自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我老公晚晚有鼻鼾已經困擾左我好多年,真係俾佢嘈到瞓唔到,同埋為咗呢樣野嘈交好多次,以前成日叫佢買部機瞓覺但佢唔肯,成日話帶住部機訓唔方便,但早兩日佢無啦啦同我講話想去睇吓部機,我即刻開心到飛起,約咗今晚放工一齊去睇。其實我都係為佢好,如果佢瞓得好令佢身體會好啲,希望佢帶咗部機瞓覺會好快適應,有冇用家分享下心得。

大宅

回覆 cibewong 的帖子

咩原因你老公終於肯屈服?我都有同樣困擾,我都有好長時間冇覺好瞓。我有同佢講係對佢好,但佢都冇理我。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

戴左就冇鼻鼾架? 咩原理架?

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

都唔明男人點諗,關心佢,為佢好,問多兩句黑面,我做乜要受你氣,所以我宜家唔理佢,唔關心佢,話之佢,佢認為佢搞得掂咪得囉,唔煩我仲好

侯爵府

wumami 發表於 19-1-16 17:03

咩原因你老公終於肯屈服?我都有同樣困擾,我都有好長時間冇覺好瞓。我有同佢講係對 ...

我都唔知點解佢無啦啦屈服,佢話自己上網睇,有一間賣睡眠呼吸機,佢自己打電話去問,人哋問佢平時係咪無咩精神,問佢係唔係訓極唔夠,佢話係,人哋講中晒,其實呢啲說話我都有同佢講過,不過以前佢唔多理會我,點知宜家無啦啦又話肯買,所以我都覺得好出奇。

侯爵府

廷廷媽 發表於 19-1-16 17:07
戴左就冇鼻鼾架? 咩原理架?

http://www.cpap100.com/index.php?route=common/home
你可以上呢個網址睇睇

寶石宮

2023年兔年勳章

cibewong 發表於 19-1-16 17:36
我都唔知點解佢無啦啦屈服,佢話自己上網睇,有一間賣睡眠呼吸機,佢自己打電話去問,人哋問佢平時係咪無 ...

自我醒覺

伯爵府

我有朋友用過5年,都頂唔順太煩 太大舊最後都放棄,無用。
改用第二樣代替,咪又止到巨大鼻寒聲。

侯爵府

Whitechocolate 發表於 19-1-16 18:22

我有朋友用過5年,都頂唔順太煩 太大舊最後都放棄,無用。

即係佢用咗覺得無咩用,用咗還有鼻鼾聲(emoji)?

伯爵府

[quote]cibewong 發表於 19-1-16 18:24
即係佢用咗覺得無咩用,用咗還有鼻鼾聲(emoji)?[/quote
我聽佢講,成日陀機,係有用,但轉身超煩,同跟本唔可旅行或公幹時用。

所以佢跟第二個朋友用,其他野,,,,,

侯爵府

Whitechocolate 發表於 19-1-16 18:28
[quote]cibewong 發表於 19-1-16 18:24
即係佢用咗覺得無咩用,用咗還有鼻鼾聲(emoji)?[/quote
我聽佢講 ...

我見到有隻去旅行用㗎

侯爵府

wumami 發表於 19-1-16 17:03

咩原因你老公終於肯屈服?我都有同樣困擾,我都有好長時間冇覺好瞓。我有同佢講係對 ...

same here, 冇得瞓同路人,嗚嗚

伯爵府

cibewong 發表於 19-1-16 18:33
我見到有隻去旅行用㗎

唔緊張,咁你咪買隻俾佢試下。每人感受,反應都唔同。
無所謂

男爵府

我早幾日都出咗個post講睡眠呼吸機,我老公用得好好呀,部機有少少大部囉,不過都係擺喺床頭櫃,又唔使攬住訓所以都冇影響,條喉都好長,其實轉身有冇問題㗎喎

侯爵府

熊貓小姐 發表於 19-1-16 18:43
我早幾日都出咗個post講睡眠呼吸機,我老公用得好好呀,部機有少少大部囉,不過都係擺喺床頭櫃,又唔使攬住 ...

你老公之前鼻鼾聲大唔大,咁而家用咗會唔會好好多呢?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

cibewong 發表於 19-1-16 18:47

我之前也有,鼻鼾嘈到拆天,雖然我不是嚴重到日間坐着也自然睡著 ,但用機以後精神係明顯好咗, 頸後及頭沒有痛了 ~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

cibewong 發表於 19-1-16 18:47

之前好大呀,特別飲咗酒就更大,而家瞓覺冇晒聲,不過我哋係跟正規睇醫生,再做睡眠測試,再經醫生份報告,去配適合嘅睡眠呼吸機,其實有啲人唔使睡眠呼吸機解決,有啲鼻有息肉,或者有其他問題,我覺得如果有保險的話,最好跟返正途等醫生診治你嘅問題,再作出適當嘅治療同安排

ccysj01    發表於 19-1-16 21:51

珍珠宮

畀面勳章

theclacheng 發表於 19-1-16 17:27
都唔明男人點諗,關心佢,為佢好,問多兩句黑面,我做乜要受你氣,所以我宜家唔理佢,唔關心佢,話之佢,佢 ...

100% 同意。

首頁

尾頁

跳至