自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

係咪點計都無代購咁平? 點都要蝕……

珊瑚宮

畀面勳章

香蕉宝宝 發表於 19-1-17 23:31
次次睇完佢地d post就覺得嗰邊d野又大件又平, 純討論無廣告成分,d圖我求其cap2個咋
...

咁你又知唔知運費由美國到香港係幾錢1kg ?
你自己計咗條數先啦。

珊瑚宮

畀面勳章

香蕉宝宝 發表於 19-1-17 23:30
如果每單咁夾埋,夾夾埋埋可能慳唔少代購費。反正佢地都係美國買,我諗都係超市入貨啫,咁喺超市一炮過買一 ...

人家只做 local delivery, 不如你自己去官網了解清楚先啦

男爵府

香蕉宝宝 發表於 19-1-17 16:49

我住美國,佢個價錢大部份同其它舖頭冇分別,甚至仲貴。你話貪佢可以寄到香港另外一回事。

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

你要成日格價,唔好以為walmart一定平,好多時仲貴過local超市.

真心想知walmart有乜咁正要越洋寄嚟香港

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

香蕉宝宝 發表於 19-1-17 09:30
如果每單咁夾埋,夾夾埋埋可能慳唔少代購費。反正佢地都係美國買,我諗都係超市入貨啫,咁喺超市一炮過買一 ...

你諗得太輕易太美好,你呢d咁重一枝你買得少寄返香港一d唔會平,買多既,你要有門路可以平運去香港先得(多數係NY/CA 呢類州先有),唔係點賺錢? 多多運費都唔夠俾。其實可以在香港買既野,只要唔係貴過美國好多,都係在香港買啦,運來運去仲煩

子爵府

回覆 香蕉宝宝 的帖子

題外話,買否 d 貨未必有著數。最經典例子就係粟米片。美國既 Costco 賣既係美國生產,好好食。但係台灣就好大可能係台灣生產既,味道真係麻麻 (我舊年係台灣既 jason 買過黎食)。早排日本城特賣同一牌子既產品,買一批番來發覺好難食,睇真點,原來係印尼生產既。中伏中伏。

伯爵府

親子王國15週年勳章

我街尾已經有Walmart 年幾冇入過去
去Costco又平又好行d

wcpcelia    發表於 19-1-20 18:25

男爵府

車呔好平

珍珠宮

香蕉宝宝 發表於 19-1-17 23:31
次次睇完佢地d post就覺得嗰邊d野又大件又平, 純討論無廣告成分,d圖我求其cap2個咋
...

你香港有地方儲存?
其實去Walmart不如去Costco,那裡才是真正平,但量非常大
我會買幾pack煙三文魚,上機前freeze好放冰袋再pack喼帶返香港,但要盡快食。香港買實在貴。另外當然買各種保健品,MoveFree是香港1/3價錢。我連洗碗用嘅sponge都喺Costco買,好用又可以放行李邊當cushion

用戶要求終止服務

牛年勳章

深圳 Walmart 有無?運費點都平 d?
未經許可,請勿轉載

大宅

回覆樓主

我幾年前買過walmart代運ship返黎幾乎出事!

代運海運十磅果時好似百二蚊我計好數就go喇,撞佢個鬼,佢將一張單我當十件貨分四五件件ship出,美國海運無合併單每件不足十磅min都收百二蚊,佢一ship頭幾件我就知出事,同cs email交涉係完全無用,你有你講佢有佢答好似完全唔知你up乜完全無諗住幫手。最後都係代運比平價我完結件事。

我真心勸樓主你買零食平平地比人賺算啦,呢間野真係博唔過。

複式洋房

回覆樓主:

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁

尾頁

跳至