自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

未嫁同未生小朋友係唔會明白以前媽媽對自己好果種感覺,當嫁左人有左小朋友,就會明白媽媽既感覺,好想日日食到媽媽煮既餸,好想多D時間同佢周圍去,好怕媽媽不斷變老,而家好珍惜同媽媽相處時間

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

月希 發表於 19-1-17 09:25
從來都冇...
講真...HK地...咁近..要見唔難...

咪係囉,真係咁掛住日日見都得架,搬埋一齊都仲得!

水晶宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我相反,當年家姐細妹先後嫁哂,得我。記得有次阿媽問我幾時結婚,我答,如果連我都嫁埋,屋企就會好靜。。。
卒之嫁咗之後,會恆常返娘家。但又唔會特別掛住
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

vivibabyvivi 發表於 19-1-17 09:36
咪係囉,真係咁掛住日日見都得架,搬埋一齊都仲得!

睇下有冇心

水晶宮

回覆樓主:

冇, 關係比較疏離

公爵府

回覆樓主:

冇,獨女,自己屋企離娘家5-10步程,生咗小朋友佢仲一至五上我家,唔需要掛住。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

死。。。我好冷血,從來唔掛。所以完全唔明,又唔係天隔一方,做咩要掛
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

回覆樓主:

我反而係嫁左,先同父母關係好左~
其實嫁左,都可以多D番娘家嘅~

伯爵府

冇,因同娘家好close,差唔多日日通電,一有機會會同父母飲茶,所以冇分別。

侯爵府

baby_yee 發表於 19-1-17 11:47
冇, 關係比較疏離

大宅

回覆樓主:

我同外家住同區,嫁左只係搬左出去住同埋我成日番外家食飯

大宅

lingfu 發表於 19-1-17 08:11
mean but true
舒服開 到要自己維持一頭家時
自然想返去未嫁時既舒服

我掛住既唔係被人照顧唔駛做,以前在家都會做家務,我掛住既係同父母每日朝夕相處既一點一滴。只係覺得時間過得好快,覺得同父母共處同住既時間咁短。但我唔會因為唔捨得而唔結婚,始終人生階段係會咁行落去。希望你地明白衣種心情啦

大宅

小肥兔 發表於 19-1-17 08:24
有, 但工作忙, 都係1星期返1日, 有時會2日, 但唔多

我都係,平日工作忙,放假會番去同佢地過,一齊出去玩下咁

大宅

zitzai 發表於 19-1-17 08:14
無。住同屋苑,落街都會撞到,有時又拎下嘢俾對方

好羨慕住得咁近

珍珠宮

回覆樓主:

又無喎

首頁