自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

2019勳章

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我前後減左100磅肥反20磅

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

我有瘦返,但冇特別減過
只係做返啲收腹運動希望個肚腩唔好咁大
主要係因為湊B好攰所以瘦

你食量同以前有冇變?
我朋友餵人奶食量大左好多,所以瘦唔到
如果想瘦除左做運動,真係要減食

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

我身邊十個有九個都可以,除了。。。。。我

APIGMA    發表於 19-1-15 17:55

大宅

回覆樓主:

我6年後的起心肝,跑步,減食,大半年時間減左40磅,有恆心一定得,但有時候都有大食一餐,因為咁樣會開心d, 仲開始愛上左跑步

男爵府

2019新春慶豚圓 陪月勳章

生大女時差唔多大女1歲先瘦返少少 (肥左30磅.....)

生細女時3個月左右瘦返o的 (因為唔係肥左好多, 廿幾磅, 但生完已經冇左10磅水...細女輕o的), 但依家又肥返5-6磅, 成日食埋大細女o的餸尾 XDDD

大宅

回覆樓主

試過用半年減左22公斤,然後因爲工作壓力而肥返

大宅

應該關本身體質事,我瘦底,生完肥咗幾磅,以前9x,而家啱啱100

男爵府

回覆樓主:

del.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

唔係晒命,我反而唔明點解會肥就真。
生完要湊BB,冇覺好瞓冇啖好食,我坐月果陣都係一日食半個飯盒,係等c6放工買比我,我吞半個又要去餵奶。眼瞓到都冇胃口食。到佢大D又抱出抱入又買餸又盛。我直線下降就有份。利申,一個人湊,冇長老冇工人。

寶石宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我可以,不過已經生完十年

寶石宮

2019新春慶豚圓

seaman1982 發表於 19-1-15 12:04
生完要湊BB,冇覺好瞓冇啖好食,我坐月果陣都係一日食半個飯盒,係等c ...

我細女都係我一個人湊,當時仲要湊埋大女同老公,細女食人奶,但我真係一磅都冇瘦過

翡翠宮

我陀B時冇乜肥過,生完一陣瘦返晒。孕期控制體重最重要

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

瘦過做女嗰時,不過要d時間,不是三兩個月瘦番哂

大宅

seaman1982 發表於 19-1-15 12:04
生完要湊BB,冇覺好瞓冇啖好食,我坐月果陣都係一日食半個飯盒,係等c ...

me too...生完好快瘦番晒,一來可能天生,二來湊B咁辛苦一腳踢,我一辛苦有壓力就直線下降。。。 就算我食好多野

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章

生完好快瘦過以前!

珍珠宮

回覆樓主:

我生完113, 半年自己瘦番100樓下

大宅

回覆樓主:

其實孕期待控制體重,生完唔洗減都瘦過未有bb嗰時,但我當時係有妊娠糖尿,所以要控制飲食

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

我生完已瘦返

男爵府

losttoa 發表於 19-1-15 11:53
我身邊十個有九個都可以,除了。。。。。我
我都係,個個同事朋友都瘦,仲要瘦過生之前
問佢哋點減,幾個都話湊仔辛苦所以自然瘦,
我就肥咗30 磅,無輕過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊