自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

冰糖檸檬 發表於 19-1-16 12:26
記得。。。每次睇廣告時,我都諗個始作俑者有無內疚?

伯爵府

冰糖檸檬 發表於 19-1-16 12:26
記得。。。每次睇廣告時,我都諗個始作俑者有無內疚?

系,正PK

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

痴乜線!咩野都係人哋錯,點做人父母

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

I9528 發表於 19-1-16 12:12
最記得指羊為狗果單,搞到人地舖仔雞毛鴨血,d 聲討人士同始作俑者都龜縮
...

係呀,我有印象嗰老板講講下喊左出黎……

侯爵府

回覆樓主:

去快餐店又好,茶餐廳又好,酒樓又好,甚至食火鍋放題的地方,都不難遇上一些自由放養的小 孩在亂行亂跑,啲家長都大安旨意冇埋自己啲细路。但一有事又拍枱拍櫈鬧啲員工!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

其實都應該在每次出pose前可否停一停諗一諗先, 避免太多不必要的網絡公審

瑪瑙宮

大廚勳章

goco28 發表於 19-1-16 10:22

我有睇呀。。。嗰位婦人覺得餐廳唔應該叫佢家姐埋單添。。。佢哋覺得係人哋整到自己個女。。其實有冇諗過係自己問題呢?
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

而家好多人都係咁,有錯一定係人地有問題,
自己唔檢討下。
試過朋友間鋪有個玻璃門不嬲都無開,
有個小朋友沖來撞到玻璃嘭一聲,個頭流血,
個女人第一句話有無攪錯做咩度門唔開架攪到佢撞到係度嘈。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大宅

2024勳章 牛年勳章

seaheart88 發表於 19-1-16 13:23
我有睇呀。。。嗰位婦人覺得餐廳唔應該叫佢家姐埋單添。。。佢哋覺得係人哋整到自己個女。。其實有冇諗過 ...
仲想免找數

男爵府

有D怪獸家長, 直情係惡人先告狀.
我星期日去大棠睇紅葉+行山, 果日好多人, 好似銅鑼灣咁. 行左一陣見了個3-4歲小朋友拎住一支高過佢,仲要係紕晒口好尖嘅竹枝係度亂舞, 咁好心同佢阿媽講, 小朋友唔應該玩D咁危險嘅野, 好容易整親人或小朋友自己, 點知一講完佢阿媽就大大聲好悔氣咁話, 我會睇住佢啦, 唔駛你理啦. 你話D怪獸家長就係咁, 完全唔覺得自己有問題架.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mercurycc 發表於 19-1-16 13:26
而家好多人都係咁,有錯一定係人地有問題,
自己唔檢討下。
試過朋友間鋪有個玻璃門不嬲都無開,
真係痴根,乜都係別人錯,
自己唔會檢討下,佢自己比個細路周圍走,出事就瀨人做錯

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

呢單野好明顯係個媽媽問題,三個大人都睇唔住一個BB,仲好意思話間餐廳要收佢錢,好彩有在場證人澄清當時張枱已經放滿左食物,講到侍應好似專登放BB前面咁。最後一句:BB一定好痛,祝早日康復!

象牙宮

MsBusy 發表於 19-1-16 13:34
真係痴根,乜都係別人錯,
自己唔會檢討下,佢自己比個細路周圍走,出事就瀨人做錯
...

嘈到話要報警,朋友問佢你無野呀!
佢流緊血係咪止血先呀?
圍觀既人都叫佢收聲,佢先無發癲,
而家實在太多呢類家長。

男爵府

冰糖檸檬 發表於 19-1-16 11:51
唔知錯不特止,仲要下下POST 上社交平台想其他人支持佢公審人地,到所有人一面倒話佢先係錯又拿拿聲刪除個 ...

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1)

Cookson 發表於 19-1-16 13:34
有D怪獸家長, 直情係惡人先告狀.
我星期日去大棠睇紅葉+行山, 果日好多人, 好似銅鑼灣咁. 行左一陣見了個3- ...

你講得啱,我都試過見到有小朋友危險好心提下佢父母,換來只有怒睥,晦氣回應,嫌我"厚多士"

而家我惟有鐵石心腸唔出聲仲要有咁遠行咁遠唔想做目擊証人。

話我衰都係咁,原因怪獸家長太多了

禁止訪問

用戶要求終止服務

遇見晨曦 發表於 19-1-16 13:38
呢單野好明顯係個媽媽問題,三個大人都睇唔住一個BB,仲好意思話間餐廳要收佢錢,好彩有在場證人澄清當時張 ...

計我話係呃錢黨
冰廳做得啱,否則越來越多bb入嚟整親之後家長又要唔埋單

寶石宮

回覆樓主:

咁寶貝個女,自己就要睇實啲

珍珠宮

王國教室勳章

熱狗媽 發表於 19-1-16 10:26
係架, 我個小朋友係小學生了, 但你我而家同親佢食野, 一定會將d熱野/飲品/湯果d食物, 拎到離佢好遠. 佢自己 ...

係呀,人地點會有心。唔好怪人,最重要自己睇實。
個媽媽話當時佢地幾個大人。
我自己一直自己帶小朋友,個仔係好乖好定,個女係活潑x100000倍。所以太細個時我係唔會帶個女去食麵去逼地方食。
要食,一定無BB車,一定老公都去。
我會由細講到宜家,所以我女多手整到,我係會解釋佢知點解我一直叫你唔好攪因爲會熱到,佢從此無再掂過!

首頁

尾頁

跳至