ly/DJI_MavicProV2

男爵府

ingrid000 發表於 19-1-15 07:40
我C6都係有鼻鼾, 不過唔係晚晚有, 如果俾佢嘈醒左, 我會拍一拍佢, 叫佢打側瞓。 其實佢都唔想有鼻鼾的, ...

「曾經有同事話俾我知, 佢C6又係有鼻鼾, 同事試過大力一拍佢C6, 跟住咋瞓唔郁, 佢C6嚇醒左望來望去見到老婆瞓緊覺以為自己發夢繼續瞓番」
呢個畫面堅好笑

大宅

Stephen3163 發表於 19-1-16 20:10
我有朋友都係咁結果視力剩返一成

關視力咩事?

首頁
12345...8

尾頁

跳至