親子旅遊

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

MissMaMa 發表於 19-1-24 11:50
我以前係Groupon Australia 訂

而家入吾到 Groupon Australia.

珍珠宮

coney 發表於 19-1-24 12:33
MissMaMa,

我住的時候,只得booking. com有得訂,但後來Agoda 嗰d都應該有

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

meimei小朋友 發表於 19-1-23 11:56
想問多少少,因第一次去Gold Coast,又不自駕。如果這間酒店,地點是否真的很不方便?請問酒店離市區或COMMO ...

同意樓上jm講住cavill avenue較方便, 我當年住circle on cavill, 樓下有超市, 食肆, 行去surfers paradise亦唔遠, apartment樓下有巴士站去晒4大樂園, 我冇揸車, 連uber都唔使call

我係暑假去, 嗰邊冬天, 2房apartment約HK$1100/晚

大宅

回覆 Koala_Chu 的帖子

請問Skypoint 係咪都係响cavill avenue ?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mimi1102 發表於 19-1-25 09:46
回覆 Koala_Chu 的帖子

請問Skypoint 係咪都係响cavill avenue ?

你指Q1頂樓展望台? 我去時搭glink, 好似1個站, 回程慢行番去cavill都差不多20分鐘

大宅

Koala_Chu 發表於 19-1-25 10:03
你指Q1頂樓展望台? 我去時搭glink, 好似1個站, 回程慢行番去cavill都差不多20分鐘
...

係呀, Q1 呀, 我book 左 Q1, 仲以為同cavil avenue 好近添...

水晶宮

mimi1102 發表於 19-1-25 10:32
係呀, Q1 呀, 我book 左 Q1, 仲以為同cavil avenue 好近添...

唔算好近, 但又唔遠囉

大宅

Koala_Chu 發表於 19-1-25 10:35
唔算好近, 但又唔遠囉

唔該晒

男爵府

BK Milk勳章

Koala_Chu 發表於 19-1-24 23:32

同意樓上jm講住cavill avenue較方便, 我當年住circle on ...

上年已經無巴士直接由cavil Avenue 去樂園
一定要搭glink 去到Helensvale 轉巴士
要搭個幾鐘
為咗慳時間我就搭uber 去,搭巴士出番市區

水晶宮

kmpurin 發表於 19-1-25 12:46
上年已經無巴士直接由cavil Avenue 去樂園
一定要搭glink 去到Helensvale 轉巴士
要搭個幾鐘

謝謝通知, 原來變咗咁多, 我都係前年去完咋

珍珠宮

Koala_Chu 發表於 19-1-25 10:03
...

Q1行返 Cavill Avenue ,好近喎!都唔使10分鐘

珍珠宮

mimi1102 發表於 19-1-25 10:32

係近喎,一d都唔遠 Q1位置超方便

水晶宮

MissMaMa 發表於 19-1-25 15:23
係近喎,一d都唔遠 Q1位置超方便

我覺得唔係好近喎! 有冇4條街? 我慢行嘛! 真係龜速

珍珠宮

Koala_Chu 發表於 19-1-25 15:24

我覺得唔係好近喎! 有冇4條街? 我慢行嘛! 真係龜速

一條直線,600米路程,你話行20分鐘我有d奇怪,哈哈

水晶宮

MissMaMa 發表於 19-1-25 15:27
一條直線,600米路程,你話行20分鐘我有d奇怪,哈哈

係呀! 一條直線, 不過我可能一邊行, 一邊睇吓嘢, 真係慢, 拖住3個細路

大宅

多謝兩位回覆, 其實10-20分鐘我覺得都OK, 我諗行吓, 睇吓, 應該好快做到...

我依家plan 緊行程, 好頭痕, plan 左個幾星期, 都plan 唔到兩日

大宅

回覆樓主:

聖誕剛去完gold coast, 住circle on Caville, 係幾方便嘅,但有少少舊,有機會再去嘅話應該會揀H apartment (好似係hilton), 再方便啲新啲。

gold coast 好多嘢玩,我哋喺吃喝玩樂買左australian outback 飛,個show 幾好睇,小朋友覺得好新奇好開心。又去左thunderbird park 玩 treetop challenge 同騎馬,小朋友超鍾意。仲有theme park, 我哋只係去左dream world 同 wet n wild。還有海䐁島,泥蟹tour 等,玩足8天。

子爵府

MissMaMa 發表於 19-1-23 19:50
Sea world resort 的確不方便,建議你住Cavill Avenue 一帶的 apartment ,吃喝玩行,都方便得多。上次我 ...

終於睇到你嘅相喇MissMaMa,之前原Post你嘅分享一張都睇唔到。

珍珠宮

jemswin1 發表於 19-1-25 21:07
終於睇到你嘅相喇MissMaMa,之前原Post你嘅分享一張都睇唔到。

之前的post,d link 死晒呀

禁止訪問

首頁
12345...10

尾頁

跳至