懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

自從照完結構後,姑仔介紹左我去聖保祿睇婦產科keep住睇左幾次,佢話果度d醫生好細心講解得好好,我又覺得醫院設備都有保證,咁我又睇下囉。
因為唔記得問佢個醫生名,打去預約時約左另一個,我諗應該唔會差太遠。
第一次睇既時候,醫生真係好快手,問左兩三句就瞓上床照超聲波,睇左唔夠兩分鐘,佢講野都好快,影左幾幅相就落床,然後就叫我出去約時間。心諗快成咁,C6話應該冇事所以咁快囉,都好既,bb應該係健健康康就得。如是者睇多兩次,一樣咁有效率,但係d相連bb個樣都冇埋,今次問佢下次預約約幾時返黎,姑娘都係答,你覺得有問題先返黎啦,如果唔係唔使覆診啦,咁仲唔係趕客?
我喺房前等睇醫生發現佢唔係個個都睇咁快,係講國語既病人睇得特別耐,我唔喺佢哋醫院生就求其敷衍左我。
我係咪應該轉個第二個醫生好?

珍珠宮

點解咁大差別?你之前係其他私家醫院睇既?

別墅

小碗子 發表於 19-1-16 21:06
自從照完結構後,姑仔介紹左我去聖保祿睇婦產科keep住睇左幾次,佢話果度d醫生好細心講解得好好,我又覺得 ...

邊個醫生?我之前睇聖保祿幾好架喎,check得好細心,有問必答

大宅

RubyYu07 發表於 19-1-16 21:51
點解咁大差別?你之前係其他私家醫院睇既?

之前有間私人診所係唔錯,後黎發現佢係普通科同婦科而唔係婦產科,之後揾左另一間做結構,覺得醫生一般,最後就去左聖保祿啦。

大宅

happymelomelo 發表於 19-1-16 22:19
邊個醫生?我之前睇聖保祿幾好架喎,check得好細心,有問必答

謝醫生,我睇左三次都係咁,之前想約一個月一次佢都話要六星期。

複式洋房

小碗子 發表於 19-1-16 21:06
自從照完結構後,姑仔介紹左我去聖保祿睇婦產科keep住睇左幾次,佢話果度d醫生好細心講解得好好,我又覺得 ...

你睇邊位醫生?

我都係舊年10月啱啱係st paul生咗BB,產檢都一路係st paul做。我覺得醫生同姑娘都好好架。但我冇特別留意係未大陸媽媽會睇得耐d⋯

別墅

回覆樓主

謝醫生是嗰位女醫生?

大宅

Flypig_2018 發表於 19-1-16 23:11
你睇邊位醫生?

我都係舊年10月啱啱係st paul生咗BB,產檢都一路係st paul做。我覺得醫生同姑娘都好好架 ...

佢哋態度冇問題,都係好好人,不過佢講到咁,我先諗轉第二個醫生

大宅

fat2342002 發表於 19-1-16 23:21
謝醫生是嗰位女醫生?

係吖

大宅

小碗子 發表於 19-1-17 00:15
係吖

我之前都係睇佢,我覺得佢睇心情而決定睇得耐唔耐,我之後都轉左醫生,雖然st.paul產檢係唔貴,但去得睇都係想買個安心,次次俾人趕住走既感覺唔太好受。冇理由要自己貼錢買難受架

男爵府

我見之前D人話佢幾好
所以我都BOOK左黎緊第一次照
聽完你地咁講, 我都係去完睇下感覺如何先再諗轉唔轉好

複式洋房

小碗子 發表於 19-1-17 00:14
佢哋態度冇問題,都係好好人,不過佢講到咁,我先諗轉第二個醫生

我當時係睇方醫生,而都係搵佢生。但方醫生好爆,要早一個月booking先有位,唔啱你而家情況。

有另一位莫醫生態度都ok,我之前臨時想照下BB但又約唔到方醫生嗰陣時就會睇莫醫生。你可以試下轉莫醫生(如果你都係諗住係st paul產檢話⋯)

大宅

Zoeannike 發表於 19-1-17 08:05
我之前都係睇佢,我覺得佢睇心情而決定睇得耐唔耐,我之後都轉左醫生,雖然st.paul產檢係唔貴,但去得睇都 ...

因為醫院有晒紀錄,我真係唔想轉,一係就試下轉醫生先。

大宅

fungenergy 發表於 19-1-17 08:58
我見之前D人話佢幾好
所以我都BOOK左黎緊第一次照
聽完你地咁講, 我都係去完睇下感覺如何先再諗轉唔轉好:sw ...

你試下先囉,都要睇下同自己夾唔夾鐘唔鐘意先。

大宅

Flypig_2018 發表於 19-1-17 10:06
我當時係睇方醫生,而都係搵佢生。但方醫生好爆,要早一個月booking先有位,唔啱你而家情況。

有另一位莫 ...

咁我試下打去約另一個睇睇先,我閒日同星期六都得。不過試過閒日睇,仲多人過星期六

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

都已經35W,我覺得都系咪轉喇。只要BB產檢正常。

大宅

小碗子 發表於 19-1-17 14:03
因為醫院有晒紀錄,我真係唔想轉,一係就試下轉醫生先。

我係轉左同醫院既另一個女醫生

複式洋房

回覆樓主:

我都係搵佢睇,我覺得佢好好喎,有問必答,有時都會影唔到樣,不過都係bb position既問題,影到佢都會遂個同我講眼耳口鼻,bb都健康而我又無咩問既話確係會好快架,我覺得佢好細心同埋好nice~

大宅

Zoeannike 發表於 19-1-17 17:50
我係轉左同醫院既另一個女醫生

喺吖 睇下另一個有冇位先 冇先再問埋男醫生

大宅

littlebbying 發表於 19-1-17 20:43
我都係搵佢睇,我覺得佢好好喎,有問必答,有時都會影唔到樣,不過都係bb position既問題,影到佢都會遂個 ...

佢照到個樣,係冇影到咋。果個角度好清,出房睇返相先見到冇,好可惜

首頁

尾頁

跳至