夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

tataji 發表於 19-3-24 00:54
我老公check完 原來1個鐘窒息80幾次 即係無訓過 現在用左機變番正常 1個鐘1.7次佢身體健康 ...

但係有無諗過做手術?我覺得用機唔係根治,所以我無考慮過…不過你老公都幾嚴重喎

大宅

Sinmasinma 發表於 19-3-24 01:39
我老公死都唔肯面對!我就唔會因為佢嘈而訓唔著,但bb出左世 成日都比佢嘈醒 有時真係想開聲鬧佢
...

佢知唔知自己嘈醒bb? 我都鄧你嬲,叫佢去檢查下啦

大宅

conconfong 發表於 19-3-24 22:40
請問去檢查要幾多錢?

我果陣問過仁安檢查費都幾乸利,差唔多係我c6依家手術費嘅一半

大宅

curry靚媽 發表於 19-3-27 00:05
我都曾經因為C6 大鼻寒要分房瞓,同仔仔瞓到K2,但睇過話分房瞓容易被人乘虛而入,又唔想仔仔變媽寶,所以我 ...

我都曾經用過耳塞,又係隔音差同埋耳仔痛,但係依家睇完醫生,又覺得都係睇醫生好,始終自己戴耳塞只係不受c6影響,但係無幫c6解決個病

複式洋房

芝士王 發表於 19-4-2 22:44

但係有無諗過做手術?我覺得用機唔係根治,所以我無考慮過… ...

我老公唔想做手術呀!醫生都無特別建議要做 。現在用機已習慣了所有都沒關係 我有個朋友做左開始時無晒鼻軒聲 後來又有番啦!連喉嚨叮都割左啦!

大宅

tataji 發表於 19-4-6 08:45
我老公唔想做手術呀!醫生都無特別建議要做 。現在用機已習慣了所有都沒關係 我有個朋友做左開始 ...

咁以後都要戴機訓喇喎?

男爵府

有JM話用耳塞,請問邊度買?我想買俾老婆試下

複式洋房

rita1208 發表於 19-1-15 12:32
帶c6睇醫生睇吓洗唔洗入院做睡眠測試啦!其實佢地有鼻鼾都好辛苦㗎!其實係抖唔到氣而用好大力去吸氣, 可 ...

想經濟d可以去屈臣試下買鼻舒貼,因為鼻息肉大都會,唔得再去睇醫生,我老公之前用正都改善好多。

複式洋房

芝士王 發表於 19-4-11 20:26
咁以後都要戴機訓喇喎?

係呀!成世都要帶啦!

大宅

其實有睡眠窒息症嘅人都好辛苦,因為就算戴住机,都瞓得唔係咁舒服,一嚟有嘢箍住,二来啲風係咁吹住口同鼻,好乾好辛苦。 我自己本人冇睡眠窒息,但係老公生前有。

大宅

我老公都有同樣問題,我地試過因為呢個問題吵架。但佢唔肯側身,話訓得唔舒服,後來我送左我最愛既攬枕公仔俾佢,叫佢試下攬住側身訓會唔會舒服啲,宜家佢終於肯側身訓,鼻鼾細左好多,晚晚望到佢攬住隻公仔訓個樣,真係覺得好搞笑

珍珠宮

芝士王 發表於 19-3-24 00:16
佢要縮軟顎呀

我同男朋友都去睇咗醫生,醫生建議check咗有冇睡眠x息先,請問縮軟顎係點? 做完有“啦” 的嗎?同埋做完係咪真係無晒鼻鼾聲?

珍珠宮

anperbaby 發表於 19-4-26 22:42
我老公都有同樣問題,我地試過因為呢個問題吵架。但佢唔肯側身,話訓得唔舒服,後來我送左我最愛既攬枕公仔 ...

側訓都無改善呀 一樣好大聲

珍珠宮

jasonkot 發表於 19-4-24 09:54
其實有睡眠窒息症嘅人都好辛苦,因為就算戴住机,都瞓得唔係咁舒服,一嚟有嘢箍住,二来啲風係咁吹住口同鼻 ...

所以做手術比戴機好?

珍珠宮

shing_pat725 發表於 19-4-22 18:35
想經濟d可以去屈臣試下買鼻舒貼,因為鼻息肉大都會,唔得再去睇醫生,我老公之前用正都改善好多。
...

試過貼唔得,戴cool(日本買)又唔得

珍珠宮

tataji 發表於 19-4-6 08:45
我老公唔想做手術呀!醫生都無特別建議要做 。現在用機已習慣了所有都沒關係 我有個朋友做左開始 ...

下。。。。。醫生有冇話點解做完都有?

大宅

麵包超人^o^ 發表於 19-4-29 15:58
側訓都無改善呀 一樣好大聲

有機會側訓時佢個枕頭頂住,令佢個吊鐘塞住氣道。試下幫佢調整下,或叫佢訓低少少,膊頭唔好咁貼枕頭。我識果個耳鼻喉科醫生話亞洲人既面型尖,好易睡眠窒息,所以最好側訓。

大宅

tataji 發表於 19-4-23 09:36
係呀!成世都要帶啦!

咁…咪好唔方便囉

大宅

麵包超人^o^ 發表於 19-4-29 15:57
我同男朋友都去睇咗醫生,醫生建議check咗有冇睡眠x息先,請問縮軟顎係點? 做完有“啦” 的嗎?同埋做完係 ...

做完有「啦」架,不過會慢慢康復,我C6做完真係無鼻鼾,至於係點,我唔識點形容…

大宅

anperbaby 發表於 19-4-29 23:55
有機會側訓時佢個枕頭頂住,令佢個吊鐘塞住氣道。試下幫佢調整下,或叫佢訓低少少,膊頭唔好咁貼枕頭。我 ...

但係我C6以前側訓都有鼻鼾,好難搞

首頁

尾頁

跳至