心聲留言

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

都係將個心交返俾自己好d,起碼佢永遠站在你那一邊。
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

已刪除用户

伯爵府

我有食野行山朋友,有旅行腳朋友,
好幾個群,大家好少講事非,都係見面吃吃喝喝,分享下著數,發下支付寶利是🥳

因為呢d群組,都係來自不同興趣群認識的,由大圈子,變小圈子後,
了解晒性格,夾得黎又識左好長時間...才開群,所以大家友誼會好堅牢。
過好,每一天!

翡翠宮

aamanyu 發表於 19-1-17 06:16
人就係咁,有事就鐘無豔,無事就夏迎春,你當佢係朋友。但人地只會有事先會記得搵你,太對一個人上心,只會 ...

agree

翡翠宮

fishwawa 發表於 19-2-13 08:59
我有食野行山朋友,有旅行腳朋友,
好幾個群,大家好少講事非,都係見面吃吃喝喝,分享下著數,發下支付寶 ...

羡慕

已刪除用户

回覆樓主:

男爵府

熱血金章

如果唔交出真心,好難會認識知心友呢!

每一個相遇都是上天的安排,這是緣;而兩個人在互相勉勵和扶持下共同成長,這是份;
所以緣份從來都冇得強求。

不過我好相信只要彼此有緣份,最終一定贏得不少友誼。

green1apple 發表於 19-1-16 09:27
由中學起一齊到現在,時間,人物可以改變好多野,令我要學識需要對朋友都不需要太真心和上心,令到自己唔開 ...

男爵府

熱血金章

有一個人每天看起來都非常喜樂,他的朋友十分好奇地問他說:「難道沒有人使你難過嗎?」他回答說:「很多呀!」朋友於是不解地追問:「那為什麼你看起來,還是那麼開心呢?」他笑著回答說:「因為我把那些傷心的事情寫在海邊的沙灘上,漲潮時,海水帶走我所有的煩惱,並還給我內心的平靜。我又把所有喜樂的事情刻在石頭上,無論環境如何惡劣都無法奪去我的喜樂呢!」

男爵府

熱血金章

對!平常心好重要。

me2013 發表於 19-1-16 13:43
我曾經當朋友是真心好友但聽另外第三者說他話我們只是萍水相逢,現在已經覺得啱玩啱傾就一齊玩一齊 ...

男爵府

熱血金章

讓我想起一首歌的MV ---- 最後派對。

如果在自己離世後搞一個歡送Party,你會選擇那8個知心友呢?
原來自己由最初的只能邀請4位好友,到現在究竟誰人是自己留在心中最重要的位置呢?
在不同的成長階段,就會把入場券交到不同好朋友的手中,未到最後一刻也不知道自己最終的選擇呢......

Bling11 發表於 19-1-16 16:09
朋友99.9%都沒有一世的,人事物都在變嘛

男爵府

熱血金章

小傑媽媽,好重怨氣喎!先解決當前面對的挑戰吧!不要為其他的事情影響自己的情緒!

努力加油喇!

小傑媽媽 發表於 19-2-24 15:37
其實逆境見真情,當你處於逆境仍會站在你身邊對你不離不棄既先系真朋友,有d人口口聲聲話關心你,但有少少 ...

已刪除用户

已刪除用户

男爵府

熱血金章

小傑媽媽 發表於 19-2-25 12:53
咁有d人係好賤格,唔珍惜真心對佢好既人,又咩壓力又剩咁,飲飲食食嗰d當係寶,真心對佢既當人害佢,呢種 ...

忠言逆耳嘛!早一點認清那些是「真正的朋友」未嘗不是一件好事呢!正所謂物以類聚,與自己有相同的人自自然然會走在一起。

妳自己要好好保重啊!

已刪除用户

男爵府

trintrinmum2007 發表於 19-1-18 21:51
我也是呢個原因,兩年前疏遠了一個多年朋友,她的態度令我好失望。現正也變得唔想和其他人太熟。
但其實 ...

我現在對朋友都冇咩寄望,你點對朋友,好難希望朋友一樣咁對你,其實好多關係都好表面存在利益,放少的感情係段關係上,反而自己少的 困惑。

大宅

好媽媽勳章

iris007 發表於 19-2-28 23:32
我現在對朋友都冇咩寄望,你點對朋友,好難希望朋友一樣咁對你,其實好多關係都好表面存在利益,放少的感 ...

講中哂!「關係存在利益」是我這幾年我看到、感受到。朋友也是、親人也是。這正正是我最唔開心的原因。

洋房

Irisip731 發表於 19-1-31 17:19
我都想有一世的朋友.中學同學果D雖會KEEP住聯絡.但見面時間少.自然到見面冇咩話題.有時你真心對人好.但對方 ...

我同意你的講法,甘多年朋友,其實咩事都(emoji)️以傾下,但原來你對佢地好,佢哋係吾領情架,真心個心好淡,你真惜人地,人哋只當你係過客,好傷心。我識這個朋友20多年,也是因為意見不合,大家講左兩句,之後,大家見面已(emoji)️不同感覺,已經做不了好朋友

首頁

尾頁

跳至