自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章

洗衣時正常, 但是脫水時好似飛機起

飛時咁嘈, 你地試過有類似情況嗎? 金章頂揭式, 用左六年左右, 保養已過

搵番金章整, 定找其他維修公司, 如盈豐, fixes , 中華電器維修....

男爵府

oasis18 發表於 19-1-15 10:32
洗衣時正常, 但是脫水時好似飛機起飛時咁嘈, 你地試過有類似情況嗎? 金章頂揭式, 用左六年左右, 保養已過
...

我部金章頂揭式壞之前都係脫水好嘈,成部機震到地震咁,無耐就壞埋轉唔郁,不過我用左十年所以無整

伯爵府

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我上一部都係金章頂揭式...壞之前都係好嘈....然後就壞了...我嗰部5年多....冇整

水晶宮

回覆 oasis18 的帖子

用咗有咁上下年份, 維修都未必有零件

珍珠宮

虎到金來勳章

iammelonpanna 發表於 19-1-15 11:01
我上一部都係金章頂揭式...壞之前都係好嘈....然後就壞了...我嗰部5年多....冇整

...
會唔會再買金章?

珍珠宮

虎到金來勳章

ahyee322 發表於 19-1-15 10:39
我部金章頂揭式壞之前都係脫水好嘈,成部機震到地震咁,無耐就壞埋轉唔郁,不過我用左十年所以無整
...
會唔會再買金章?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個人都係會買金章

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

wcpcelia 發表於 19-1-17 11:10
個人都係會買金章

男爵府

回覆樓主:

啲衫太多重得制都會咁
我屋企果部都係

侯爵府

洗衣時正常, 但是脫水時好似飛機起飛時咁嘈, 你地試過有類似情況嗎? 金章頂揭式, 用左六年左右, 保養已過
...

用咗6年,喺時候換機

男爵府

oasis18 發表於 19-1-17 10:42
會唔會再買金章?

未必會買,視乎產地,如果仲係意大利做就會考慮

大宅

應該係洗衣機經常過荷有啤鈴碎咗,過一段時間會細聲返但若果沒有保養就不建議維修因為換啤令係要部機拆散晒。現在應該重可以捱多幾年,唔好再比佢過荷。

珍珠宮

虎到金來勳章

sluk 發表於 19-1-18 07:59
應該係洗衣機經常過荷有啤鈴碎咗,過一段時間會細聲返但若果沒有保養就不建議維修因為換啤令係要部機拆散晒 ...

多謝你的解答, 因為過左保養, 問番大昌行上門要450元檢查費, 唔知點解壞, 要師傅上門才知, 加上零件可能要1000元-1500元, 即是要1500-2000元才有機會整好

, 正考慮買部新的

而家聽你咁講, 希望遲d會細聲d, 不過通常幾耐會細聲番, 而家脫水時都幾驚

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

oasis18 發表於 19-1-18 10:01
多謝你的解答, 因為過左保養, 問番大昌行上門要450元檢查費, 唔知點解壞, 要師傅上門才知, 加上零件可能要 ...

你試吓用手搖吓個鼓,如果平時係好似四邊唔撞吊住中間,但若果四邊撞邊就冇得醫,上次師父就係咁搖吓,話個鼓跌咗落嚟,整番要3000-4000,就咁收咗500上門檢查費,寫張初步维修報價單

男爵府

以前我部大眼雞嘈左一陣,熬到半年多。但還是早d換好,始終有危險性,和突然冇得用會好麻煩。

珍珠宮

2024年龍年勳章

可能只係個底唔平!!
希望每天開心渡過 ;-)

男爵府

...

第一部金章用左十幾年,之後用伊來克思,話係同一間廠用左六年,之後再換都係伊來克思,二年貨仔,脫水大聲到另人不安,好恐怖,好在有三十九個月保養,成個筒換左,只家D機一部不如一部!

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

六年機,我會換新機,LG好靜

珍珠宮

虎到金來勳章

iki 發表於 19-1-18 15:02
你試吓用手搖吓個鼓,如果平時係好似四邊唔撞吊住中間,但若果四邊撞邊就冇得醫,上次師父就係咁搖吓,話 ...
個鼓重好穩定

大宅

...

我同你一樣款式牌子
之前已用十年諗住換機
點知原來係滾筒內嘅藏污位鬆脫
我自己用膠索 索返
用到宜家又兩年啦
我返來啦

首頁

尾頁

跳至