論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

將BB擺係沙發度,離開咗分半鐘,BB從沙發打勁斗式反咗落地。觀察到依家有8個鐘,睇唔到明顯傷痕,飲到奶,瞓咗。工人係事情發生後冇打過電話俾我倆公婆,直到我哋反來先細細聲講。俾工人睇返哩段視頻,佢就話"我認衰呀!"咁我應該俾啲咩反應佢呀(~_~;)

大宅

回覆樓主:

如果你仲會用佢就比警告信佢,再有下次你炒佢都有證據

男爵府

回覆樓主:

出warning letter, 今次bb無事係佢好采, 否則bb跌到個腦傷左有機會會死。佢會被人告到坐牢。下次有咩事要立即通知你地, 而唔係等半日重細細聲同你地講。

以後有咩事要行開一陣(去廁所之類), 應放落比較深既bb床 / 用安全帶固定在 high chair (如識坐)。我果時買左張好堅固既 high chair, 要夠重防反, 有時姐姐煮飯我就叫佢放 high chair 擺廚房門口, 但 make sure 要扣好安全帶。

珍珠宮

Michelle-Qu 發表於 19-1-16 04:38
將BB擺係沙發度,離開咗分半鐘,BB從沙發打勁斗式反咗落地。觀察到依家有8個鐘,睇唔到明顯傷痕,飲到奶, ...

我會即炒

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

唔炒都應出警告信 另留條片為證

大宅

最關心BB問題熱投勳章

如果係我 我會即炒 or 即刻搵新工人 然後即炒呢個

wcpcelia    發表於 19-1-17 10:24

洋房

回覆 Michelle-Qu 的帖子

勞工處投訴, 太unreasonable!!!!

首頁

尾頁

跳至