自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

咩都要博喇! 命黎, 唔博就會輸
放下自在

子爵府

回覆樓主:

奇蹟,感恩!方法已不重要

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

當時環境甘危急、 想出辦法點 去救人系好叻

珍珠宮

非常時期用非常手段, 橫又死點又死, 搏一搏重有個希望

珍珠宮

回覆樓主:

救到人就得,理得用咩方法!人命比其他野都重要,多年前外國有個攀山人士在山出事,為求生存自斷手臂都係咁啦,之後拍咗部戲講呢件事

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

時間咁緊迫都無得揀,結果根本只有兩個,一係生一係死,事情都平安度過了,邋秋後算帳就沒意思。

所以唔好去危機的地方探險出事唔講得笑。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

goat 發表於 19-1-16 22:26
由專業麻醉師負責, 我覺得救援人員諗得好全面

好聰明

象牙宮

2024年龍年勳章

Rubik 發表於 19-1-16 22:32
都接受到,嗰時環境又窄又黑,專業潛水員都有難度,一個完全唔識潛水嘅小朋友點潛,同埋一定會驚,到時一驚 ...

agree

水晶宮

諗到方法而又夠膽實行
其實講到尾個天好眷顧呢班小朋友,感恩~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好犀利

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

都接受到,嗰時環境又窄又黑,專業潛水員都有難度,一個完全唔識潛水嘅小朋友點潛,同埋一定會驚,到時一驚 ...
認同

珊瑚宮

畀面勳章

Heisenberg 發表於 19-1-16 22:21
安全救出咁多人完全係奇蹟,我認為呢個選擇好正確

咪當置誅死地而後生,博一舖。

子爵府

回覆樓主:

我去睇過個cave,真係好窄同好黑,幅相係我小朋友企喺其中一個洞口,佢大約1米2高
其實好難運出

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

非常時期用非常方法,孤注一擲起碼有個機會。

男爵府

開心吸收勳章

同意!明智的決策

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

死馬當做活馬醫, 唔做就等死, 佢地博到個奇蹟!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

wclaw1220 發表於 19-1-16 21:41
https://thestandnews.com/international/%E6%96%B0%E6%9B%B8%E6%8F%AD%E7%87%9F%E6%95%91%E6%B3%B0%E5%9C% ...

淨睇文字已經覺得驚心動魄

伯爵府

wclaw1220 發表於 19-1-16 21:41
https://thestandnews.com/international/%E6%96%B0%E6%9B%B8%E6%8F%AD%E7%87%9F%E6%95%91%E6%B3%B0%E5%9C% ...

總好過死吧?!

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

橫死掂死梗係博咗先
運得哂出來又真係奇跡
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

首頁

尾頁

跳至