自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

用開呢隻凡士林潤膚露,鍾意佢無香味,聲稱敏感肌都用得,我喺藥房買開$30-32

前幾日見日本城有,同樣400ml,$19.9,明顯係水貨,無中文,前面只得英文,背面就英文加另一隻類似德文嘅字,當時5敢買,尋晚再行過,見幾日前嘅幾十支,賣剩3支,心諗,咁多人買,應該5會太伏卦,就買支試試,但一用就覺得好大陣跌打酒味,藥房買果枝係類似aqueous cream咁,真係無味的....

有冇jm都買左日本城呢支?有冇同感?定我錯覺?

相中, 右面係藥房買$32, 左面日本城買$19.9

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

小低子 發表於 19-1-15 10:43
用開呢隻凡士林潤膚露,鍾意佢無香味,聲稱敏感肌都用得,我喺藥房買開$30-32

前幾日見日本城有,同樣400m ...

我睇過日本城近期啲特價野都係泰國做,呢支無睇,但我有支唔係日本城買都無味的

大宅

sze811 發表於 19-1-15 11:41
我睇過日本城近期啲特價野都係泰國做,呢支無睇,但我有支唔係日本城買都無味的
...

你去開日本城見到,或者可以打開個flip蓋聞下,睇到你覺5覺同自己用開果支有分別

珍珠宮

回覆樓主:

冇買潤膚膏, 反而有買過滴露, 硬係覺得怪怪地

珊瑚宮

日本城賣既係水貨,呢排佢地賣好多水貨。

象牙宮

回覆樓主:

水貨有可能配方成份不同
好似金莎不同產地不同味

翡翠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

近期日本城賣嘅好多都係泰國貨,我睇完都唔敢買

大宅

2019新春慶豚圓

sze811 發表於 19-1-15 11:41
...
from EU wor ????

珊瑚宮

跌打油味?

子爵府

2019新春慶豚圓

我個人認為不是相差太遠的物品,尤其用在身上,無必要買來歷不明的水貨。

男爵府

回覆樓主

應該係支潤膚露同藥油擺埋同一個櫃裡面
支潤膚露吸收咗藥油味

我試過叫老公買尿片
點知佢去藥房買
我發現塊片有淡淡中藥味

有次屋企包朱古力擺咗一排先食,食落多咗陣怪香味
因為我將朱古力同香水擺咗同一格櫃桶

伯爵府

小低子 發表於 19-1-15 10:43

前幾日見日本城有,同樣400m ...

我買黃色,綠色同粉紅色細支冇怪味。

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Poyau 發表於 19-1-15 13:59
水貨有可能配方成份不同
好似金莎不同產地不同味

Poyau    發表於 19-1-15 22:30

大宅

kaheiboy 發表於 19-1-15 14:43
我買黃色,綠色同粉紅色細支冇怪味。

可能因為我果枝係fragrance free無香料,所以有問題果時易d聞到...

伯爵府

小低子 發表於 19-1-16 12:57
可能因為我果枝係fragrance free無香料,所以有問題果時易d聞到...

佢地初推出時都買過白色細支,都冇問題。你試吓攞去換貨啦,應該有得換。

大宅

買過白色細支, 無問題喎

大宅

回覆 小低子 的帖子

冇係日本城買這隻,但係以前買可樂,廠係一樣應該唔係假嘅但唔同產地(香港/阿拉伯/泰國)3款個味真係有分別。後尾問人話唔同產地個味係有少少分別,所以可能係水貨或產地唔同先咁,最後我都接受不到冇飲到就掉左。
事關呢些地區出產的貨品比較便宜,利潤好高,些商家味照入
歡迎歡迎

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

日本城果d係水貨!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊