自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

2019勳章

我發覺寵物保姆好易做,又㨂客!講真正常健康貓貓狗狗,叫朋友上門照料都得啦!唔使每日比$500幾~$600上黎兩次!我只係想搵個識人手放尿既保姆,都咁困難!間間講到幾pro幾專業,又話做過寵物助護幾多年,又話冇都識,最後又話唔識又話full!早係半年前問實,又話識冇問題會接!到book曬機票酒店,已早4個月前諗住約上門家訪,間間都推唔接,最後好聽一句就話,幫你問下有個現職助護睇下接唔接,一等再等,一直唔覆,間間都係咁!再進問佢先講一大輪野,話唔接!如果唔識就唔好講到幾pro,團隊有幾勁,間間都㨂客,冇病冇痛咪接囉⋯⋯幾易賺呀⋯⋯

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

係架,佢驚萬一有咩差池,佢會上身同影響聲譽,你知而家啲網絡幾勁,你不如搵熟人啦

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

忙到應接不暇

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

咁佢唔接好過搞死左, 夾硬做先更不負責任. 始終唔係獸醫

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Fu.. 發表於 19-1-16 17:13
我發覺寵物保姆好易做,又㨂客!講真正常健康貓貓狗狗,叫朋友上門照料都得啦!唔使每日比$500幾~$600上黎 ...

你上啲貓谷問,應該會多啲人可以介紹適合嘅貓保姆畀你

民房

2019勳章

之前已請過保姆上黎學一星期,無奈地學唔識冇接,依家唯有叫我媽日日上黎學,重要係完全冇接觸過任何寵物!當然已打定取消行程準備!如果唔係好早前係網上,貓友討論話邊間邊間識架、又交帶又放心專業等⋯(我依家相信網上全部都係打手),send去問好曬,當comfirm 又唔接!如果係咁我一定連去考慮去旅行都唔會,仲要約曬朋友,勁唔好意思囉⋯⋯

民房

2019勳章

starrymama 發表於 19-1-16 17:57
咁佢唔接好過搞死左, 夾硬做先更不負責任. 始終唔係獸醫

我仲驚過佢地,我都特登去帶貓去做個body check,check下有冇任何隱疾!

民房

2019勳章

如果大家想搵寵物保姆,一係睇下有冇朋友幫到手,一係主子冇病冇痛連藥都唔使食,千其唔好再信保姆公司d自我吹捧介紹,同網上打手,佢地專門揀客、唔接又講廢話兼唔覆人!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊