想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

5/1放day 6 鮮胎(4BA),今日係放胎後第十日,都咁淺色,係咪冇機會喇有冇人咁淺色,最後都成功保到胎?

大宅

sukicowlai 發表於 19-1-15 07:08
5/1放day 6 鮮胎(4BA),今日係放胎後第十日,都咁淺色,係咪冇機會喇有冇人咁淺色,最後都成功保到 ...

有色就成功了,俾啲信心BB,可能遲著床,加油。

大宅

好似淺色左少少,試下2日後再TEST。有+深色就應該OK!
你放第10日其實可以抽血~最準!

大宅

babybreadmama 發表於 19-1-15 09:11
好似淺色左少少,試下2日後再TEST。有+深色就應該OK!
你放第10日其實可以抽血~最準! ...

今朝去咗威爾斯抽血,希望成功啦

大宅

sukicowlai 發表於 19-1-15 09:46
今朝去咗威爾斯抽血,希望成功啦

我覺得你OK,因為真係有2條線=DETECT到HCG!

大宅

babybreadmama 發表於 19-1-15 10:57
我覺得你OK,因為真係有2條線=DETECT到HCG!

我睇說明書話有20 hcg嘅指數就會陽性,但我咁淺色,個指數咪好低,好擔心呀我已經係第二次做ivf

大宅

sukicowlai 發表於 19-1-15 12:47
我睇說明書話有20 hcg嘅指數就會陽性,但我咁淺色,個指數咪好低,好擔心呀我已經係第二次做ivf:igi ...

幾時有醫院RESULT?我係SYDNEY做,抽血幾個鐘就有RESULT。
淺色係指數低D,但係可能係你太早TEST遲著床
所以係要格日TEST睇下有冇深色到

大宅

babybreadmama 發表於 19-1-15 13:09
幾時有醫院RESULT?我係SYDNEY做,抽血幾個鐘就有RESULT。
淺色係指數低D,但係可能係你太早TEST遲著床
所 ...

醫院話會今日或明日通知我,咁淺色,真係...冇咩希望我懷疑唔知係咪我自己身體有免疫系統問題,因已試過兩次有淺線,即係有著床,但就個胎唔生長都唔知點算?

大宅

sukicowlai 發表於 19-1-15 13:14
醫院話會今日或明日通知我,咁淺色,真係...冇咩希望我懷疑唔知係咪我自己身體有免疫系統問題,因已 ...

咪咁灰心住,俾BB知道你咁諗好HURT~仲有機會的
有著床唔生長,可以試下PGS!成功機會好好多!
我有做PGS一次成功!

大宅

babybreadmama 發表於 19-1-15 13:20
咪咁灰心住,俾BB知道你咁諗好HURT~仲有機會的
有著床唔生長,可以試下PGS!成功機會好好多!
我有做PGS ...

我得返三個質素冇咁好嘅雪胎,做PGS對佢地有冇影響?我驚全部都唔pass, 同埋做PGS可否知道我自己有冇免疫系統問題?

大宅

sukicowlai 發表於 19-1-15 13:35
我得返三個質素冇咁好嘅雪胎,做PGS對佢地有冇影響?我驚全部都唔pass, 同埋做PGS可否知道我自己有冇免疫 ...

PGS好似要雪之前做。
要PGS就要從頭再抽,第DAY5 做。。如果冇記錯
免疫要你自己抽血TEST

大宅

babybreadmama 發表於 19-1-15 14:07
PGS好似要雪之前做。

原來係咁我再返去考慮下先

大宅

sukicowlai 發表於 19-1-15 13:35
我得返三個質素冇咁好嘅雪胎,做PGS對佢地有冇影響?我驚全部都唔pass, 同埋做PGS可否知道我自己有冇免疫 ...

Pass 吾到PGS 即胚胎通常都吾夠健康,放左胎就算bingo 都吾識大,我上次就係咁,第一次無做好準備就做IVF , 抽得6粒,4個胚胎,全部解凍,最後两粒day 5, 放曬中了1粒但8weeks 無左心跳了
之後調理身體,今次再戰台灣,一定會做PGS

大宅

babybreadmama 發表於 19-1-15 14:07
PGS好似要雪之前做。

醫院打咗嚟喇,指數係69,係咪太低了?

別墅

sukicowlai 發表於 19-1-15 17:06

我喺威院驗第一次血都係得69,一星期後再驗已經升到1786,而家21w喇,唔好太擔心,俾啲信心自己同BB

大宅

manting1212 發表於 19-1-15 17:29

我喺威院驗第一次血都係得69,一星期後再驗已經升到178 ...

真係架咁你嗰個星期係點過?我好擔心呀,有啲眼濕濕加上我同事突然佢今日同我講佢遲咗三日,仲俾我睇佢條早孕試紙,係超級深色,我即刻好大打擊

別墅

sukicowlai 發表於 19-1-15 19:10
真係架咁你嗰個星期係點過?我好擔心呀,有啲眼濕濕加上我同事突然佢今日同我講佢遲咗三日 ...

我嗰時都係咁淺色,5/9抽卵,8/9放day3
唔好太緊張,幾時會再驗血?

大宅

隔日再驗有1.66 翻倍就ok , 唔駛咁傷心喎!
仲有機 ⋯

大宅

manshan1118 發表於 19-1-15 19:57
隔日再驗有1.66 翻倍就ok , 唔駛咁傷心喎!
仲有機 ⋯

下星期二返威院再抽血驗,頭先睇中醫都話我胎係弱咗啲,盡量胎我補,開咗七日病假俾我,叫我唔好做粗重嘢...多卧床(12個鐘)我唔夠膽再自己驗喇

大宅

最緊要係個數字倍數增長,單睇個數字好難講
後日自己再驗,如果條線無深色D先再諗啦。而家放鬆D。

首頁

尾頁

跳至