自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

事源因爲工作好忙好忙,我自己做野比較上心,一多野做就緊張,樣樣野都希望做得好,唔好比人話就得。第二件事我今晚比個舊同事在Facebook 串我,我其實講下笑點知佢好認真咁話我,我好唔開心,我唔會再見佢唔好同佢再做朋友。

大宅

cibewong 發表於 19-1-15 22:32
事源因爲工作好忙好忙,我自己做野比較上心,一多野做就緊張,樣樣野都希望做得好,唔好比人話就得。第二件 ...

咁你第一件事唔開心d 咩?因為好忙?

第二件事,有時你覺得講下笑,但係人地可能基於一d 佢既私人原因,覺得唔好笑,甚至覺得受傷,如果大家係朋友既,過兩日無架喇

侯爵府

我今日都好唔開心

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

事源因爲工作好忙好忙,我自己做野比較上心,一多野做就緊張,樣樣野都希望做得好,唔好比人話就得。第二件 ...

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

快d開心返

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

回覆 cibewong 的帖子

我諗我性格同你差唔多,但成日咁自己不停唔開心,少少事都係
而家叫做化化地,可以話我學埋人地衰野,做野唔會咁上心 做唔到最好 ,但算係咁過得人就好。好現實打工咁,最好又點,腦細咪寧願簡啲刷鞋多,做野能力差過你升職加薪

嬲得幾多唔開心攞苦黎辛依家訓醒又冇事啦

象牙宮

回覆樓主:

子爵府

yan12 發表於 19-1-16 11:02
回覆 cibewong 的帖子

我諗我性格同你差唔多,但成日咁自己不停唔開心,少少事都係

今日放假,瞓醒無事喇,多謝大家支持。

別墅

2019新春慶豚圓

cibewong 發表於 19-1-16 12:27

放鬆D,冇事

男爵府

回覆樓主:

天氣唔好,容易引起情緒低落,買下野周圍行下,做d令自己心情愉快的事

子爵府

我做事都好上心, 如果係公司做錯少少野或者覺得做得唔夠好, 都會唔開心好耐, 呢D性格問題好難改

男爵府

Me too

男爵府

回覆 fanny590 的帖子

咁證明你公司的人同事都幾好
我明白你之前都係咁,愈做愈化。做到200分都冇用,點都唔夠人落鞋油咁利害,做到隻狗日日ot都沒用

能令你仲未心淡證明你公司人事圈差極有限呢

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

cibewong 發表於 19-1-16 12:27

月光很美麗☺

別墅

回覆樓主:

我今日都好唔開心,可能對於其他人實屬小事

事原: 阿仔幼稚園同學媽咪,之前K1都有經常一齊出來玩,但到今年唔知發生乜事佢unfriend 我fb,連同其餘2位同學媽咪都好似跟埋佢疏遠我,但見面又無野照打招呼,平時在group約佢地,1係唔應機,1係話唔得閒,但佢地3個就經常好容易約到出黎,我明人夾人緣,所以我都係上黎呻下!

洋房

出黎做野少不免會俾上司話
所以要學識忍耐
事後再同上司傾番

珍珠宮

回覆樓主:

學習公私分開, 工作認真,唔代表要影響自己個人生活。

子爵府

chanlouisa 發表於 19-1-16 15:16
我今日都好唔開心,可能對於其他人實屬小事

事原: 阿仔幼稚園同學媽咪,之前K1都有經常一齊出來玩,但到今 ...

你會唔會之前講咗啲野得罪咗佢哋你唔知道呀,如果佢哋咁對你咪唔好再約佢哋囉,無論令自己唔開心。

別墅

cibewong 發表於 19-1-16 15:51
你會唔會之前講咗啲野得罪咗佢哋你唔知道呀,如果佢哋咁對你咪唔好再約佢哋囉,無論令自己唔開心。
...

我自己都唔知,係無緣無故,不過依家無同果個人聯絡架啦,但日日送返學總會見,我明白要放低,依家寧願同其他同學媽咪,盡量唔理佢

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊