3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

工人跟左女女差不多6年,BB到大都同房訓。近呢一年同我訓多,但都癡工人。最近工人紀律問題炒左,女女以為工人返鄉下會返嚟。走左1個月,開始追問點解咁耐唔返嚟,有時會想喊。有無家長指教如何向女女解釋,而傷害減到最低。

珍珠宮

stepma 發表於 19-1-15 10:48
工人跟左女女差不多6年,BB到大都同房訓。近呢一年同我訓多,但都癡工人。最近工人紀律問題炒左,女女以為 ...

其實小朋友一開始唔慣工人唔喺度,家長多D陪伴,慢慢就會適應喇

大宅

工人跟左女女差不多6年,BB到大都同房訓。近呢一年同我訓多,但都癡工人。最近工人紀律問題炒左,女女以為 ...

最好吾好講工人壞話,可以話女女大個了,不再需要姐姐,姐姐也有自己的家人要照顧等,不會回來了⋯⋯

公爵府

時間長咗就會沖淡架喇,當佢有咗其他好朋友,或者更親密嘅人,佢會淡咗對工人姐姐嘅感情嘅

男爵府

同佢講工人屋企點,需要照顧,等佢慢慢學會理解

複式洋房

如果你打算再請 我會說之前那個有事情 不會回來了 但是下個姐姐都會很好的
如果你是自己帶 那就說因為媽媽想多照顧你 多陪你

禁止訪問

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

你同佢講話工人屋企有小朋友要照顧,你大個已經可以獨立喇,工人姐姐就返去喇

大宅

我工人姐姐都係湊左囡囡6年,姐姐超錫我個囡,囡囡又好鐘意姐姐。
原以為姐姐走會對小朋友好大打擊,離開第一日突然訓醒喊左好耐,但我話姐姐都有自己屋企,都想結婚生小朋友,佢爸爸好掛住個囡,小朋友唔可以自私霸住姐姐,而且唔俾姐姐返屋企的話,媽媽要去坐監。
之後囡囡就無再喊過。但囡囡仍以為姐姐幾年後生完bb會返黎,我也不肯定,到時再算,但唔好講明姐姐一定唔會返黎,等日子冲淡吓感情更好。

複式洋房

99901 發表於 19-2-1 09:58

我工人姐姐都係湊左囡囡6年,姐姐超錫我個囡,囡囡又好鐘意姐 ...

工人走左個半月,我女間唔中有問工人幾時返,原因係佢話開始唔記得工人個樣。我只同佢講,工人要返鄉下照顧自己個女,未知幾時返。佢唔知工人以後唔會返。暫時都ok.
但我收到風,有同區家庭已請左呢位被炒工人。擔心三個月後工人返嚟,日後會有機會碰頭,又要解釋一輪

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至