自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

冇掛

水晶宮

沒有,一向父母緣薄,很細個獨立。父母本身辛苦賺錢但去炒股輸晒。如踏實賺錢,那筆錢夠買多一間三房單位,令屋企改善環境,舊居二房可收租,媽媽可改為上班半日,更多時間照顧我們而不用關係咁疏離。在他們身上明白人生規劃的重要性及絕不買股票。

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆樓主:

嫁左住附近
日日見
所以無掛

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

可以經常去探望

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

做左人阿媽,至真正了解媽媽嘅重要,年紀越大就越常常林起父母,我會一掛住就返去探下佢地,或者我太杞人憂天,覺得世事無常,珍惜而家有嘅,到失去左都會少D遺憾!

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你只係掛著「被照顧的日子」啫。

水晶宮

c6t6m6 發表於 19-1-17 00:01
初初嫁搬走左,有點唔慣,夜晚瞓唔著時,真係掛到喊左出黎 所以嫁左之後到有小朋友,都會成日返娘 ...

我都係,床都係到,一星期有一兩晚翻去過夜,好開心

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

jodyfan 發表於 19-1-17 08:02
你只係掛著「被照顧的日子」啫。
mean but true
舒服開 到要自己維持一頭家時
自然想返去未嫁時既舒服

我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

珍珠宮

回覆樓主:

無。住同屋苑,落街都會撞到,有時又拎下嘢俾對方

水晶宮

M&A Mom 發表於 19-1-17 00:21
我最傷心係出嫁前的娘家已不在了!
自從父母仙遊之後,娘家公屋只剩下大哥,後來 ...

冇濫用,好榜樣呀!
同哥哥都保持聯絡就得啦,家在心中嘛!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

冇,我鍾意獨立,自由自在既感覺

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

有, 但工作忙, 都係1星期返1日, 有時會2日, 但唔多

大宅

住得近, 好多時都一齊去玩, 分別唔大.

大宅

回覆樓主:

差不多日日都返娘家食飯,享受做女時嘅感覺,回家就做返媽媽和老婆的角色

子爵府

我超級掛住,特別係阿媽煮嘅野。未嫁前,成日想出街食,食阿媽啲野食到悶。嫁左同99住,就再冇好野食過連洗衫都可以咁大分別,同一件衫喺娘家洗幾年都仲好新,但宜家係唔夠一年就殘晒,起晒毛粒

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

crystal媽咪 發表於 19-1-17 00:23

結婚前一年已經係自己一個住,習慣好少見少聯絡

父母對你唔好?

水晶宮

自10 幾歲讀書住宿舍之後都無喺屋企長住過。唔一齊住先相處到,一齊住反而覺得好煩。而家同父母住同屋苑,差唔多日日見。

子爵府

一啲都無
香港有幾大?有乜好掛
每星期番去食一次飯已好夠
上年帶阿媽去旅行,回程時佢話唔可以再同我一齊住了

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

從來都冇...
講真...HK地...咁近..要見唔難...

男爵府

我嫁咗咁耐,係好掛住湊大我嘅嫲嫲,可惜佢十幾年前已過身,到今時今日我仲係好掛住佢

首頁

尾頁

跳至