自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

早2日見到有個舖講中國聯通,話每月比6元月費另每800mb/1元,原先我都打算下轉上開去就去攪,不過我剛剛又問了一個住東門既朋友,佢話聯通收得好差,佢叫我開移動,8元一個月另加數據用量收費,想問下有無人用緊,係咪接收方面佢較好呢?唔該哂

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

用緊中聯通,無特別大問題喎

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實我覺得聯通接收得差的,但用咗佢綁銀行咭,個Plan又平,所以由得佢了,點解覺得差?係因為上次喺探魚想即場登記做VIP,職員幫我㩒電話,但load好耐都load唔到,唯有放棄。

伯爵府

keroppipooh 發表於 19-1-15 18:46
早2日見到有個舖講中國聯通,話每月比6元月費另每800mb/1元,原先我都打算下轉上開去就去攪,不過我剛剛又 ...

我用聯通6 蚊plan 只上網,唔覺收得差喎

伯爵府

DoReMi媽媽 發表於 19-1-15 19:19
其實我覺得聯通接收得差的,但用咗佢綁銀行咭,個Plan又平,所以由得佢了,點解覺得差?係因為上次喺探魚想 ...

咁我都試過工商開戶要用他們wifi dl apps ,但上wechat 應該無問題,好似有時支付寶有時出事

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

thx all...其實我主要都唔會係打電話用,主要都係要數據用支付平台同埋用apps book 檯食飯咁...所果怕如果收得唔好就用唔到囉

別墅

中聯通 用落無問題
我有我生活態度

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

用中國移動, 我最近發現左個雙V會員, 有流量送, 只要你有支付寶, 又用中國移動網絡就有, 在大陸消費送上網流量, 我上次在起行當日兌左 1G 用。

https://kknews.cc/tech/abp4zyx.html
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

琥珀宮

andyman 發表於 19-1-15 21:39
用中國移動, 我最近發現左個雙V會員, 有流量送, 只要你有支付寶, 又用中國移動網絡就有, 在大陸消費送上網 ...

唔該哂你,雖然我唔係好明,不過好似幾吸引,我研究下

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

keroppipooh 發表於 19-1-15 21:47
...
即係話你用流量果日先好兌換, 即日用架, 唔好手多多按兌換。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

keroppipooh 發表於 19-1-15 21:47
...
仲有港澳台都唔用得呢啲流量, 只可國內用。

子爵府

keroppipooh 發表於 19-1-15 18:46
早2日見到有個舖講中國聯通,話每月比6元月費另每800mb/1元,原先我都打算下轉上開去就去攪,不過我剛剛又 ...

我d朋友都系話聯通收得差,叫開移動

別墅

andyman 發表於 19-1-15 21:39
用中國移動, 我最近發現左個雙V會員, 有流量送, 只要你有支付寶, 又用中國移動網絡就有, 在大陸消費送上網 ...

中聯通都有
我有我生活態度

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Jjack2046 發表於 19-1-15 21:58
中聯通都有

係丫
放下自在

琥珀宮

andyman 發表於 19-1-15 21:50
仲有港澳台都唔用得呢啲流量, 只可國內用。

我都只係上大陸用,其實我預一個月先上去一次,所以都係常搵d 唔太貴既用。我朋友話移動月費8元一個月,數據可以月費計又或者用流量計。咁我點計都一定係流量計抵啦,如果用埋支付寶平台佢送埋1gb 比我咁咪好抵囉?我唔知有無理解錯

翡翠宮

keroppipooh 發表於 19-1-15 22:01
我都只係上大陸用,其實我預一個月先上去一次,所以都係常搵d 唔太貴既用。我朋友話移動月費8元一個月,數 ...
入會送1G, 但以後要用支付寶付款先可賺流量, 儲滿1G先可兌換, 好似一個月清一次, 唔用留唔到下個月。

翡翠宮

keroppipooh 發表於 19-1-15 22:01
我都只係上大陸用,其實我預一個月先上去一次,所以都係常搵d 唔太貴既用。我朋友話移動月費8元一個月,數 ...

正常架,聯通app簽到都有金幣,我用88金幣換1日1GB都唔洗錢。我有2張聯通,打上客服轉咗小米卡及小天神卡,月費只需5元。

另外用中國移動app充值長期充100得106,今個月用雲閃付充值,每日10點搶100減10。

琥珀宮

andyman 發表於 19-1-15 22:31
入會送1G, 但以後要用支付寶付款先可賺流量, 儲滿1G先可兌換, 好似一個月清一次, 唔用留唔到下個月。
...

sor.... 明哂,叫即係正常得頭一次享用到個1gb, 之後應該無福消受

琥珀宮

lyh80115 發表於 19-1-15 22:32
正常架,聯通app簽到都有金幣,我用88金幣換1日1GB都唔洗錢。我有2張聯通,打上客服轉咗小米卡及小天神卡 ...

頭先朋友搵到資料比我,原來移動已經無左8元月費果隻,而家加到$18元月費....如果係咁變左同聯通相差$12/月, 如果係咁可能都係要考慮返聯通,到時再上去了解下先再決定

翡翠宮

keroppipooh 發表於 19-1-15 22:45
頭先朋友搵到資料比我,原來移動已經無左8元月費果隻,而家加到$18元月費....如果係咁變左同聯通相差$12/ ...

淘寶仲有中移動从化卡賣,淘咗到手去廣州實名,勝在永久零月費,不過要經常用,注册啲apps、網站,收下sms,長期在線,否則有機會再停機。

我本來實名咗4張从化卡,而家3張停咗用唔到,其中2張畀朋友用,佢哋經常關機,衰咗。正常嗰張我常用,注册咗啲apps、購物網。

首頁

尾頁

跳至