自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我都幾信。。因為屋企好多人相沖
其中一個家人生肖屬雞,佢家姐屬猴,由細到大狗咬狗骨,佢家姐簡直是八婆一名,有咩事都加油添醋!
兩個妹一個屬馬,一個屬兔又係同雞相沖
呀媽屬兔又沖雞,永遠少少事就嗌交
所以屬雞的家人,係呢個所謂屋企係生活唔開心。。。

大宅

回覆樓主:

我係虎,奶奶及我仔都係猴,我同奶奶思想不一,但可和平相處,我仔又無相剋,我好佢。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

擺陣

子爵府

BK Milk勳章

我又無喎, 我屬雞, 老公係猴, 拍拖結婚加埋17年, 感情好好. 佢好錫我

wcpcelia    發表於 19-1-15 11:13

不同傻子爭辯, 否則就搞不清誰是傻子了.

頭等人, 有本事, 沒脾氣; 二等人, 有本事, 有脾氣; 末等人, 沒本事, 大脾氣.

與其說是別人讓你痛苦,不如說自己的修養不夠。

一個常常看別人缺點的人,自己本身就不夠好,因為他沒有時間檢討他自己。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我屬鷄,老豆、家姐屬兔,阿媽屬馬,我哋又無乜喔,99 屬猴對我好好添。

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我們幾兄姐妹有狗兔馬雞,相處好好喎

大宅

我馬,老公兔,阿仔龍。
我同阿仔好夾,無論我鬧到佢喊哂口,轉頭都好好朋友。
相反,老公唔太鬧仔,通常係苦口婆心哦佢,但阿仔唔太同爸爸friend。
老公之前有兩個男朋友,都係屬兔,我應該同兔年出世嘅人幾有緣。

男爵府

回覆 camanbi 的帖子

關咩事,唔好比呢啲野主載命運思想,最緊要個人
我老公屬鼠,囡屬蛇

一出世我就講笑話蛇鼠一窩依家囡5歲,愈來愈覺呢啲成語好到肉

wcpcelia    發表於 19-1-15 11:14

別墅

回覆樓主:

屋企人多,差不多12生肖齊晒,但一家感情好好經常家旅遊。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

回覆 bonnyye 的帖子

咁蹺~我都係呢個組合
廿年囉

侯爵府

2018復活節勳章

camanbi 發表於 19-1-15 01:36
我都幾信。。因為屋企好多人相沖
其中一個家人生肖屬雞,佢家姐屬猴,由細到大狗咬狗骨,佢家姐簡直是八婆 ...

我以為阿媽屬狗,阿囡又屬狗至會唔夾啫,名符其實狗咬狗骨咋。

水晶宮

相沖相勊. 我又唔知边個同我相勊, 我記得有一次去黃大仙買保平安化太歲嘢咁, 個姐姐問我家人生肖, 講完後佢望住我話我真利害, 我話咩事, 話我識生識揾老公, 全部係唔知咩三合定六合喎, 其實我都唔知

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

完全冇信過喎
性格同父母都會有關

珍珠宮

我對星座認識多啲,生肖完全吳熟,想問樓主,係咪雞人特別麻煩?
如生肖混合星座會否更準?

男爵府

我同個仔生肖唔夾
但算命伯伯話冇事的
最多可能會偏心其他兄弟姊妹多DD
如果獨生就冇呢D問題

珍珠宮

yan12 發表於 19-1-15 09:00

關咩事,唔好比呢啲野主載命運思想,最緊要個人

我和哥都係鼠蛇, 但自小就狗咬狗骨

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

禁止訪問

伯爵府

Angel_Rose 發表於 19-1-15 10:14
我對星座認識多啲,生肖完全吳熟,想問樓主,係咪雞人特別麻煩?
如生肖混合星座會否更準? ...

雞唔會特別麻煩,可能人夾人吧。。星座可能都準性格上

男爵府

我只知道虎同猴相冲,但凡事都唔係絕對嘅

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我媽係虎
我爸係猴
由結婚日日嘈,嘈到仔女大曬就離婚

不過我係龍,我爸由細到大都比較錫我偏心我

相反我細佬係雞,我媽由細到大當佢皇帝仔咁服侍佢
但同我爸關係唔好

不過好彩我細佬都生性
成日陪我媽,又俾足家用。

首頁

尾頁

跳至