自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我都有養兔, 都有送去寵物酒店寄養過, 但無諗過有酒店負責人會係咁.................

詳情自己 click link 入去睇, 我諗起就想喊

https://www.facebook.com/chan.lay.315/posts/10155730504385458

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

尋晚有睇,我都好想睇下個負責人點解釋,隻兔仔好慘,主人過左身,如果唔想理佢可以交去兔友會,有義工幫,好過咁病又冇帶佢睇。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Carhy 發表於 19-1-15 10:03
尋晚有睇,我都好想睇下個負責人點解釋,隻兔仔好慘,主人過左身,如果唔想理佢可以交去兔友會,有義工幫, ...

之前叮叮對耳既傷無解釋, 叮叮事件已被調查唔再講, 但無名............

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

回覆樓主:

好可憐

公爵府

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

賤格,唔想養就唔好害兔
頂佢,兔兔無辜慘死,他朝君體也相同

王國長老

selinako^^ 發表於 19-1-15 10:13
賤格,唔想養就唔好害兔
頂佢,兔兔無辜慘死,他朝君體也相同

無名主人離世, 可能無人再負擔無名寄養費, 無錢收都唔使咁對兔兔, 咪安排送去兔協囉

祝佢快快 "他朝君體也相同"

大宅

miriam 發表於 19-1-15 10:06
之前叮叮對耳既傷無解釋, 叮叮事件已被調查唔再講, 但無名............

香港動保法雖然落後,但見仲有好多香港人對動物都好有愛心,只要網上講出合理原因,一定有人幫,如果負責人冇時間冇能力照顧隻兔仔可以出聲,可以比其他人照顧。

wcpcelia    發表於 19-1-15 11:03

王國長老

Carhy 發表於 19-1-15 10:29
香港動保法雖然落後,但見仲有好多香港人對動物都好有愛心,只要網上講出合理原因,一定有人幫,如果負責 ...
以前我都做過暫托

朋友亦係天竺鼠義工, 佢地接左鼠鼠返黎醫療費用龐大, 係群組出聲好多人都會捐錢, 我都有捐過, 亦都提供物品義賣.

原因合理大把人出手相助.

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

無名RIP

珍珠宮

好過份
兔兔

離題講
好多做寵物生意既人都唔係真心愛動物㗎
如果下下咁有良心
佢地會捱唔到貴租
以上言論係一個曾開寵物店既親戚講
佢本人仲要好憎貓狗

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

RIP

子爵府

好媽媽勳章

我有睇,見到無名好努力去食野,可能真係好肚餓,可惜都係救唔番

侯爵府

王國長老

yurijm 發表於 19-1-15 14:39
好過份
兔兔
我做過暫托, 亦免費同兔兔梳毛, 車錢都唔會收, 因為我知同個錢字掛勾, 就會迷失.

王國長老

chole_bb 發表於 19-1-15 15:07
我有睇,見到無名好努力去食野,可能真係好肚餓,可惜都係救唔番
見到無名用腳踢 d 菜埋身時已經頂唔住..................

仲有邊可能全日只餵到 40ml 草粉, 傻餅病左, 每 3-4 個鐘就會餵 7-10 枝 3ml 針筒既草粉, 可以話無得訓咁去照顧.

已刪除用户

回覆樓主:

珍珠宮

miriam 發表於 19-1-15 15:12
我做過暫托, 亦免費同兔兔梳毛, 車錢都唔會收, 因為我知同個錢字掛勾, 就會迷失.

...

無錯,所以我好敬佩動物義工
反而對收錢既寵物行業從事員有一份戒心
真係冇乜幾多個行業良心㗎

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

首頁

尾頁

跳至